snorl Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Uranus - mam identycznie, moze to jakas wada tych plyt. Płyte mam jak w opisie, i nie żaluje ze nie wzialem droższej, powiem tak, ta płyta do OC to kompletna pomyłka... Jeżeli nie masz zamiaru robić OC to jak najbardziej mozna ja brac, wykonanie dobre itp. Ale jak myslisz o OC to zapomnij o MSI i kup DFI :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uranus Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) A ja właśnie pozbyłem się DFI na rzecz tej płyty. DFI nie wstawało z tak wysokimi zegarkami jak MSI. Nie myślicie, że przyczyną są nie podopinane wszystkie napięcia w głównym gnieździe zasilania?. Ciekaw jestem czy osoby, które mają pełną wtyczkę też mają taki problem...? Z tego co widzę ten problem nie dotyczy wszystkich. Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Uranus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 @Snorl dlaczego według Ciebie MSI nie nadaje sie do OC :?: (patrz Diamond Plus 8)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) witam panowie interesuje mnie ta plytka http://www.msi.com.tw/program/products/mai...ail.php?UID=652 tylko mam pytabie czy jest mozliwosc na niej ustawienia 1.65V na procaWiększość zależy od BIOSu, ale z tego co wiem można do niej wrzucić nawet od Neo4 Platinum, a na BIOSie od Neo4 można bodajże do 1,8V (w chwili obecnej nie pamiętam, musiałbym resetnąć kompa :-P). EDIT: Po resecie - 1.7V to max :-) Edytowane 25 Stycznia 2006 przez netes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uranus Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 (edytowane) MSI Reminds You... • Both power connectors, JPWR1 (24 Pin) & JPWR2 (4 Pin, for CPU Power ) must be attached to this model to ensure operation of the Mainboard. • A Power Supply of 450 watts, or above, is highly recommended for system stability. • ATX 12V power connection should be 18A or greater. • For this model, you must use a Power Supply which has a -5V pin supply. PRÓBOWALIŚCIE TEN MODOWANY BIOS? http://home.comcast.net/~aicjofs/7100MOD380.zip Podobno najlepszy. Phoenix-Award 6.0PG 7100MOD380 Neo4 Plat SLI BIOS MOD ---------------------- Based on the Final 3.8 release by MSI. Ensure your board is MS-7100. CHANGE LOG ---------- (REV.1 12/07/05) +Added 150Mhz and 183Mhz Memory Dividers. +Removed 216Mhz Memory Divider. +Show hidden BIOS features +Disabled Full Screen Logo as Default Questions --------- aicjofs@comcast.net Edytowane 25 Stycznia 2006 przez Uranus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uranus Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 (edytowane) AndyN, znalazłem tymczasowe rozwiązanie. HTT X3 i boot'uje za każdym razem ! Sprawdźcie i dajcie znać czy u Was problem po takim ustawieniu zniknął. Heh, ale jak postał całą noc i rano włączyłem to :( Pełny 24 pin wtyk też nic nie zmienia. Acha, czytałem gdzieś na forum, że problemy są ponoć tylko z "serią" CBBID. Czy ktoś może do zdementować? Edytowane 26 Stycznia 2006 przez Uranus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 http://www.msi-forum.de/thread.php?threadid=20752 Tutaj znajdziecie najnowszy BIOS do K8N Neo4 Platinum z dodatkowymi dzielnikami pamięci ;-), jak ktoś nie rozumie po niemiecku to niech użyje Babelfisha :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Ten to już jest od dawna :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) Tak, tylko nikt mi nie chciał linka podać do takiego z dodatkowymi dzielnikami, sam się postarałem i w końcu mogę coś sensownego wycisnąć z proca ;-) Edytowane 28 Stycznia 2006 przez netes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uranus Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 AndyN , wygląda na to, że zmiana procka na LBBWE załatwia problem ze startem zimnego kompa. Co do biosu, który podaje netes, to nie nadaje się do MSI K8N Platinum SLI tak?