Seth_Gecko Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 (edytowane) Witam! Wczoraj dostalem karte AverMedia TV Phone98, korzystam z systemu windows XP. Zainstalowalem sterowniki ze strony producenta, jednak nie moge zainstalowac programu do ogladania TV - avertv 4, filter sdk tez nie moge zainstalowac :( Wyskakuja jakies bledy (np: blad parametru, nie mozna odpalic tego programu w srodowisku MS MSDOS) Czy mozliwe jest to zeby karta byla zepsuta/spalona? (dodam ze wykrywa ja w menadzerze urzadzen) Pozdrawiam i dziekuje z gory za rozwiazanie mojego problemu Edytowane 7 Lutego 2005 przez Seth_Gecko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Jeżeli WinXP ją wykrywa i wszystko instaluje to karta jest raczej OK. Sprawdź tylko czy do tego softu, który ściągałeś nie potrzeba jakiś dodatkowych patchy, itp. (u mnie tak było z Averem). No a poza tym możesz sprawdzić tuner innym programem do oglądania TV, np. MoreTV (poza tym, że jest szybszy od aplikacji avera, to jeszcze dekoduje Canal+ :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seth_Gecko Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Jeżeli WinXP ją wykrywa i wszystko instaluje to karta jest raczej OK. Sprawdź tylko czy do tego softu, który ściągałeś nie potrzeba jakiś dodatkowych patchy, itp. (u mnie tak było z Averem). No a poza tym możesz sprawdzić tuner innym programem do oglądania TV, np. MoreTV (poza tym, że jest szybszy od aplikacji avera, to jeszcze dekoduje Canal+ :). 1262215[/snapback] More TV nie wiem czemu ale mi nie dziala :? (teraz pokazuje brak jakiegos chipsetu) Zeby bylo smieszniej, wczesniej sie odpalal i wieszal kompa :mur: A moze masz jakies programy inne do przegladania TV? :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Hmm, ja bawiłem sie tylko jeszcze z BorgTV, ale u mnie to z kolei on się zawieszał ... A czy MoreTV się w ogóle uruchamia - masz możliwość zmiany tego chipsetu ?? No i co z patchami? Na pewno są to stery do XP ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seth_Gecko Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Hmm, ja bawiłem sie tylko jeszcze z BorgTV, ale u mnie to z kolei on się zawieszał ... A czy MoreTV się w ogóle uruchamia - masz możliwość zmiany tego chipsetu ?? No i co z patchami? Na pewno są to stery do XP ?? 1262280[/snapback] Stery sa na 100% pod XP (ze strony producenta) Ale wlasnie nie chca mi sie odpalic i pisze mi o roznych bledach o ktorych pisalem w 1-szym poscie... Masz moze linka do tego borga? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Widzę, że trudno go znaleźć w sieci. Jeżeli go nie wywaliłem to mogę podesłać na maila, ale dopiero wieczorkiem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seth_Gecko Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Widzę, że trudno go znaleźć w sieci. Jeżeli go nie wywaliłem to mogę podesłać na maila, ale dopiero wieczorkiem ... 1262380[/snapback] Ok bylbym wdzieczny :) moj adres to: madmartinez@o2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 sprubuj christv... mam karte aver... nawet nie wiem czy nie identyczna jak Ty.... :) i dziala :) tyle ze ja nie mam orginalnych sterownikow tylko btwdmdrvinstaller5.3.8 bo mi sie na orginalnych walilo wszystko.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seth_Gecko Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 sprubuj christv... mam karte aver... nawet nie wiem czy nie identyczna jak Ty.... :) i dziala :) tyle ze ja nie mam orginalnych sterownikow tylko btwdmdrvinstaller5.3.8 bo mi sie na orginalnych walilo wszystko.. 1263312[/snapback] A mozesz sprawdzic czy to ta karta i wyslac mi na maila? enemigo@o2.pl z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 BorgTV poszedł na "madmartinez" .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...