Uneek Eth Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Niedawno rozmawiałem z "Gościem", który twierdził że podkręcanie nie ma sensu bo... podkręcony procek pochodzi najwyżej 1 rok! Sam mam Celerona 333@416 i chodzi już 3,5 roku... Na co on mi odpowiada, że stare procki owszem wytrzymują lecz nowe (AMD) niestety... Co o ty myślicie :?: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Wszystko zależy od konkretnego egzemparza. Ja miałe cel 266 na 400 przez rok, teraz ma go mój kuzynek i dalej śmiga bezawaryjnie. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 ja mam 2 lata C266@400 i dziala bez zarzutow :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Nie ma reguły, ja twierdzę ze procek zdąrzy się juz dawno zestarzeć zanim padnie od podkręcania.. PODSTAWA TO DOBRE CHŁODZENIE I TYLE i wszystko w pewnych granicach OC, aby za bardzo nie przesadzać.. A wszystko jak zawsze zależy od szczęscia i konkretnego egzemptlarza. .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Wszystko zależy od chłodzenia - jeżeli nie przegrzejesz proca to będzie chodził bardzo długo - mój duron600@1050@1.85V chodzi do dnia dzisiejszego od X.2000, drugi D600@950@1.85V tak samo. Aktualnie AXP1600+@1.7GHz od 8miechów i żadnych oznak bliskiego końca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Pisalem juz o tym :x http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=119...ghlight=#119155 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 ja mam celka 300A przekreconego na 450 od dnia zakupu czyli juz 4 lata i dziala spox 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 POnoc czas podkreconego proca skraca sie dwukrotnie. Czyli jesli procek swierzo wyprodukowany ma przewidziany czas dzialania - dajmy na to - 20 lat (nie przesadzam) to zawsze zostaje nam jeszcze te 10 !!! hyhy :) w tym czasie pare razy kazdy zdazy zmienic kompa!! pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 POnoc czas podkreconego proca skraca sie dwukrotnie. Czyli jesli procek swierzo wyprodukowany ma przewidziany czas dzialania - dajmy na to - 20 lat (nie przesadzam) to zawsze zostaje nam jeszcze te 10 !!! hyhy :) w tym czasie pare razy kazdy zdazy zmienic kompa!! pozdro... Dwukrotnie? Na jakiej podstawie to wyliczyles ? Skraca sie chocby dlatego bo uklad sie bardziej grzeje i CPU sie szybciej psuje ale skad wiesz ze dwukrotnie ? U jednego o 5% krocej a u drugiego 80% (berkut :P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 POnoc czas podkreconego proca skraca sie dwukrotnie. Czyli jesli procek swierzo wyprodukowany ma przewidziany czas dzialania - dajmy na to - 20 lat (nie przesadzam) to zawsze zostaje nam jeszcze te 10 !!! hyhy :) w tym czasie pare razy kazdy zdazy zmienic kompa!! pozdro... Dwukrotnie? Na jakiej podstawie to wyliczyles ? Skraca sie chocby dlatego bo uklad sie bardziej grzeje i CPU sie szybciej psuje ale skad wiesz ze dwukrotnie ? U jednego o 5% krocej a u drugiego 80% (berkut :P) Oj nie wiem jak z tą żywotnością ale jak połączysz mostki na AMD ołówkiem to po pewnym czasie około 3miesięcy zaczną sie dziać dziwne rzeczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 CO?? To takie sytuacje sie dzialy w thunderbirdach jak laczyles mostki olowkiem i strumien powietrza z wiatraka wydmuchiwal z l1 grafit - dlatego trzebylo jeszcze raz laczyc. Jak zabezpieczylo sie tasma klejaca to bylo ok. Nic takiego nie ma Przeciez te same cpu sa krojone z jednego wafla 1700+ 1800+ ... 2000+ i dobierane odpowiednio, ze od srodka niby sa lepsze egzemplarze ze wzgledu na dokladnosc wykonania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Ja kiedyś wyczytałem wstarym chipie że podkręcone proce żyją 2 razy krócej :) czyli z 10 do 5 jak tam pisali hah :lol: Ale prawdę mówiąc i tak prędzej się wymieni praca niż padnie on ze starości, technika goni zbyt szybko. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Widac czytalismy ta sama gazete - dlatego wlasnie napisalem ze dwukrotnie... hyhy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Widac czytalismy ta sama gazete - dlatego wlasnie napisalem ze dwukrotnie... hyhy ;) a wedlug mnie to zjawisko stochastyczne - jednemu bedzie dialal rok, innemu 10 lat :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 POnoc czas podkreconego proca skraca sie dwukrotnie. Czyli jesli procek swierzo wyprodukowany ma przewidziany czas dzialania - dajmy na to - 20 lat (nie przesadzam) to zawsze zostaje nam jeszcze te 10 !!! hyhy :) w tym czasie pare razy kazdy zdazy zmienic kompa!! pozdro... Dwukrotnie? Na jakiej podstawie to wyliczyles ? Skraca sie chocby dlatego bo uklad sie bardziej grzeje i CPU sie szybciej psuje ale skad wiesz ze dwukrotnie ? U jednego o 5% krocej a u drugiego 80% (berkut :P) Oj nie wiem jak z tą żywotnością ale jak połączysz mostki na AMD ołówkiem to po pewnym czasie około 3miesięcy zaczną sie dziać dziwne rzeczy. Mam poBczone mostki od roku i nic dziwnego sie nie dzieje ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...