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Ten BIOS, który podałem jest do K8N Neo4 Platinum Non-SLI :-), czyli MS-7125 (a z tego co wiem SLI to MS-7100). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) http://www.msi-forum.de/thread.php?threadid=20752 Tutaj znajdziecie najnowszy BIOS do K8N Neo4 Platinum z dodatkowymi dzielnikami pamięci ;-), jak ktoś nie rozumie po niemiecku to niech użyje Babelfisha :-D Dodane do FAQ. Fajna stronka BTW, big THX Dużo modowanych biosów, trzeba się im przyjrzeć. Jakiś z obsługą x2 i większą ilością dzielników dla pamięci ... Edytowane 28 Stycznia 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 TU http://www.msi-forum.de/thread.php?threadi...45&hilight=neo4 są jeszcze 1.C3 beta i jeszcze ver. z dodanymi dzielnikami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) @AndyN No problem :-), jak znajdę jeszcze coś ciekawego to dam znać. Info dla tych, którzy wgrywają ten BIOS, do którego podałem linka: W BIOSie dzielnik 150 wyświetla się "pusty", tzn. po 133 jest do wyboru pusta linijka (183 jest widoczny normalnie). Po wybraniu i restarcie pokazuje DDR200, ale CPU-Z i inne programy pokazują poprawny dzielnik i częstotliwość. BIOS jest stabilny, nic mi się do tej pory nie sypie, mam ustawiony dzielnik 150. EDIT: Wrzuciłem ten BIOS, który podał Greg_1 i na razie jest OK :-), ale większych zmian nie zauważyłem (no poza opóźnieniem wykrywania dysków - ale po co to - nie wiem). Edytowane 28 Stycznia 2006 przez netes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Płyta Neo4-F i 2 x 512 Hynix D43 i problem z Dualem. Mianowicie czy to po obsadzeniu slotów zielonych jak i fioletowych Dual się nie odpala. Czyżby taki zestaw gryzł się, ze sobą... ? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zajrzyj do instrukcji obsługi :P W MSI sie obsadza banki o innych kolorach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 TU 1914732[/snapback] @AndyN No problem :-), jak znajdę jeszcze coś ciekawego to dam znać. Info dla tych, którzy wgrywają ten BIOS, do którego podałem linka: W BIOSie dzielnik 150 wyświetla się "pusty", tzn. po 133 jest do wyboru pusta linijka (183 jest widoczny normalnie). Po wybraniu i restarcie pokazuje DDR200, ale CPU-Z i inne programy pokazują poprawny dzielnik i częstotliwość. BIOS jest stabilny, nic mi się do tej pory nie sypie, mam ustawiony dzielnik 150. EDIT: Wrzuciłem ten BIOS, który podał Greg_1 i na razie jest OK :-), ale większych zmian nie zauważyłem (no poza opóźnieniem wykrywania dysków - ale po co to - nie wiem). Który BIOS do K8N SLI Platinum z tych modowanych polecacie? Dajcie dokładny link Opiszcie ten BIOS: * obsługuje dwurdzeniowce? (przy bootowaniu pokazuje informację o liczbie procesorów?) * jakie ma dzielniki dla pamięci? * jaki max Vmem? * jaki max Vcore? Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Niestety co do K8N SLI się nie mogę wypowiedzieć, bo mam zwykłą, non-sli. 1.C3 do Neo4 Platinum: * obsługa dwurdzeniowych procków * dzielniki 100, 133, 150, 166, 183, 200 + kilka wyższych * maksymalne Vmem 2.85V :[ * maksymalne Vcore 1.7V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Witam Zastanawiam sie nad zakupem K8N SLI Diamond Plus... Czy ktos na forum posiada ta plyte i jak wypada w porownaniu do Asusa A8N premium SLI? I co wazne czy zaloze na nia Scythe Ninja?? Pozdrawiam i bardzo prosze o szybka odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 @Drefjus No właśnie nikt jeszcze jej nie ma, a wszyscy są ciekawi jak się spisuje :-). Ninja powinna wejść, ale głowy nie dam. Parę postów wyżej (na poprzedniej stronie) masz o niej trochę napisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uranus Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) A ja mam pytanie odnośnie K8N SLI PLATINUM. Mam bios V5.0B6 (dokładnie ten http://www.techpowerup.com/articles/111/im...7100NMS_506.zip ) i za nic nie mogę puścić procka czy też sprawdzić ile można z niego wydusić. Przestawiam pamięci np. na 166Mhz, HTT na 2. Z trudem wstaje przy magistrali powyżej 200Mhz(o ile wstaje). Natomias jeżeli ustawię HTT np. 4(czy inny) a pamięci 200Mhz, to bez problemu komputer wstaje na 2500Mhz i działa stabilnie przy standardowych napięciach na wszystkie komponenty. O co chodzi, jaki błąd popełniam?. Może jest to problem samych pamięci, że nie lubią zaniżonych częstotliwości?. Pamiątki to Veritech na kostkach Mosel 2x512MB. Dziękuję z a ew. pomoc. Edytowane 1 Lutego 2006 przez Uranus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 NO i po 2 dniach zdecydowalem sie na MSI i Diamond plus... Plyte bede mial kolo 6-7 lutrgo i odrazu ja Pokatuje :) Zobacze wrszcie ile moge wyciagnac ze swojego X2 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 No to bardzo się cieszę ;-), przynajmniej dowiemy się czy płytka warta swojej ceny :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Uranus A co się dzieje z HTx3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uranus Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) Co bym nie ustawił((x2. x3, x4) to nie wstaje. Na tym biosie powinno to pracować prawidłowo?. Acha, żeby komp wstał przy ustawieniach 1:1, to HTT width musi być ustawione 16:8 lub 8:16(na Winchesterze mogło być 16:16). Teraz mam Venice E6. Tyle dobrze, że problem ze startem zimnego kompa po zmianie procka na Venice E6 zniknął na dobre i to cieszy. A czy czasem pamięć przy takich ustawieniach nie "głupieje" i czy nie powinienem ustawić jej wszystkich parametrów na "sztywno", a nie na auto?. Dziękuję AndyN za odzew!. Edytowane 1 Lutego 2006 przez Uranus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) Modowany bios do K8N SLI Platinum z obsługą dual core, dużą liczbą dzielników pamięci i Vmem do 3,1V: http://www.msi-forum.de/thread.php?postid=173433#post173433 Nie testowałem go jeszcze K8N SLI Platinum - 7100 Edytowane 5 Lutego 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Hej. TU będzie odpowiednie miejsce. Link do mojego problemu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=181746 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 NO i po 2 dniach zdecydowalem sie na MSI i Diamond plus... Plyte bede mial kolo 6-7 lutrgo i odrazu ja Pokatuje :) Zobacze wrszcie ile moge wyciagnac ze swojego X2 Pozdrawiam Wlasnie wtedy (6-7 luty) mialem zamawiac swoja :wink: wiec narazie poczekam na wyniki o/c na tej mobo i czy naprawde jest warta swojej ceny. btw. za ile ja kupiles ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) Wlasnie wtedy (6-7 luty) mialem zamawiac swoja :wink: wiec narazie poczekam na wyniki o/c na tej mobo i czy naprawde jest warta swojej ceny. btw. za ile ja kupiles ? Jeszcze nie kupilem bo czekam na kase za stary sprzet... ale bede zamawial na dniach :) No i zmienily sie troche plany... Namowili mnie na DFI LanParty UT NF4 Ultra-D@SLI-D (no i tansza sporo a WC sie zachcialo :( Edytowane 3 Lutego 2006 przez Drejfus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Mam już moją płytkę gł. NEO-4 FI i jednak rzecz mnie niepokoi. Napięcie jądra wacha się nieustannie w przedziale: 1.34V - 1.41V Mam Athlona3000 na jądrze Venice DH-E6 Cool n Quiet jeszcze nie włączałem nawet. Zasilacz Chieftec GPS-350EB-101 A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...