Skocz do zawartości
AndyN

Msi K8n Neo/4/platinum/sli/diamond

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dziwny problem, przy obniżeniu mnożnika na 8x czy 8.5x zmniejsza mi dzielnik memek Oo

mam dzielnik ustawiony 166, przy 9x280 mam 230 dla memek, ale już przy 8.5x289 spada do 223. Sprawdzam to CPU-Z, Everestem w każdym prog. pokazuje to samo, bios to 1.B

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

próbowął ktoś z was wrzucić do k8neo 4-f bios z k8neo4 platinum?

aha i jakie maks htt udało wam sie uzyskac? mi narazie cos około 350

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam MSI NEO 4 Ultra i po odpaleniu kompa widze czarny ekran wszystko chodzi ale nic na monitorze nie wyswietla. Procek Ramy Grafike sprawdzalem u kumpli dzialaja zasilacz tez dziala wiec zglupialem co moze byc zepsute moze ktos mial podobny problem. Jesscze jedno po wlaczeniu listwy komp sam sie wlancza nie dziwne to?? i widze ciemnosc:(

Prosze o odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam MSI NEO 4 Ultra i po odpaleniu kompa widze czarny ekran wszystko chodzi ale nic na monitorze nie wyswietla. Procek Ramy Grafike sprawdzalem u kumpli dzialaja zasilacz tez dziala wiec zglupialem co moze byc zepsute moze ktos mial podobny problem. Jesscze jedno po wlaczeniu listwy komp sam sie wlancza nie dziwne to?? i widze ciemnosc:(

Prosze o odpowiedz

reset cmos na dzien dobry...

Poprzepinaj jeszcze raz wszystkie tasmy , kable posprawdzaj itp...

Jak nie wstanie tzn , ze padla...

Kupiles ja nowa czy uzywana ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyta jest nowa wczoraj kupiona w proline, wszystko podlaczylem, CMOSA czyscilem, wtyczke 4 pinowa tez wlaczylem:) komp dziala znaczy wszystkie wiatraki dzialaja, tylko nic na ekranie nie pokazuje sie a grafike sprawdzalem 2 razy DZIALA!! wiec juz nie wiem co jutr chyba jade ja wymienic na nowa:( juz 2 niesprawna plyta chyba mam pecha wczesniejsza DFI byla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawil sie juz ktos z was MSI K8N SLI Diamond Plus nVidia C51D ?? na toms hardware przecztalem ze robi z latwoscia 346mhx z x4 HTT :?

Zastanawiam sie nad jej kupnem i nie wiem czy oplaca sie az tyle doplacac, no ale ma Audigy 7.1 zamiast ac850, no i jest na nforcie x16

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W komputroniku 800zl, ale nie bede tam kupowal. Kupowal bede razem z karta x1800xl u kumpla w sklepie, radzia mam miec za 1390, ale nie wiem ile jeszcze plyta.

Male info na temat plyty : http://www.hardwarezone.com/articles/view....=6&id=1787&pg=1

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma mieć, tylko ma ;-). Ja bym brał, gdybym miał kaskę :-D, bo naprawdę bardzo ciekawa propozycja. Tyle, że audio to nie Audigy, a Live 24bit, w każdym razie i tak lepszy od ALC850.

W zwyklym Diamond jest Live 24 a w Dimond Plus jest Audigy :D

jutro wykonam telefon do kumpla i dowiem sie za ile moglbym ja miec.

Na stronie MSI jest wyraaznie napisane ze jest Audigy : http://www.msi.com.tw/program/products/mai...ail.php?UID=710

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mylisz się, to jest Audigy SE, w którym wykorzystany został ten sam chip co w Live 24bit ;-), tylko produkt finalny się inaczej nazywa :-D

:-| moze jednak cos zmienili na plus :? z drugiej strony i tak lepsze to to od ALC850 :wink: Mam jeszcze jakies 2 tygodnie do zamowienia wiec oblukam co i jak :wink:

PS: dziwne ze w najdrozszym asusie jest tylko alc850 <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Rozwiązał ktośten problem ze "wstawaniem systemu" po restarcie lub bezpośrednim włączeniu?.

U mnie w MSI K8N Platinum SLI jest bios 5.06. System działa stabilnie nawet na standardowych napięciach. HTT 4x250Mhz i RAM też 250Mhz. Problem jest z uruchomieniem komputera. Trzeba go restartem zmusić kilkakrotnym lub wyłączyć z sieci i włączyć, żeby zatrybił :mur:

Nawet ustawienie napięć na full dla wszystkiego co jest dostępne nie pomaga. Zmniejszenie zegara na 230Mhz też wiele nie zmienia. Jedynie ustawienie wszystkiego normalnie(jak fabryka dała) powoduje, że płyta zachowuje się perfekcyjnie podczas startu. Problem występuje tylko przy OC.

Zasilacz Tagan 420W, wszystkie zasilania wpięte oprócz głównego gdzie pare pinów pozostaje wolnych.

O co biega? :?

DZIĘKUJĘ ZA EW. POMOC !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi