Skocz do zawartości
rumun_666

Tuner Tv - Zre Sie Z Grafą ?

Rekomendowane odpowiedzi

Więc chodzi o to ze mam juz ta kiarte troche i dzisiaj keidy to chciałem pooglądac pewien film na Ale Kino ! Padł mi tv :[ . Niewiele myśląc zanurkowałem do szuflady i wyjąłem swojego PlayTv Pro, włożyłem jak nalezy do kompa i oto pierwszy LOL. Stery zainstalowaly sie normalnie, ale oprogramowanie ma wonty do Autoexeca ktory uznaje ze ta aplikacja nie nadaje sie do uruchomienia. Nie wazne, pomyslalem. Sciagnalem JTV i normalnie odbiera obraz, tylko ze nie zadne programy tylko snieg, ale to przynajmniej znak ze karta działa. Pomyslalem pewnie kabel sie rozlaczyl. Wylaczylem kompa i poszedlem kombinowac. Podpialem wszystkie kable, wlaczam kompa ładuje sie win (xp). Loguje sie. i Nagle zonk: Rozpoczynanie zrzucania pamieci fizycznej na dysk. Czasem sie to zdarzało ale naprawde rzadko. Kilka razy dostale reset, za kazdym razem to samo. Wyjmuje karte. Wszystko ok. Ja juz nie pojmuje. Dodaje ze karta chodziłą juz normalnie na tym samym configu i na tym samym winie. Wie ktos co moze byc przyczna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było pińcet razy.

Jeżeli to ma być tylko tymczasowo to odinstaluj sterowniki, i odbieraj obraz DScalerem 3.1.0 (tuner Philips Pal).

U mnie jest to jedyna metoda na bezproblemową telewizję- tzn. działa jeszcze BorgTV, ale trzeba go odpowiednio poustawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc chodzi o to ze mam juz ta kiarte troche i dzisiaj keidy to chciałem pooglądac pewien film na Ale Kino ! Padł mi tv :[ . Niewiele myśląc zanurkowałem do szuflady i wyjąłem swojego PlayTv Pro, włożyłem jak nalezy do kompa i oto pierwszy LOL. Stery zainstalowaly sie normalnie, ale oprogramowanie ma wonty do Autoexeca ktory uznaje ze ta aplikacja nie nadaje sie do uruchomienia. Nie wazne, pomyslalem. Sciagnalem JTV i normalnie odbiera obraz, tylko ze nie zadne programy tylko snieg, ale to przynajmniej znak ze karta działa. Pomyslalem pewnie kabel sie rozlaczyl. Wylaczylem kompa i poszedlem kombinowac. Podpialem wszystkie kable, wlaczam kompa ładuje sie win (xp). Loguje sie. i Nagle zonk: Rozpoczynanie zrzucania pamieci fizycznej na dysk. Czasem sie to zdarzało ale naprawde rzadko. Kilka razy dostale reset, za kazdym razem to samo. Wyjmuje karte. Wszystko ok. Ja juz nie pojmuje. Dodaje ze karta chodziłą juz normalnie na tym samym configu i na tym samym winie. Wie ktos co moze byc przyczna ?

1261033[/snapback]

Powachluj kartą w różnych slotach powinno pomóc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mam TV na NF7 i na orginalnych sterach mam zwisy niezalezne od windy XP i 2003.

uzyj DScalerem lub poszukaj inne nieorginalne stery. z doswaiadzczenia wiem ze JTV jest wrazliwy na hardware i sterowniki. trzeba duzo posiedziec zeby znalesc odpowiednie ustawienie.

sprobuj jeszcze ChrisTV moze ruszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DScaler jest jakis dziwny... nie wyswietla same paski na ustawieniu tuner, czarny ekran na ustawieniu Composite (tam gdzie jest kabel od kablowki) ... Po przelozeniu do innego slota juz jest ok, jednak dalej nie moge odpalic sobie tv ;[

UPDATE: ChrisTV tez nie znajduje mi zadnych kanalow... Wina sterów czy ustawien szukania ? nie wiem czy ostawic PAL A czy b czy cokolwiek innego tam...

Edytowane przez rumun_666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wina sterów czy ustawien szukania ? nie wiem czy ostawic PAL A czy b czy cokolwiek innego tam...

1262353[/snapback]

ktos juz wspomnial o przelozeniu karty do innego pci. moze dubluja ci sie przerwania. wtedy najczesciej objawia sie to tym ze karta jest wykrywana ale jest snieg.

podstawa to nowe sterowniki.

pal ustaw na bg albo dk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi