lovercraft Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Wrzucilłesm sobie arctica do budy i mam lekkie drrgania - czy zastosowanie specjalnych gumek (bez skojarzeń :D) coś pomoże. Aha czy drrgania mogą być spowodowane tym, że przykręciłem dwie, a nie cztery śrubki? :? Proszę o odp. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Przykrec wszystkie srubki mocno, a gumki drgan nie wyeliminuja ale moga wygluszyc halas jaki to powoduje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 moze tez byc to spowodowane slabym wywazeniem wiatraka... ale przykrec wszystkie sruby i dotknij reka czy wibracje nie sa przenoszone na bude... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lovercraft Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 moze tez byc to spowodowane slabym wywazeniem wiatraka... ale przykrec wszystkie sruby i dotknij reka czy wibracje nie sa przenoszone na bude... 1263257[/snapback] Faktycznie po dotknięciu rozpoznaje, iż buda się trzęsie :mur: , nie wkręciłem wszystkich śrubek gydż w zestawie były jakieś blachowkręty, a to totalna pomyłka. Teraz wkręce i zobaczymy ... A tak przy okazji mocno wyciszą te gumki drrrrrrgaaaaaniaaaaaa??? :huh: B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 (edytowane) chyba tak. ja nie uzywam (stare dobre coolermaster rulez :wink:) edit: halas generuja lopatki i ew "grille". gumy nie wyciszaja wentylatorow :mur: Edytowane 7 Lutego 2005 przez OrGiUsZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lovercraft Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 chyba tak. ja nie uzywam (stare dobre coolermaster rulez :wink:) edit: halas generuja lopatki i ew "grille". gumy nie wyciszaja wentylatorow :mur: 1263292[/snapback] To jak w końcu gumki wyciszą trochę wiatrak czy nie? A propos przykręciłem wszystkie śrubki i drganie są dużo mnie wyczuwalne. :D B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 A jak ty chcesz zalozyc gumki na wiatrak?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lovercraft Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Są takie w 4max.pl ,ale to chyba nic nie da... A jakbym zrobił przejściówkę 3 pin 7V to by ciszej chodziło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 jesli drgania sa mniej odczuwalne( powiedzmy nie sa tak odczuwalne jak alarm wibracyjny :wink: ) to zrezygnuj z gum. ten arctic jest na 3pinach? masz na mobo wolne wejscie pod wentylator? zakladaj , instaluj speedfana i miej kontrole (mam nadzieje) nad tym zerzacym bydlakiem. zmniejszenie predkosci zmniejszy rowinez przeplyw powietrza. ale halas moze drastycznie spasc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lovercraft Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 jesli drgania sa mniej odczuwalne( powiedzmy nie sa tak odczuwalne jak alarm wibracyjny :wink: ) to zrezygnuj z gum. ten arctic jest na 3pinach? masz na mobo wolne wejscie pod wentylator? zakladaj , instaluj speedfana i miej kontrole (mam nadzieje) nad tym zerzacym bydlakiem. zmniejszenie predkosci zmniejszy rowinez przeplyw powietrza. ale halas moze drastycznie spasc. 1264514[/snapback] W sumie tam jest ręczna kontrolka, mam na najmniejsze obroty, ale i tak go słychać, w sumie dobra rada zobacze co da się zrobić tym speedfanem - mam gdzieś instalkę, ale nie myślałem, że mozna za pomoca tego zmniejszyć prędkość wiatraczka. W sumie muszę doinstalować jeszcze jednego wiatrak, bo mam na stanie tylko mi brakuje przejściówki. Nie wiem jeszcze czy kupić zwykły rozgałeziacz Y (chyba wtedy bym wiedizał jakie obroty...) czy molexa mającego 5, 7 i 12 V. Hmm może ktoś wie... :unsure: B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...