Skocz do zawartości
ETHNE

Barton Mp 3000+ Czy Xp 3200+ Odblokowany

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich overclockerów.

Jestem początkujący w tym temacie.Chciałem sie dowiedzieć bo mam Abita nf7 i zastanawiam sie jaki procek do niego kupić?

Mogę mieć BARTONA MP 3000+ lub BARTONA XP 3200+ z odblokowanym mnożnikiem.

Którego proponujecie żeby sie lepiej podkręcił?

Co do tego mobilnego 3000+ to czy musze zastosować MOD L12 bo on jest na 133 x16.5

co sie bedzie działo jeśli tego nie zrobie(czy komp odpali,a jeśli tak to co daje ten mod dla mobili bo czytałem opis ale jakoś nie rozumiem)

Chciałbym sie też dowiedzieć jak kręcić te procki zeby sie zgrały jak najlepiej z DDRami 400

Pozdrawiam i licze na was

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba procki do kręcenia się średnio nadają, po prostu za wysokie modele. Jeśli koniecznie miałbym któryś brać to 3200+ ze względu na mnożnik. Zjedziesz nim nieżej i dasz FSB200 (jeśli to nie model który domyślnie tak ma).

Co do L12 mod, Szukaj! Było opisane wiele razy.

Na Twoim mmiejscu zastanowił bym się nad mobilem, cena zbliżona albo i jest tańszy a OC na wyższym poziomie.

Pozdrawiam!

OT. Nie ten dział, to powinno być na podstawowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi