wisnia666 Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Mam problem z www na jednym z kont w winxp. Dzialajo wszystkie uslugi: ftp, mail, gg, itd... A www nie dziala zadna strona sie nie wczytuje, wyglonda to tak jakby sieci nie bylo a jest. Na zadnym innym koncie nic takiego nie występuje. Dodam jeszce ze mam modem kablowy w chello. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Mam problem z www na jednym z kont w winxp. Dzialajo wszystkie uslugi: ftp, mail, gg, itd... A www nie dziala zadna strona sie nie wczytuje, wyglonda to tak jakby sieci nie bylo a jest. Na zadnym innym koncie nic takiego nie występuje. Dodam jeszce ze mam modem kablowy w chello. tez mam chello, windows xp a na nim kilka kont i chodzi spoko. Udostepniam nawet net na inne kompy po lanie. Sprawdz moze jakie uprawnienia sa ograniczone, chociaz to malo prawdopodobne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Napewno nie ma zadnych ograniczen bo to jest konto administratora, i pewnie nie jest to zwinzane tez z chello (a tak pozatym czy nie boisz sie ze Cie drapno bo udostępnianie jest nielegalne a nat jets przeciez przezroczysty i widac go jak na dłoni). Moze sie cos w rejestrze sie poprzestawialo, naprawde nie wim.. Swojo drogo to wogule z tym xp so problemy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Napewno nie ma zadnych ograniczen bo to jest konto administratora, i pewnie nie jest to zwinzane tez z chello (a tak pozatym czy nie boisz sie ze Cie drapno bo udostępnianie jest nielegalne a nat jets przeciez przezroczysty i widac go jak na dłoni). Moze sie cos w rejestrze sie poprzestawialo, naprawde nie wim.. Swojo drogo to wogule z tym xp so problemy.. Stary akurat na sieciach to sie znam :), wiec nie ma obawy, nie ma mozliwosci zeby cie ktos sprawdzil. Na zewnatrz jestes widoczny jako jeden adres ip i kompow mozesz miec i 1000 :D A z XP to nie mialem raczej zadnych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Spróbuj sprawdzić w MENAŻERZE ZADAŃ czy po próbach włączenia przeglądarki (a na nie startuje) na zakładce PROCESY widnieją wpis IEXPLORER.EXE Jak tak to spróbuj wystartować z poziomu TEGO KONTA instalacja Win XP i daj uaktualnienie. Powinno pomóc(przynajmniej u mnie pomogło). I bez obaw o dane czy ustawienia-zostaną bez zmian, programy też. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Napewno nie ma zadnych ograniczen bo to jest konto administratora, i pewnie nie jest to zwinzane tez z chello (a tak pozatym czy nie boisz sie ze Cie drapno bo udostępnianie jest nielegalne a nat jets przeciez przezroczysty i widac go jak na dłoni). (...) Wypraszam sobie ;) 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Stary akurat na sieciach to sie znam :), wiec nie ma obawy, nie ma mozliwosci zeby cie ktos sprawdzil. Na zewnatrz jestes widoczny jako jeden adres ip i kompow mozesz miec i 1000 :D No cuż widze ze nikt mi nie pomoze:) Dzieki wielkie. Wiesz co Kat mam znajomego w Autocomie (karakowska siec tv kablowej) mowl mi ze juz kilku takich twardzieli jak ty zgarneli i mim odpiel net. Moze w chello nie so czajo tak bardzo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Stary akurat na sieciach to sie znam :), wiec nie ma obawy, nie ma mozliwosci zeby cie ktos sprawdzil. Na zewnatrz jestes widoczny jako jeden adres ip i kompow mozesz miec i 1000 :D No cuż widze ze nikt mi nie pomoze:) Dzieki wielkie. Wiesz co Kat mam znajomego w Autocomie (karakowska siec tv kablowej) mowl mi ze juz kilku takich twardzieli jak ty zgarneli i mim odpiel net. Moze w chello nie so czajo tak bardzo? wiec ciekawe jak oni to zrobili, jesli ktos udostepnia net na lan przez taki np. wingate to nie ma mozliwosci praktycznie wyczaic to. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Stary akurat na sieciach to sie znam :), wiec nie ma obawy, nie ma mozliwosci zeby cie ktos sprawdzil. Na zewnatrz jestes widoczny jako jeden adres ip i kompow mozesz miec i 1000 :D No cuż widze ze nikt mi nie pomoze:) Dzieki wielkie. Wiesz co Kat mam znajomego w Autocomie (karakowska siec tv kablowej) mowl mi ze juz kilku takich twardzieli jak ty zgarneli i mim odpiel net. Moze w chello nie so czajo tak bardzo? Wlasnie najwiekszi "spece" pracuja w takich firmach. Ja wiem co mowie i kazdy czlowiek znajacy sie choc troche na sieciach ci to potwierdzi. Jak masz router lub serverek linuxowy to cie moga pocalowac w d... Ja nawet nie mam tego bo szkoda mi kasy, udostepniam net przez shitowy XP o jakiegos roku i jakos mi nikt nie odcial niczego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 w mojej sieci to samo, ktos stawia serwer i tworzą sieć w sieci i to od dawna, choć to zabronione u nas.........ale jeszcze nikt nie wpadł od hoohohohohohhoo......więc looz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 wiec ciekawe jak oni to zrobili, jesli ktos udostepnia net na lan przez taki np. wingate to nie ma mozliwosci praktycznie wyczaic to. pzdr Zawsze sa wszystko sie sprowadza do tego ile ktos ma czasu - np sledzenie TTLi - pasywny skaner OSu po odcisku palca ramki TCP/IP - duzo polaczen do serwera GaduGadu (co z jednego kompa rozmawia jako 5 osob !?) - aktywnosc na wysokich portach - duzo roznych osow naraz w statach squid'a Nie daja 100 procentowej pewnosci ale kiedys pracowalem w takiej sieci i sie sprowadzalo do tego ze jesli mielismy podejrzenia to pewnego dnia ktos szedl do goscia, wczesniej "przypadkiem" wyciagal kabel na strychu od switcha i podczas naprawy dyskretnie sprawdzal czy nie ma innych kabli i konfig komputera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 No i sprawa udostempniania loncza kablowego rozwionzana przez prawdziwego fachowca. I widzisz KAT jak ktos bedzie chcial cie drapnonc to to zrobia, ale wiesz oni to chyba olewajo:) No tak ten problem rozwionzany, ale ja dalej nie wiem jak uruchomic www na koncie kolegi:( no cuz juz niedlogo reinstal bedzie z innych powodow:) Moze grafe zmienie na ti500 i mandrake9 zainstaluje i <span style="color:red;">[ciach!]</span> w dupe xp, a zeby miec jakiegos winowsa miec to 98 instalne i <span style="color:red;">[ciach!]</span>... Wlasnie czy ktos chce sie wymnenic daje r9000pro za ti500 bez doplaty oczywiscie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 No i sprawa udostempniania loncza kablowego rozwionzana przez prawdziwego fachowca. I widzisz KAT jak ktos bedzie chcial cie drapnonc to to zrobia, ale wiesz oni to chyba olewajo:) jasne ze czesc firm (mimo ze ma taka klauzule w regulaminie) olewaja, co drugie SDI w tepsie jest wspoldzielone i tez tepsa sie nie czepia, bo ludzi czasem nie stac na placenie pelnej oplaty za lacze, wiec woli sie poskadac w kilka osob Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 jasne ze czesc firm (mimo ze ma taka klauzule w regulaminie) olewaja, co drugie SDI w tepsie jest wspoldzielone i tez tepsa sie nie czepia, bo ludzi czasem nie stac na placenie pelnej oplaty za lacze, wiec woli sie poskadac w kilka osobAkurat SDI mozna wspoldzielic, nie ma w regulaminie nic o zakazie. Natomiast w przypadku sieci z dostepem po LANie zwykle sprowadza sie to do tego ze bardzo by chcieli wylapywac cwaniaczkow ale wiekszosc zatrudnia jako administratora studenta/ucznia LO na mat./info. w celu minimalizacji kosztow i nie ma kto sie zajac tropieniem kolejnych maskarad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...