zajkos Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Jaka jest max. bezpieczna temperatura Bartona 2500+ ? dokłądniej jądra proca i czy to mozliwe że w ciagu np 2 sekund temperarua spada/rosnie o kilkanascie stopni? plyta an7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 AMD podaje 85 stopni dla bartka, oczywiscie nie licząc mobili. Odnośnie temperatury to takie wachania nie są możliwe, to raczej przekłamane odczyty z mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Ja mam caly czas tak z 41 st. C ale w stresie skacze mi do 48! :? Stisuje Thermaltake Volcano 12 eXtreme i mam mozliwosc regulacji obortow! :D Zwykle chodzi przy jakis 3000 rpm (odczyt z Everst Home Edition 1.51.195)! Jest sie czym martwic? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vcv Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Ja mam caly czas tak z 41 st. C ale w stresie skacze mi do 48! :? Stisuje Thermaltake Volcano 12 eXtreme i mam mozliwosc regulacji obortow! :D Zwykle chodzi przy jakis 3000 rpm (odczyt z Everst Home Edition 1.51.195)! Jest sie czym martwic? :? 1271847[/snapback] spox, jest oki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Z tym ze jest maly problem! Jak moj brat gra w Tibie wykorzystanie procka jest niemalze 100% i komp sie czasem restartuje! :? Dopiero jak skrece cooler na szybsze obroty to jest OK! :? Co sie dzieje? Temp nie przekracza 50 st. C a komp sie restartuje! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 pewnie cos innego sie jeszcze moze przegrzewac ... mostek polnocny albo sam proc zapodaj prime na 1 h i sie przekonasz ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Ja mam caly czas tak z 41 st. C ale w stresie skacze mi do 48! :? Stisuje Thermaltake Volcano 12 eXtreme i mam mozliwosc regulacji obortow! :D Zwykle chodzi przy jakis 3000 rpm (odczyt z Everst Home Edition 1.51.195)! Jest sie czym martwic? :? 1271847[/snapback] Ja mam bartłomieja ustawionego na defaultowym mnożniku i fsb 210 i żeby chodził mi na tym musiałem dać 1,875 V prockowi, grzeje sie w stresie do 60 stopni z tego powodu że mam arctic cooling za 35 zł :) , ale i tak przypuszczam że powietrze tu nie zawiele by dało może 2 lub 3 stopnie mniej . Ale nie martwię sie temperaturą bo wszystko stabilne jak skałka . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Z tym ze jest maly problem! Jak moj brat gra w Tibie wykorzystanie procka jest niemalze 100% i komp sie czasem restartuje! :? Dopiero jak skrece cooler na szybsze obroty to jest OK! :? Co sie dzieje? Temp nie przekracza 50 st. C a komp sie restartuje! :? 1271898[/snapback] Moze ma za malo voltow , podnies napiecie i zobacz czy pomoglo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Z tym ze jest maly problem! Jak moj brat gra w Tibie wykorzystanie procka jest niemalze 100% i komp sie czasem restartuje! :? Dopiero jak skrece cooler na szybsze obroty to jest OK! :? Co sie dzieje? Temp nie przekracza 50 st. C a komp sie restartuje! :? 1271898[/snapback] może masz w biosie ustawione że jak temperatura proca przekroczy ileś stopni do robi restart...sprawdź, a temperaturki masz znośne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 A co do tego ze temp proca moze podskoczyc o kilka stopni w ciagu 2 sekund - to tak jest taka mozliwosc - odczyt tempertatury z diody termicznej w CPU a nie z socketa - oczywiste. @ Djsaint - nie sadze zeby to bylo przeklamanie - jakby tak bylo to nie szalala by tylko delta temperatur idle/load ale wogole cala temp by byla kosmiczna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...