Raptor Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 na dzielnikach 216/233/250 komp nie wstaje :| u mnie dwie 512 śmigają na 1t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmt Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 na dzielnikach 216/233/250 komp nie wstaje :| u mnie dwie 512 śmigają na 1t 1539568[/snapback] To do czego jest ten pic z 216/233/250 w BIOSIE hmmmm :) Wie ktoś może? I do czego to można wykorzystać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Dlaczego nie chcesz podkrecic procka do 9*250, prawdopodobnie pojdzie Ci bez koniecznosci podnoszenia napiecia, wiec napewno nic sie z nim nie stanie, a pamieci automatycznie bedą szly na DDR500 u mnie tez nie wstawal komp na DDR 216,233,250 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmt Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Dlaczego nie chcesz podkrecic procka do 9*250, prawdopodobnie pojdzie Ci bez koniecznosci podnoszenia napiecia, wiec napewno nic sie z nim nie stanie, a pamieci automatycznie bedą szly na DDR500 u mnie tez nie wstawal komp na DDR 216,233,250 :( 1540479[/snapback] Trzeba bedzie tak zrobić jeśli inaczej nie pójdzie. A widzać, że nie pójdzie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Jestem w trakcie testów stabilności nowego Venice używając SP2004. Ustawiłem go 9*320 @ 1,45 + 9,9%. W żeberka radiatora sekcji zasilającej mam wetknięty czujnik temperatury od panela. Przy temperaturze otoczenia ok. 30 st.,wszystkich wentylach na maxa, temperatura tego radiatora przekraczała 50 st.! Płyta przy tych ustawieniach musi nieźle dostawać po tyłku :blink: P.S. Po ok. 40 min. SP2004 komp na tych ustawieniach zresetował się :sad: To chyba cecha Venice, że SP2004 nie zdąży zgłosić błędu tylko od razu jest restart. Próbuję z 9x318 ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 ja aktualnie dałem prockowi troche wytchnienia - chodzi na 2.85G ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 (edytowane) ja aktualnie dałem prockowi troche wytchnienia - chodzi na 2.85G ;) 1541788[/snapback] Ale chyba ten restart nie jest wynikiem zbyt wysokiej temperatury a faktu, że "tyle nie da rady". Temp proca była max 45 st. -> zajrzałem w log z MBM Katuję w taką pogodę, bo dopiero od soboty go mam w kompie :D Edytowane 11 Lipca 2005 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.cox Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 AndyN a może Nforce4 nie dał rady?Jak go chłodzisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 AndyN a może Nforce4 nie dał rady?Jak go chłodzisz? 1541929[/snapback] Chłodzę tym: Więcej szczegółów tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=139223 Napięcie na chipsecie podniosłem do 1,6 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.cox Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 (edytowane) No to więcej nie mam pytań na temat Twojego chłodzenia :wink: Jak podnoszenie napięcia na NB poprawia możliwości oc?I czy posiadając standardowy wentyl na NF4 za to z przejściówką na 5,5V muszę się obawiać o jego stan zdrowotny?I jak sądzicie do ilu fsb można bezpiecznie iść na pasywnym zalmanie założonym na ten układ?Jedyne chłodzenie w budzie to wentyl 120mm intake. P.S AndyN w Twoim kompie prawie jak w łazience :lol: Edytowane 11 Lipca 2005 przez dr.cox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 (edytowane) No to więcej nie mam pytań na temat Twojego chłodzenia :wink: Jak podnoszenie napięcia na NB poprawia możliwości oc?I czy posiadając standardowy wentyl na NF4 za to z przejściówką na 5,5V muszę się obawiać o jego stan zdrowotny?I jak sądzicie do ilu fsb można bezpiecznie iść na pasywnym zalmanie założonym na ten układ?Jedyne chłodzenie w budzie to wentyl 120mm intake. P.S AndyN w Twoim kompie prawie jak w łazience :lol: 1542005[/snapback] Od razu ustawiam 1,6. Na innych ustawieniach na razie nie próbowałem W łazience? Prawie.... Nie ma przysznica ... ;) Ostatnie boje: Pamięci na dzielniku 100 Mhz. Trzeba do nich teraz dobrać dzielnik i timingi. Vcore 1,45 + 9,9%, BIOS 5.06, napięcie na NF4 1,6 V Spróbuję 319 jeszcze. Może 320 powtórzę przy mniejszych upałach. Nie chodzi nawet o proc (WC) ale mobo i resztę. --------------------------------------- A64-SP2004/Prime-full stable-zestawienie wyników: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=143350 Zapraszam, uczestnictwo dobrowolne Edytowane 12 Lipca 2005 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) Moj NF4 jest chlodzony Zalmanem z puszczonym na 5V wentylem 80mm (wentyl dmucha na radiator z pewnej odległości pod kątem 45stopni do płyty...), napiecie mam standardowe i FSB 350MHz, temperatury jak w sygnaturce i wszystko smiga bez zadnych problemow... Wydaje mi sie ze troche za bardzo panikujecie z tymi napieciami na NF4 przy wyższym FSB... BTW przy tych ustawieniach i chlodzeniu plyta pracowala mi stabilnie do FSB 380MHz... Jak mozna umiescic foto na forum? Jak zmierzyć miernikiem napiecia na VCORE, VDIMM? Na Forum DFI podają gdzie przyłozyć u nich koncowki miernika.. moze ktoś napisze jak to zrobic na MSI? Wyszedł nowy bios v3.50 do MSI PLATINUM SLI, do pobrania z http://www.msi-computer.co.jp/support/bios/ jeszcze go nie sprawdzilem i nie wiem co oferuje nowego, ale jest to oficjalny bios wiec do OC pewnie kiepski... oto zmiany: This BIOS fixes the following problem of the previous version: - Correct BIOS show wrong frequency - Improve Cool N Quiet function - Improve Raid function Andy dodaj do FAQ link do instrukcji jak "naprawić" zle zflashowany bios... http://www.msi.com.tw/html/support/bios/note/boot.htm Edytowane 13 Lipca 2005 przez Jimmy007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.cox Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) Jimmy007 ten sposób działa na wszystkich płytach czy tylko tych wyposażonych w safe bios?Panowie pomóżcie mi z dźwiękiem.Kiedy słucham mp3 co kilkadziesiąt sekund jest krótkie zacięcie lub\i małe stuknięcie które słychać w głośnikach.Stery mam najnowsze ze strony msi.Zacięcie jest naprawdę krótkie(ułamek sekundy) w filmach też czasami to występuje.W pci nie siedzi nic więc to nie przerwania,zresztą sprawdziłem i nic nie robi konfliktów.W tym czasie także kursor ulega zamrożeniu.Nie wynika to też z obciążenia kompa.Czyżby uszkodzony układ dźwięku?Problem występuje także na defaultowych ustawieniach.Niedawno miałem format i znów to samo. Edytowane 13 Lipca 2005 przez dr.cox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 dr.cox - miałem podobnie - spróbuj pobawić sie ustawieniami w device control creativa - pozmieniaj 16bit na 24 lub na odwrót i 96khz na 48 (lub na odwrót) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.cox Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 K8N-F oparta jest na realteku ale walcze narazie z ustawieniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 (...) Wyszedł nowy bios v3.50 do MSI PLATINUM SLI, do pobrania z 1543971[/snapback] ad1. Ktoś testował ten bios? Jak tam OC na nim? ad2. Zrobione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angel554 Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Mam obecnie A8n-sli Deluxe i zawiesza mi się system co chwile :/ :/ Czy po przejściu na Microstar K8N SLI Diamond nForce4 SLI będzie mi lepiej? I czy to lepsza płyta? A jjeśli nie to co polecicie??? Czy procesor 3,2+ Venice będzie działał? Bardzo proszę o opowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmt Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Mam obecnie A8n-sli Deluxe i zawiesza mi się system co chwile :/ :/ Czy po przejściu na Microstar K8N SLI Diamond nForce4 SLI będzie mi lepiej? I czy to lepsza płyta? A jjeśli nie to co polecicie??? Czy procesor 3,2+ Venice będzie działał? Bardzo proszę o opowiedź. 1547643[/snapback] Trudno powiedzieć czy to jest lepsza czy tez gorsza płyta. Są podobne. Różnią się znacząco ceną. Jeśli chodzi o zawieszanie to sądze, że to nie koniecznie musi być winna płyta głowna. (Moze masz coś zle poustwiane w BIOSE tzn napiecia, timnigi lub jakieś inne opcje. Moze winne są pamieci RAM lub za słaby zasilacz nie trzymający odpowiednich napięć, bad sectory na dysku twardym albo po prostu siedzi jakis wirus w systemie. PS. Procesor 3200+ Venice napewno bedzie działał na MSI K8N SLI Platinum/Diamond. Sprawdz na stronie MSI w CPU support. Z tego co wiem to wszystkie AMD 64 jakie powstały na s.939 działają. Nawet Dual Core. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Mam obecnie A8n-sli Deluxe i zawiesza mi się system co chwile :/ :/ Czy po przejściu na Microstar K8N SLI Diamond nForce4 SLI będzie mi lepiej? I czy to lepsza płyta? A jjeśli nie to co polecicie??? Czy procesor 3,2+ Venice będzie działał? Bardzo proszę o opowiedź. 1547643[/snapback] Trudno powiedzieć czy to jest lepsza czy tez gorsza płyta. Są podobne. Różnią się znacząco ceną. Jeśli chodzi o zawieszanie to sądze, że to nie koniecznie musi być winna płyta głowna. (Moze masz coś zle poustwiane w BIOSE tzn napiecia, timnigi lub jakieś inne opcje. Moze winne są pamieci RAM lub za słaby zasilacz nie trzymający odpowiednich napięć, bad sectory na dysku twardym albo po prostu siedzi jakis wirus w systemie. PS. Procesor 3200+ Venice napewno bedzie działał na MSI K8N SLI Platinum/Diamond. Sprawdz na stronie MSI w CPU support. Z tego co wiem to wszystkie AMD 64 jakie powstały na s.939 działają. Nawet Dual Core. 1549403[/snapback] Czytając posty w wątku o Asus A8N (http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=112054&hl=) dochodzę, że MSI jest lepszym wyborem (miałem wcześniej Asusa-A7N8X Dlx). Taktowanie pamięci powyżej 250MHz na 1T jest niemożliwe i żaden bios tego nie poprawi (pisze w tamtym wątku użytkownik tej płyty) Jeśli chodzi o OC Asus wypada dużo słabiej Przecież już tu Ci odpisałem: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=143862&hl= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.cox Opublikowano 16 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2005 Angel 554 ten wątek chyba nie jest najlepszy do stawiania tego typu pytań,spytaj w wątku asusa o to samo,a będziesz wiedział dlaczego.Jak masz kaskę to bierz DFI chociaż trzeba powiedzieć,że msi robi solidne płyty.Jeśli twoja a8n jest sprawna to ,albo ustawienia,albo...1000 innych rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 (edytowane) Jak wyglądałaby współpraca Venice z 4x512MB Geil UltraX na TCCD? Ma ktoś jakieś doświadczenia albo coś czytał? Procek będzie kręcony, na pewno 9*311, może odrobinę więcej Jak MSI radzi sobie w takiej sytuacji? Głupio zabrzmi ale Battlefield 2 na 1 GB to trochę mało .... :? :( Programiści sobie nie żałowali ... ---------------------- nForce4 drivers 6.66 :twisted2: http://www.nvidia.com/object/nforce_nf4_wi...2_amd_6.66.html Edytowane 17 Lipca 2005 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) ad1. Ktoś testował ten bios? Jak tam OC na nim? 1547434[/snapback] nie testowalem go jeszcze... Jimmy007 ten sposób działa na wszystkich płytach czy tylko tych wyposażonych w safe bios?Panowie pomóżcie mi z dźwiękiem.Kiedy słucham mp3 co kilkadziesiąt sekund jest krótkie zacięcie lub\i małe stuknięcie które słychać w głośnikach.Stery mam najnowsze ze strony msi.Zacięcie jest naprawdę krótkie(ułamek sekundy) w filmach też czasami to występuje.W pci nie siedzi nic więc to nie przerwania,zresztą sprawdziłem i nic nie robi konfliktów.W tym czasie także kursor ulega zamrożeniu.Nie wynika to też z obciążenia kompa.Czyżby uszkodzony układ dźwięku?Problem występuje także na defaultowych ustawieniach.Niedawno miałem format i znów to samo. 1545066[/snapback] Prawdopodobnie sposób podany przez MSI dziala na wszystkich nowych płytach. Nie wiem na ktorych, ale mam nadziej ze nikt z nas nie bedzie musial sie przekonywac czy na jego płycie dziala... Co do dzwieku to mialem podobną sytuacje na Abicie pod Durona z kartą Creative SB Live na PCI, ale tylko przy odtwarzaniu filmow z dzwiekiem w AC3 i wlaczonym dekodowaniu AC3 przez karte... Wynikalo to z rozjezdzania się dzwięku z obrazem. Player nadrabial opoznienie dzwieku robiąc przeskoki. Nic nie pomagało, ani zmiana sterow do karty ani dekodera AC3, tylko wylaczenie sprzetowej dekompresji AC3 i wlaczenie programowej likwidowalo ten efekt. UPDATE Testowałem bios 3.50... Nic nowego jesli chodzi o OC, komp nie wstawał na wysokim FSB, ale w odróznieniu od 3.41 i 5.08 mogłem zmieniać ustawienia pamięci i komp ruszał... AndyN: Moje doświadczenia z C&Q... Piszesz ze u Ciebie zmienia się FSB z 200 na 100, u mnie zmineia się mnożnik procka i to dynamicznie. W zależności od obciązenia mnożnik zmienia się miedzy 5x a 10x i odpowiednio podnosi napięcie VCORE (przy 5x jest to ok. 1.0V) Aby C&Q działało trzeba oprócz aktywacji samej funkcji mieć ustawione napiecie VCORE na StartUp i tak samo mnożnik procka, można podnosic VCORE jedynie za pomocą procentów :) inaczej C&Q nie zadziała. W moim przypadku Win nie startuje... :( Edytowane 21 Lipca 2005 przez Jimmy007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gray Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Panowie pomóżcie mi z dźwiękiem.Kiedy słucham mp3 co kilkadziesiąt sekund jest krótkie zacięcie lub\i małe stuknięcie które słychać w głośnikach.Stery mam najnowsze ze strony msi Podobno powodem jest Core Center, tak piszą na www.benchmark.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (...) Testowałem bios 3.50... Nic nowego jesli chodzi o OC, komp nie wstawał na wysokim FSB, ale w odróznieniu od 3.41 i 5.08 mogłem zmieniać ustawienia pamięci i komp ruszał... A wysoki FSB dla tego BIOSa to już jakie? AndyN: Moje doświadczenia z C&Q... Piszesz ze u Ciebie zmienia się FSB z 200 na 100, u mnie zmineia się mnożnik procka i to dynamicznie. W zależności od obciązenia mnożnik zmienia się miedzy 5x a 10x i odpowiednio podnosi napięcie VCORE (przy 5x jest to ok. 1.0V) Aby C&Q działało trzeba oprócz aktywacji samej funkcji mieć ustawione napiecie VCORE na StartUp i tak samo mnożnik procka, można podnosic VCORE jedynie za pomocą procentów :) inaczej C&Q nie zadziała. W moim przypadku Win nie startuje... :( 1553137[/snapback] Jesli napisałem gdzieś, że zmienia mi się FSB to napisałem kompletną głupotę :oops: Zmienia się mnożnik w połączeniu z napięciem. Są dwa stany: silent (5*200@1,0V) i max (9*200@1,4V) Nie mam ustawień pośrednich. Jakim softem uzyskujesz ustawienia pośrednie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) Podobno powodem jest Core Center, tak piszą na www.benchmark.pl 1558461[/snapback] To dla czego u mnie nie ma tych trzasków??? Moze dlatego ze nie mam odpalonego CC przez cały czas? :P AndyN Wysokie FSB to powiedzmy 260MHz, to znaczy przy takim mi nie wstał wogóle, więc sie wk****łem i zapodałem od razu 5.06 Posrednie mnozniki, a właściwie dynamiczny dobór predkości procka do obciązenia ( ustawia na ok 70% mocy ) mam pod najnowszymi sterami do A64 ze stronki do której podawałem kiedyś link - jest w FAQ Sam sie troche zdziwilłem, jak to zobaczyłem... Mysłałem ze Core Center wariuje ale pod CPU-Z było tak samo. Uzywam Win2k3 Server bez SP1 Dodaj do FAQ VDIMM mod na 3.3V http://www.xtremesystems.org/forums/showth...9940#post709940 Edytowane 21 Lipca 2005 przez Jimmy007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Panowie mam takie pytanie. Waham sie z wyborem plyty dla kumpla. Wazną sprawą jest kaska i na razie jest zdecydowany na MSI K8N Neo4-F. Teraz taka sprawa czy to dobra plyta do przecietnego o/c?? Jest jeszcze do wyboru Asus A8N-E lub Epox EP-9NPAJ. Kurna sam juz nie wiem co mu wybrac :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Panowie mam takie pytanie. Waham sie z wyborem plyty dla kumpla. Wazną sprawą jest kaska i na razie jest zdecydowany na MSI K8N Neo4-F. Teraz taka sprawa czy to dobra plyta do przecietnego o/c?? Jest jeszcze do wyboru Asus A8N-E lub Epox EP-9NPAJ. Kurna sam juz nie wiem co mu wybrac :cry: 1558494[/snapback] Nie ma przeciętnego OC... apetyt rośnie w miare jedzenia. Przed kupnem A64 mysłalem ze bede zadowolony jesli z 2GHz dojde do 2.4GHz, a w tej chwili mam 2.8GHz i kombinuje czy nie wsadzić kompa do jakiejś małej zamrażareczki :P (to tańsze niż układ do chłodzenia freonem) zeby go podkręcić jeszcze bardziej... Co do wyboru płyty to zobacz co mają na pkładzie a potem poczytaj na forum o tych płytach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (...) Dodaj do FAQ VDIMM mod na 3.3V http://www.xtremesystems.org/forums/showth...9940#post709940 Czyli 5.06 nadal najlepszy do OC. Niedługo ten BIOS patyną się pokryje ... :blink: Spróbuję tych nowszych sterów do C&C - ciekaw jestem tych pośrednich trybów Link w FAQ dodałem. Może spotkaliście się ze screenami/wątkami na innych forach jak pomierzyć vcore i inne napięcia miernikiem bezpoeśrednio z mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.cox Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Jeżeli chodzi o c&q to doskonale sprawdza się rightmark cpu clock utility.Płynna regulacja od mnożnika x4 do max (oryginalne c&q od x5).Sami możecie ustawić także napięcia dla poszczególnych mnożników.Dodatkowo program oferuje wiele innych ciekaweych opcji związanych z tematem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angel554 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Witam! Mam płytkę K8N SLI platinum ram 2*512 (w 3 i 4 slocie) procek 3,2+ Venice Dyski sata II (samsung) + sata I (baracuda) - NCQ włączone - przy starcie systemu bardzo długo jest widoczny ekran ładowania- pasek ciągle przelatuje i przelatuje - tak chyba przez 2 minuty :/ CO SIĘ DZIEJE?????? DLACZEGO TAK JEST? :( Instalowałem windowsa 3 razyi zawsze to samo - używam też firewalla z nvidii. Mam xp sp2. Bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...