Skocz do zawartości
zajkos

Jaka Max. Bezpieczna Temperatura Bartona 2500+ ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam caly czas tak z 41 st. C ale w stresie skacze mi do 48! :?

Stisuje Thermaltake Volcano 12 eXtreme i mam mozliwosc regulacji obortow! :D Zwykle chodzi przy jakis 3000 rpm (odczyt z Everst Home Edition 1.51.195)!

Jest sie czym martwic? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stisuje Thermaltake Volcano 12 eXtreme i mam mozliwosc regulacji obortow! :D Zwykle chodzi przy jakis 3000 rpm (odczyt z Everst Home Edition 1.51.195)!

1271847[/snapback]

spox, jest oki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym ze jest maly problem!

Jak moj brat gra w Tibie wykorzystanie procka jest niemalze 100% i komp sie czasem restartuje! :? Dopiero jak skrece cooler na szybsze obroty to jest OK! :?

Co sie dzieje? Temp nie przekracza 50 st. C a komp sie restartuje! :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1271847[/snapback]

Ja mam bartłomieja ustawionego na defaultowym mnożniku i fsb 210 i żeby chodził mi na tym musiałem dać 1,875 V prockowi, grzeje sie w stresie do 60 stopni z tego powodu że mam arctic cooling za 35 zł :) , ale i tak przypuszczam że powietrze tu nie zawiele by dało może 2 lub 3 stopnie mniej . Ale nie martwię sie temperaturą bo wszystko stabilne jak skałka .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak moj brat gra w Tibie wykorzystanie procka jest niemalze 100% i komp sie czasem restartuje! :? Dopiero jak skrece cooler na szybsze obroty to jest OK! :?

1271898[/snapback]

Moze ma za malo voltow , podnies napiecie i zobacz czy pomoglo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1271898[/snapback]

może masz w biosie ustawione że jak temperatura proca przekroczy ileś stopni do robi restart...sprawdź, a temperaturki masz znośne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do tego ze temp proca moze podskoczyc o kilka stopni w ciagu 2 sekund - to tak jest taka mozliwosc - odczyt tempertatury z diody termicznej w CPU a nie z socketa - oczywiste.

@ Djsaint - nie sadze zeby to bylo przeklamanie - jakby tak bylo to nie szalala by tylko delta temperatur idle/load ale wogole cala temp by byla kosmiczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...