Greg_1 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Mam dziwny problem, przy obniżeniu mnożnika na 8x czy 8.5x zmniejsza mi dzielnik memek Oo mam dzielnik ustawiony 166, przy 9x280 mam 230 dla memek, ale już przy 8.5x289 spada do 223. Sprawdzam to CPU-Z, Everestem w każdym prog. pokazuje to samo, bios to 1.B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) To całkiem normalne. Zobacz w A64 Memory Helper. PS. Przy mnożniku x8 nie spada. Edytowane 15 Stycznia 2006 przez netes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Spr. tym prog. i według niego przy x8 spada ale dużo mniej, thx za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Napisałem, że nie spada, bo to bardzo niewielka różnica :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Mam pytanie, czy ktoś wie jak zmierzyć miernikiem napięcie proca na K8N Neo4? Link z FAQ nie działa, a zależy mi na tym, bo świrują mi odczyty w CPU-Z ;-) Też sie podpisze pod tym pytaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 próbowął ktoś z was wrzucić do k8neo 4-f bios z k8neo4 platinum? aha i jakie maks htt udało wam sie uzyskac? mi narazie cos około 350 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Ja osiągnałęm max 412 :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) Ja próbowałem :P Możesz śmiało wgrywać bios od platynki Edytowane 16 Stycznia 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 @Greg_1 A do K8N Neo4 Platinum od SLI? :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Nie wiem, ale chyba nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Link z 1postu do pomiaru napięć działa, tylko szkoda że jest to link do pomiaru napięć w PSU <_< to w końcu wie ktoś gdzie sie mierzy napięcia CPU miernikiem :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draeac Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Mam MSI NEO 4 Ultra i po odpaleniu kompa widze czarny ekran wszystko chodzi ale nic na monitorze nie wyswietla. Procek Ramy Grafike sprawdzalem u kumpli dzialaja zasilacz tez dziala wiec zglupialem co moze byc zepsute moze ktos mial podobny problem. Jesscze jedno po wlaczeniu listwy komp sam sie wlancza nie dziwne to?? i widze ciemnosc:( Prosze o odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Może masz po prostu uszkodzoną płytę? Masz D-bracketa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Mam MSI NEO 4 Ultra i po odpaleniu kompa widze czarny ekran wszystko chodzi ale nic na monitorze nie wyswietla. Procek Ramy Grafike sprawdzalem u kumpli dzialaja zasilacz tez dziala wiec zglupialem co moze byc zepsute moze ktos mial podobny problem. Jesscze jedno po wlaczeniu listwy komp sam sie wlancza nie dziwne to?? i widze ciemnosc:( Prosze o odpowiedz reset cmos na dzien dobry... Poprzepinaj jeszcze raz wszystkie tasmy , kable posprawdzaj itp... Jak nie wstanie tzn , ze padla... Kupiles ja nowa czy uzywana ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 A no i czy na pewno podłączyłeś wtyczkę 4pin od zasiłki? :-) Mam znajomego, który właśnie o tym zapomniał i się dziwił, że komp nie chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draeac Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Plyta jest nowa wczoraj kupiona w proline, wszystko podlaczylem, CMOSA czyscilem, wtyczke 4 pinowa tez wlaczylem:) komp dziala znaczy wszystkie wiatraki dzialaja, tylko nic na ekranie nie pokazuje sie a grafike sprawdzalem 2 razy DZIALA!! wiec juz nie wiem co jutr chyba jade ja wymienic na nowa:( juz 2 niesprawna plyta chyba mam pecha wczesniejsza DFI byla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Pytam jeszcze raz: masz D-Bracketa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mashimori Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Witam mam zamiar nabyc K8N Neo4 Platinum i chcialbym wiedziec czy radiator Thermalright XP-120 nie bedzie sprawial problemow oraz czy pamieci Kingstona cl3 beda poprawnie chodzily czy moze lepiej wybrać hyperx cl2 do tej plyty prosze o odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Teraz już chyba nigdzie nie kupisz K8N Neo4 Platinum, chyba że używaną ;-), zastąpiła ją Neo4-FI czy jakoś tak :-D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Bawil sie juz ktos z was MSI K8N SLI Diamond Plus nVidia C51D ?? na toms hardware przecztalem ze robi z latwoscia 346mhx z x4 HTT :? Zastanawiam sie nad jej kupnem i nie wiem czy oplaca sie az tyle doplacac, no ale ma Audigy 7.1 zamiast ac850, no i jest na nforcie x16 Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) A za ile ta płytka jest dostępna ;-)?, bo patrzę, że ciekawy kąsek :-D Edytowane 23 Stycznia 2006 przez netes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) W komputroniku 800zl, ale nie bede tam kupowal. Kupowal bede razem z karta x1800xl u kumpla w sklepie, radzia mam miec za 1390, ale nie wiem ile jeszcze plyta. Male info na temat plyty : http://www.hardwarezone.com/articles/view....=6&id=1787&pg=1 Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 tutaj za 650zł: http://www.komsad.pl/sklep,740,18788801,81...n,268352,0.html Podobno ma mieć Vmem (po przestawieniu zworki) do 4,1V i Vcore do 2,1V :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Nie ma mieć, tylko ma ;-). Ja bym brał, gdybym miał kaskę :-D, bo naprawdę bardzo ciekawa propozycja. Tyle, że audio to nie Audigy, a Live 24bit, w każdym razie i tak lepszy od ALC850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Nie ma mieć, tylko ma ;-). Ja bym brał, gdybym miał kaskę :-D, bo naprawdę bardzo ciekawa propozycja. Tyle, że audio to nie Audigy, a Live 24bit, w każdym razie i tak lepszy od ALC850.W zwyklym Diamond jest Live 24 a w Dimond Plus jest Audigy :D jutro wykonam telefon do kumpla i dowiem sie za ile moglbym ja miec. Na stronie MSI jest wyraaznie napisane ze jest Audigy : http://www.msi.com.tw/program/products/mai...ail.php?UID=710 Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Mylisz się, to jest Audigy SE, w którym wykorzystany został ten sam chip co w Live 24bit ;-), tylko produkt finalny się inaczej nazywa :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Mylisz się, to jest Audigy SE, w którym wykorzystany został ten sam chip co w Live 24bit ;-), tylko produkt finalny się inaczej nazywa :-D :-| moze jednak cos zmienili na plus :? z drugiej strony i tak lepsze to to od ALC850 :wink: Mam jeszcze jakies 2 tygodnie do zamowienia wiec oblukam co i jak :wink: PS: dziwne ze w najdrozszym asusie jest tylko alc850 <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uranus Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Witam. Rozwiązał ktośten problem ze "wstawaniem systemu" po restarcie lub bezpośrednim włączeniu?. U mnie w MSI K8N Platinum SLI jest bios 5.06. System działa stabilnie nawet na standardowych napięciach. HTT 4x250Mhz i RAM też 250Mhz. Problem jest z uruchomieniem komputera. Trzeba go restartem zmusić kilkakrotnym lub wyłączyć z sieci i włączyć, żeby zatrybił :mur: Nawet ustawienie napięć na full dla wszystkiego co jest dostępne nie pomaga. Zmniejszenie zegara na 230Mhz też wiele nie zmienia. Jedynie ustawienie wszystkiego normalnie(jak fabryka dała) powoduje, że płyta zachowuje się perfekcyjnie podczas startu. Problem występuje tylko przy OC. Zasilacz Tagan 420W, wszystkie zasilania wpięte oprócz głównego gdzie pare pinów pozostaje wolnych. O co biega? :? DZIĘKUJĘ ZA EW. POMOC ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 witam panowie interesuje mnie ta plytka http://www.msi.com.tw/program/products/mai...ail.php?UID=652 tylko mam pytabie czy jest mozliwosc na niej ustawienia 1.65V na proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Uranus W trochę innym kontekście: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=162234&st=532 Lucas234 Prawdopodobnie max to ok. 1,55 Ta najnowsza, i najdroższa, wersja ma mieć do 2,1V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...