ZUQu Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Potrzebowałbym tak zmodowanego BIOSU do mojej płyty, który dawałby większą możliwość regulacji (zwiększenia) napięcia na pamięciach ponad stadnardowe 2.7V. Jeżeli możecie jakiś polecić (najlepiej jakiś sprawdzony) to prosze o INFO :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 (edytowane) Ile razy jeszcze zadasz te pytanie ? Raz linka juz Ci dawalem ;] o tu : http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=103236&hl= Edit: tylko tak patrze, ze cosik stronka sie rypla .. oh well ;] Edit2: http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic....t=27626&start=0 <- milego szukania ;] Edytowane 7 Lutego 2005 przez SeciK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZUQu Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 SeciK, dzięki! wiem że pisałeś o tym mi wcześniej ,ale właśnie wczoraj stwiedziłem ,że link przestał działać ..........a ja nie sciągnąłem tamtego BIOSa zawczasu :mur: ......a TY testowałeś ktoryś z tych BIOSów u siebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Mam wgrany 5.8 zmodowany (ktorgo swoja droga nie widze nigdzie w linkach na tamtej stronie). Dziala jak powinien. Wydaje mi sie, ze nawet jest troche stabilniejszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZUQu Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) ...no na Tej stronie od Ciebie "najnowszy" to niestety 5.60 :wink: a może mógłbyś mi przesłać tego zmodowanego 5.80 na mejla? (wrazie co to mój adres-> sobool@op.pl ) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- DZIĘKI SeciK :wink: BIOS otrzymałem Edytowane 8 Lutego 2005 przez ZUQu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Tam najnowszy to 5.7 .. wystarczy zmienic w linku do pliku przedostatnia cyferke (o ile mnie pamiec nie myli). Bios wysylam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZUQu Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 SeciK , jeszcze jednym pytaniem Cie pomęcze :wink: ten programik WINFLASH co jest dolączony do LIVE UPDATE to nadaje się do flashowania wszystkich BIOSów , czy nim można zmieniać tylko te "oryginalne" ? Ja do tej pory tylko raz aktualizowałem BIOSa i to właśnie przez LIVE UPDATE i porostu wole się upewnić ,żeby nie narobić se klopotów :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Nadaje sie. Ale i tak lepiej robic to pod dosem. Jakos nie wierze tym windowsowym flasherom, chociaz sam flashowalem nimi kilka razy i nic sie nie stalo :) Tak czy siak mozesz spokojnie flashowac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZUQu Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Załadowałem tego zmodowanego BIOSa ,ale niestety moje pamięci nie chcą pójść na cl2 nawet przy 2.8V (nawet szybciej się wysypują w PRIMIE niż jak są na 2.7V)........ale cóż to już wina pamięci :mur: ....a ten BIOS to naprawde bardziej stabilny bo sprzęt chodzi mi teraz na 205x11 a na oryginalnym BIOSie nie chcial iść wyżej z FSB niż 203 B) SeciK, DZIĘKI za POMOC :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Nie ma sprawy. Polecam sie na przyszlosc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iXXL Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Kurczę, pilnie potrzebuję tego moda, a na necie go znaleźć to chyba syzyfowa praca :( :mur: Poratujcie jak możecie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Dobra. Jakby ktos jescze chcial to daje linka skad mozna zassac: http://mafia.ry.pl/~secik/W6570A58.rar Zaniemaco ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Czy w tym biosie dodano możliwość wyłącznienia com2? Obecnie siedzę na 5.8 i takiej opcji nie ma (w żadnej wersji nie było). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iXXL Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Dzięki za biosik, jakby ktoś potrzebował, to będzie leżakował pod http://www.bluewave.pl/temp/bios.rar :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...