Skocz do zawartości
Gość Majster19881

Program - - -internet

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Majster19881

Poszukuje Dobrego programu za pomoca ktorego sciaganie plikow z sieci poprostu bedzie szybsze...Internet mam z kablowki (łącze miedzy 150 kbs a 170 kbs)...Jak narazie pobieraja Mi sie tylko z predkoscia 13 kb/s a najwiecej to z 16 kb/s strasznie wolno :( Jak to cholerstwo mozna przyspieszyc (oczywiscie oprocz zakupienia szybszego łącza hehe) Podajcie jakis programik...najlepiej jak byscie mogli od razu z Linkiem DZIALAJACYM =]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Majster19881

No ale Moj kolega w bloku obok ma takie samo łącze i jeg brachol jakis program zainstalowal ale wie jaki i sciaga prawie z predkoscia 30kb/s internet mamy taki sam i on ma gorszego kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam program Reget Deluxe [Homepage] - IMHO nie ma lepszego i bardziej przyjaznego uzytkownikowi, a przy tym mającego tak wielkie możliwości konfigurowania download acceleratora :)

Jeden z wielu programów z metką "Warto wyłożyć kasę, żeby go kupić".

pozdro, WR81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale Moj kolega w bloku obok ma takie samo łącze i jeg brachol jakis program zainstalowal ale wie jaki i sciaga prawie z predkoscia 30kb/s internet mamy taki sam i on ma gorszego kompa

1262023[/snapback]

kazdy program ma jakas granice bledu w predkosci wysylania i sciagania... to ze pokazuje 30 wcale nie oznacza ze idzie 30.. zaden programik Ci nie przyspieszy sciagania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy nie masz drogi użytkowniku czasem ADSL :?: Jesli rownoczesnie wysylasz jakies dane do internetu to tym samym zmniejszasz sobie przepustowość na ściąganie - tak to jest na łączach asymetrycznych  :angry:

1266856[/snapback]

A czy ty drogi uzytkowniku moglbys czytac dokladniej. W pierszym poscie napisal ze ma internet z kablowki. Mozna przy tych modemach rowniez stosowac cfos speed'a i dziala to bez problemu ale niezbedne nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W mojej okolicy też taka "kablówka" jest bo jest oferowana razem z kablówka TV -> a  postawiona jest na Internet ADSL by TP SA  :mur:

1266958[/snapback]

To swietna i solidna firma musi byc.

Jesli chodzi o problem to chyba jedyna rada jest taka. Sproboj sciagac pliki z moliwie najlepszych serwerow (sunsite, jakies strony na szybkich serwerach). Jesli predkosci nigdy nie bedzie taka jaka oferuje ci kablowka to zglos sie do administratora i zalatwiaj to z nim. Mozliwe ze przycieli ci net, mozliwe, ze im sie lacze konczy, jest rowniez wiele innych mozliwosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście mam łącze właśnie z kablówki.

Z ASTER dokładnie.

Tak jest to łącze asynchoniczne ADSL [1mbs down / 192 kbps up].

Ale :

1. Firma dostarczyła specjalny modem, który po prostu działa i nie wymaga żadnych sterowników pod windę. Idzie tylko od niego kabel sieciowy do kompa i już.

2. Połączenie cały czas stabilne o stałej prędkości.

3. Upload nie spowalnia mi downloadu. Wiem bo mierzyłem Sandrą m. in.

Widzę więc że są kablówki i "kablufki" niestety.

Ja z aster jestem jak dotąd zadowolony.

A teraz oferują jeszcze telefon cyfrowy - już zamówiłem. Rezygnuje z TPS-y bo różnica w identycznym abonamencie jest rzędu 20 zł na korzyść aster.

Co do głownego tematu.

Wskazania kolegi muszą być w jakiś sposób zafałszowane.

Zainstaluj sobie LeechGet-a taki Manager pobierania plików.

Działa z wszystkimi przeglądarkami, jest darmowy i po Polsku. Wtedy prędkości automatycznie skoczą - program pobiera plik w kilku częściach jednocześnie [ może podobny program był u kolegi stąd większa sumaryczna prędkość ]

Tu jest Strona domowa LeechGet

A jak chcecie porównać z kolega łącza to jest taki program testujący "Sisoftware Sandra".

Zainstaluj u siebie i u kolegi, zróbcie testy "Internet Connection Benchmark"i wszystko będzie jasne.

Jeśli wyjdzie różnica w prędkościach a płacicie tą samą kasę to znaczy że "kabluffka" Cię oszukuje. Złóż wtedy poważną reklamację i postrasz Urzędem Ochrony Konsumenta :mad:

Pozdro :wink:

Edytowane przez vangug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi