Raptor Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) jak miałem pasywny radiator z Matroxa założny na NF4 to przy ok. 270 i dużym obciążeniu jego temp dochodziła do 60-65st.C po czym następował zwis. Dołożyłem mu potem papsta 4x4cm na 5V i było ok ale duże gabaryty - ten miedziany (taki jak ma Greg) podpiałem pod cpu fan - chodzi sobie bezgłośnie na 5V i spokojnie wystarcza do 350 :) Edytowane 5 Lutego 2006 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 No to albo masz huragan w obudowie , albo "elitarna" wersje NF4 :wink: U mnie powyzej HTT260 zalman bez nawiewu jest tak nagrzany , ze paluchy bola od samego dotykania :lol: Byc moze , komp @ 300 bylby stabilny na pasywce , ale wole nie ryzykowac :wink: No właśnie nie mam huraganu :-), Zalman był bez nawiewu, tylko tyle co z karty wiało troszeczkę (ale i tak przecież nie bezpośrednio na Zalmana), Fana Pro TC nie miałem wtedy jeszcze założonego wogóle w budzie, a na CPU Freezer :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 W moim przypadku mam wentyl NB podpięty pod zasilacz (be Quiet), który reguluje prędkość wentylatorów względem temperatury (z reguły 6V-7V) i nie mam problemów ze stabilnością nForce-a chociaż jest dość ciepły :D ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 a o to nastepca k8n platinum http://pclab.pl/news18221.html socket m2 zbliza sie wielkim krokami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uranus Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Modowany bios do K8N SLI Platinum z obsługą dual core, dużą liczbą dzielników pamięci i Vmem do 3,1V: http://www.msi-forum.de/thread.php?postid=173433#post173433 Nie testowałem go jeszcze Który to ma ma być konkretnie, bo są tam 3 pliczki?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Który to ma ma być konkretnie, bo są tam 3 pliczki?. K8N SLI Platinum ma oznaczenie 7100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 jak ktoś chce wgrywać bios 1.6 wersje z techpowerup, to niech sobie daruje, wgrywałem z k8neo4-f, tego do wersji platinum i nie wstaje z htt chyba większym niz 230-230, dokłądnie nie sprawdzałem, ale za to są fajne dzielniki, 100/120/133/150/166/180/200 i cośtma ponad chyba ale nei dam głowy uciąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 1.6 to dość stary BIOS... więc nie wiem po co wogóle go wgrywać, polecam ten co mam w podpisie, stabilny, więcej dzielników, wyższy VCore :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 zaraz sie nimi pobawie, są widze dwie wersje jedna z jednym x'em, druga z dwoma x'ami, zobacze je dam dam znać co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Bawil sie ktos juz w vdimm moda na SLi Platinium ? Jada do mnie wielblady i zastanawiam sie czy przesiadac sie na DFI czy robic tego moda... Szkoda tylko , ze do 3.2v max mozna dac :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 zaraz sie nimi pobawie, są widze dwie wersje jedna z jednym x'em, druga z dwoma x'ami, zobacze je dam dam znać co i jakXMOD to MOD jedynie BIOSu płyty głównej, a XXMOD to modyfikacja BIOSu płyty głównej i BIOSu od kontrolera SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Bawil sie ktos juz w vdimm moda na SLi Platinium ? Jada do mnie wielblady i zastanawiam sie czy przesiadac sie na DFI czy robic tego moda... Szkoda tylko , ze do 3.2v max mozna dac :-| robiłem ale niewiele dał - mialem wrazenie jakby vdimm mialo 3.3V ale vdd nie podbilo do 1.65V tylko utrzymywalo sie na 1.4-1.5V - nie bylo prawie zadnej roznicy miedzy 3.0V z biosu a 3.3V bezpośrednio z lini :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Witam userów tego wątku. Mam pytanko czy ktoś z was testował możliwości MSI K8N Diamond Plus ?? Chiałem złożyć na tej płycie ciekawy zestaw do OC i brakuje mi opinii kogoś z doświadczeniem na tej płycie. Dziękuję życzliwym za podpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (...) Mam pytanko czy ktoś z was testował możliwości MSI K8N Diamond Plus ?? Chiałem złożyć na tej płycie ciekawy zestaw do OC i brakuje mi opinii kogoś z doświadczeniem na tej płycie. (...) Jedyne co widziałem to ten test: http://pclab.pl/art18209.html Nie tylko w tym teście można znaleźć info, że są problemy z htt powyżej 300MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) http://www.msi-forum.de/thread.php?threadi...63&hilight=neo4 świeży bios do 7125 jeszcze go nie testowałem EDIT ten bios (1.CB5) ma tą samą dolegliwość co i poprzednia (1.Cb3) dłuuuuuugo szuka dysków :/ Tylko że koledzy z za zachodniej granicy piszą "sehr gut, keine problem" ehh Edytowane 25 Lutego 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) Ten tutaj to wersja v5.0BA z 23.12.05 (MurdoK) Modowany bios do K8N SLI Platinum z obsługą dual core, dużą liczbą dzielników pamięci i Vmem do 3,1V: http://www.msi-forum.de/thread.php?postid=173433#post173433 Nie testowałem go jeszcze K8N SLI Platinum - 7100 A ten poniżej to wersja v5.0BB z 10.01.06 (MurdoK) http://diamondclub.msi.com.tw/eng/forum/vi...id=1553&fpage=1 Nie testowałem jeszcze. Ma wszystkie dzielniki dla pamięci EDIT: Dodałem też pliki z biosami 7100XMOD50B.zip W7100XMOD50A.zip 7100v391.zip W7100NMS_506.zip Edytowane 27 Lutego 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Ej można bez problemowo podł. dysk z SATA II pod mobo z SATA I :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Można. EDIT ten bios (1.CB5) ma tą samą dolegliwość co i poprzednia (1.Cb3) dłuuuuuugo szuka dysków :/ Tylko że koledzy z za zachodniej granicy piszą "sehr gut, keine problem" ehh Guzik prawda :-P, to nie żadna dolegliwość, to się ustawia w BIOSie - pisałem o tym wyżej, kiedy dawałem linka :), standardowo jest 5sek., można zrobić 0sek. i będzie wykrywał w normalnym tempie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uranus Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Ten tutaj to wersja v5.0BA z 23.12.05 (MurdoK) A ten poniżej to wersja v5.0BB z 10.01.06 (MurdoK) http://diamondclub.msi.com.tw/eng/forum/vi...id=1553&fpage=1 Nie testowałem jeszcze. Ma wszystkie dzielniki dla pamięci I co, już po testach?. Jak one się zachowuję w stosunku do 5.0b6?. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 @netes faktycznie jest ta opcja, wcześniej jej nie zauważyłem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) I co, już po testach?. Jak one się zachowuję w stosunku do 5.0b6?. Vcore max 1,45V +9,9% Vmem max 3,1V Wszystkie dzielniki dla pamięci Obsługa procesorów dwurdzeniowych U mnie komp wstał i działał pod Rainbow Six Lockdown na: 9x311 1,45Vcore; div150 2,5-3-3-5 2,8 Vmem Na razie więcej napisać nie mogę -------------------------------- Pytanie do posiadaczy K8N SLI Platinum: czy w komplecie z płytą dostaliście śledź z gniazdami firewire? Zastanawiam się, czy swój gdzieś zgubiłem czy też nigdy go nie miałem :? Edytowane 26 Lutego 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Mozecie wsadzic nowe biosy do K8N SLI na forum. Nie moge zalogowac sie na forum Diamonda, bo nie mam Diamond VipCode: :( konkretnie chodzi mi o biosy 5.0b, 5.0a, 5.09 i 1.95 Edytowane 27 Lutego 2006 przez Jimmy007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Mozecie wsadzic nowe biosy do K8N SLI na forum. Nie moge zalogowac sie na forum Diamonda, bo nie mam Diamond VipCode: :( konkretnie chodzi mi o biosy 5.0b, 5.0a, 5.09 i 1.95 Patrz wyżej, dodałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Patrz wyżej, dodałem Dzieki... jak policja odda mi komp :( to potestuje... Ktos mnie nadal ze niby programy mam pirackie :(:(:( a ja przeciez niewinny jestem :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uranus Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Vcore max 1,45V +9,9% Vmem max 3,1V Wszystkie dzielniki dla pamięci Obsługa procesorów dwurdzeniowych U mnie komp wstał i działał pod Rainbow Six Lockdown na: 9x311 1,45Vcore; div150 2,5-3-3-5 2,8 Vmem Na razie więcej napisać nie mogę -------------------------------- Pytanie do posiadaczy K8N SLI Platinum: czy w komplecie z płytą dostaliście śledź z gniazdami firewire? Zastanawiam się, czy swój gdzieś zgubiłem czy też nigdy go nie miałem :? Dają tylko 2xUSB na jednym śledziu. Twoim zdaniem lepszy ten bios od 5.06b? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Dają tylko 2xUSB na jednym śledziu. Twoim zdaniem lepszy ten bios od 5.06b? Na pewno bazuje na nowszym biosie gdyż ma dodaną obsługę procesorów dwurdzeniowych. A czy lepszy? Mnie wystarcza, że procek biega na 9x311 i są wszystkie dzielniki dla pamięci (ważne dla moich GSkilli) co pozwala na ustawienie div150 2,5-3-3-5 (może za jakiś czas jeszcze te pamięci potestuję) Gdybym ewentualnie zmnieniał na X2 to bios byłby idealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) Witam, posiadam płyte Gigabyte GA-K8NF-9 ale nie jestem z niej za bardzo zadowolony. Czy MSI K8N NEO4-F ma w miarę dobre możliwości OC? Maksymalnie procek będzie na 9x278 i do tego pamięć na dzielniku 2/1.50 Obecna płyta główna pozwala na te ustawienia jedynie przy HT x1,5 i dodatkowo co chwile wyskakuje bios checksum error... Drugą propozycją jest Abit KN8. Prosiłbym o mądre wypowiedzi :-) Edytowane 4 Marca 2006 przez Wierzba25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Myślę, że bez problemu, ja przy 278x9 mam HT x4 :-), a Neo4-F to praktycznie ta sama płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) Ja mam NEO-F i mam CPU puszczonego na 9x280, HT mam na x3, szczerze mówiąć na x4 nie sprawdzałem czy będzie stabilny. Aha i nie wyskoczył mi jeszcze "bios checksum error". Edytowane 4 Marca 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 thx za info - chyba trzeba zamówić nową płytę :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...