miQel Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Hej, już prawie zdecydowałem się na Asus A7N8X-E Deluxe, plus sepron 2300 MHz (sprawdzona platforma, o której wiem najwiecej) gdy stwierdziłem, że ta platforam powoli umiera dostępne na nią są już tylko budżetowe seprony, i zapewne już nic wiecej nie powstanie. Pomyślałem o Athlonie 64, tylko jaki chipset, jaka płyta. W sumie jak juz nowe technologie to przydało by się także PCI Expres x 16 ale bez SLI (napewno nie będę kupował 2 kart...) a jak to to z chipsetów mamy: VIA K8T890, nForce4, i jakiś SIS, Najbardziej interesuje mnie nForce4 wersja ultra albo zwykła, Problem w tym, że to całkiem nowe rozwiązanie i może borykać się z tzw. chorobami wieku dziecięcego pozatym Ciągle nie wiele jest płyt tego typu. W tej chwili na nForce, i nForce ultra są dostępne płyty Gigabyte, i Asus SLI (niestety). Co o tym sądzicie? A może lepszym rozwiązaniem będzie procek i płyta z gniazdem 754? Proszę o opinie, pewnie będę musiał złożyć zamówienie w tym tygodniu Michał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Jest jeszcze Abit AN8 Fatal1ty :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 (edytowane) A moze cos na nf3 ??? socket 939, do tego geforce 6800 na agp , 1gb ramu i masz full wypas na najblizszy rok (moze dwa w co watpie) Zreeszta nawet nie wiadomo kiedy tak naprawde 64bity wejda w zycie i cokolwiek z softu do uzytku domowego bedzie je wykorzystywalo Edytowane 7 Lutego 2005 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Hej, już prawie zdecydowałem się na Asus A7N8X-E Deluxe, plus sepron 2300 MHz (sprawdzona platforma, o której wiem najwiecej) gdy stwierdziłem, że ta platforam powoli umiera dostępne na nią są już tylko budżetowe seprony, i zapewne już nic wiecej nie powstanie. Pomyślałem o Athlonie 64, tylko jaki chipset, jaka płyta. W sumie jak juz nowe technologie to przydało by się także PCI Expres x 16 ale bez SLI (napewno nie będę kupował 2 kart...) a jak to to z chipsetów mamy: VIA K8T890, nForce4, i jakiś SIS, Najbardziej interesuje mnie nForce4 wersja ultra albo zwykła, Problem w tym, że to całkiem nowe rozwiązanie i może borykać się z tzw. chorobami wieku dziecięcego pozatym Ciągle nie wiele jest płyt tego typu. W tej chwili na nForce, i nForce ultra są dostępne płyty Gigabyte, i Asus SLI (niestety). Co o tym sądzicie? A może lepszym rozwiązaniem będzie procek i płyta z gniazdem 754? Proszę o opinie, pewnie będę musiał złożyć zamówienie w tym tygodniu Michał 1261927[/snapback] zależy ile masz $ ja tam mogę polecić moj konfig dlatego że go znam i uważam że całkiem dobrze się sprawdza w róznych zastosowaniach :lol: oczywiście socket 939 byłby lepszym wyborem ze względu na późniejszy upgrade proca a co do płyty pod winche mobo radzę poczytać i dokładnie przemyśleć zakup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...