penio Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Mama, mały problem z dyskiem. Od niedawna dysk zaczął mi głośno pracować. Wydaje z siebie dosyć uciążliwy świst, gwizd jak ktoś woli. Wcześniej przez 2 lata był bardzo cichy. Czy jest to oznaką ,że dysk wysypie mi się w najbliższym czasie(jakim?) ? :sad: jak ktoś miał podobne doświadczenia to proszę o info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 jeszcze pozyje troche ale bedzie coraz wiecej bledow z nim. musisz odpalic jakis programik do diagnostyki dysku (najlepioej od producenta) i wtedy bedziesz wiedzial czy jeszcze pozyje. mam dwa takie dyski i pracuja jakos . jeden 4Gb 2 8GB trzeszcza brzecza ale dzialaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenman82 Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Mam to samo z Seagatem. Łozyska olejowe maja to do siebie ze po pewnym czasie sie wycierają. Jak program diognostyczny od porducenta nic nie wykryje to raczej bedzie ok. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penio Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 dzięki za pomoc ale i tak wymienię go za jakiś czas. dobrze, że nie muszę od razu :) , bo bym nie wydolił finansowo a macie może jakieś namiary na program diagnostyczny dla dysków Samsunga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<<Martinez>> Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 dzięki za pomoc ale i tak wymienię go za jakiś czas. dobrze, że nie muszę od razu :) , bo bym nie wydolił finansowo a macie może jakieś namiary na program diagnostyczny dla dysków Samsunga? 1262047[/snapback] Wg. mnie jest to problem z mechaniką czyli łożska lubokolice.a próbowałeś odczytać dane SMART ?? Może tam coś jest nie tak :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Mam to samo z Seagatem. Łozyska olejowe maja to do siebie ze po pewnym czasie sie wycierają. Witam. Łozyska moze i sie wucierają ale to trwa z pewnością normalnie kilka lat ciągłej pracy :) Zwykle jesli nawet pada mechanika to nie łozyska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 (edytowane) nie wiem dlaczego wam te dyski tak padaja... ja mam w starym kompie Seagate'a ktory mam7 lat jak nie lepiej, buczy podczas pracy ale sie nie sypie... a w nowym kompie mam WD 200mb (tak mb nie gb) ktory ma z 10 lat... no i tez sie nie sypie tylko pracuje... smieje sie ze to moja taka "wieksza dyskietka" bo mam go w kieszeni... (oczywiscie nie od spodni tylko w kieszeni dla dysku ;P) EDIT oczywiscie ten wd to nie jest glowny dysk w moim kompie... :D Edytowane 15 Lutego 2005 przez -=Drizzt=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...