Przemo1980 Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Czy nowe płyty główne są tak fabrycznie skonfigurowane (wyzworkowane)że wystarczy poczynić odpowiednie ustawienia w biosie ażeby wszystko odpowiednio działało? Czy jednak konieczna jest zabawa zworkami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUKE Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 nowe plyty glowne zazwyczaj nie maja zworek :-) wiec starcza konfiguracja biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 nowe plyty glowne zazwyczaj nie maja zworek :-) wiec starcza konfiguracja biosu dokladnie, zazwyczaj zostawiaja jedna jedna zworka : CLEAR CMOS 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 hehehehehe, co za pytanie.....twoj pierwszy post hehehehe :twisted: zworki na plytach zostaly zamienione jamperkami i jedyne co mialem zmieniac w swojej tio mnoznik dla proca......co sie zas tyczy clear cmosa, to to jest klasyka i nikt tego sie nie wazy zmieniac :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 hehehehehe, co za pytanie.....twoj pierwszy post hehehehe :twisted: zworki na plytach zostaly zamienione jamperkami i jedyne co mialem zmieniac w swojej tio mnoznik dla proca......co sie zas tyczy clear cmosa, to to jest klasyka i nikt tego sie nie wazy zmieniac :twisted: Jumperki ???? Co ty masz za arhaiczna plyta :?: 8O Bios all rulzz 8) a ten klir to moze zostac :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo1980 Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 No właśnie pierwszy, więc prosze o zrozumienie :wink: . Do tej pory posiadałem jeszcze płyte Baby AT, więc zapewne nie jestem na czasie. To jest model mojej płyty, tzn. taką zamówiłem. Wydawała mi się rozsądnym wyborem za tyle kasy ile akurat miałem. A więc, czy ktoś wie jak wygląda konfig. tego modelu (jumperki, czy tylko bios)? Jednym słowem czy coś będe musiał akurat w tym przypadku fizycznie zmieniać na płycie. Nie chciałbym żeby coś poszło z dymem. Nazwa: ECS K7VTA3 BLR KT333 ATX 5P 3DDR A133 AC97 Raid Model:K7VTA3BLR Procesory: socket A AMD Athlon/Duron/Athlon XP Chipset: VIA KT333 i VT8233A Audio chip:AC97 Audio Codec Magistrala FSB: 266 MHz Pamięć: 3x DDR DIMM 184-pin max. 3 GB Bios: Award 2MB Flash EEPROM Interfejsy I/O: wspiera funkcję Plug and Play gniazda PS/2 klawiatura i PS/2 mysz 2 x USB 1 x - EPP/ECP port równoległy 2 x - 16550 dużej prędkości porty szeregowe I/O porty Audio (Line-in, Line-out, Mic-in, CD-in oraz port gier) podwójny interfejs PCI IDE - obsługuje 4 urządzenia IDE (PIO mode 4, DMA Mode 2, Ultra DMA 66/100) wspiera 360K~2.88M Byte, 3 Mode FDDs lub LS120 Sloty: 5 PCI slots 1 AGP slot 1 CNR slot Standardy i wymiary: ATX (304mm x 220mm) Do tego: - obudowa Codegen Midi 6003 300W - AMD ATHLON XP 1600+/266 - grafika Dayton Geoforce3 TI200 128MB DDR TV-OUT - DDRAM 256MB 2700 PC333 dzięki za wcześniejsze odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterq Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 hmmm, nie moge nic powiedziec o tym konkretnym modelu ale na pewno dolaczona jest don instrukcja, wiec sie nie martw bo tam jest krok po kroku pokazane jak masz se wszystko ladnie poustawiac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...