Skocz do zawartości
lovercraft

Jak Zniewelować Lekkie Drrgania?

Rekomendowane odpowiedzi

Wrzucilłesm sobie arctica do budy i mam lekkie drrgania - czy zastosowanie specjalnych gumek (bez skojarzeń :D) coś pomoże. Aha czy drrgania mogą być spowodowane tym, że przykręciłem dwie, a nie cztery śrubki? :?

Proszę o odp. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze tez byc to spowodowane slabym wywazeniem wiatraka... ale przykrec wszystkie sruby i dotknij reka czy wibracje nie sa przenoszone na bude...

1263257[/snapback]

Faktycznie po dotknięciu rozpoznaje, iż buda się trzęsie :mur: , nie wkręciłem wszystkich śrubek gydż w zestawie były jakieś blachowkręty, a to totalna pomyłka. Teraz wkręce i zobaczymy ... A tak przy okazji mocno wyciszą te gumki drrrrrrgaaaaaniaaaaaa??? :huh:

B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba tak. ja nie uzywam (stare dobre coolermaster rulez :wink:)

edit: halas generuja lopatki i ew "grille". gumy nie wyciszaja wentylatorow :mur:

1263292[/snapback]

To jak w końcu gumki wyciszą trochę wiatrak czy nie? A propos przykręciłem wszystkie śrubki i drganie są dużo mnie wyczuwalne. :D

B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli drgania sa mniej odczuwalne( powiedzmy nie sa tak odczuwalne jak alarm wibracyjny :wink: ) to zrezygnuj z gum. ten arctic jest na 3pinach? masz na mobo wolne wejscie pod wentylator? zakladaj , instaluj speedfana i miej kontrole (mam nadzieje) nad tym zerzacym bydlakiem. zmniejszenie predkosci zmniejszy rowinez przeplyw powietrza. ale halas moze drastycznie spasc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli drgania sa mniej odczuwalne( powiedzmy nie sa tak odczuwalne jak alarm wibracyjny :wink: ) to zrezygnuj z gum. ten arctic jest na 3pinach? masz na mobo wolne wejscie pod wentylator? zakladaj , instaluj speedfana i miej kontrole (mam nadzieje) nad tym zerzacym bydlakiem. zmniejszenie predkosci zmniejszy rowinez przeplyw powietrza. ale halas moze drastycznie spasc.

1264514[/snapback]

W sumie tam jest ręczna kontrolka, mam na najmniejsze obroty, ale i tak go słychać, w sumie dobra rada zobacze co da się zrobić tym speedfanem - mam gdzieś instalkę, ale nie myślałem, że mozna za pomoca tego zmniejszyć prędkość wiatraczka. W sumie muszę doinstalować jeszcze jednego wiatrak, bo mam na stanie tylko mi brakuje przejściówki. Nie wiem jeszcze czy kupić zwykły rozgałeziacz Y (chyba wtedy bym wiedizał jakie obroty...) czy molexa mającego 5, 7 i 12 V. Hmm może ktoś wie... :unsure:

B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi