Arriva Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Otóż posiadam dwie kostki 256 mb kingmax 400 mhz i mam problem bo za nic nie chca isc na lepszych ustawieniach niz 9:4:4:3 na szynie 200 a powinny isc standardowo na przynajmniej 8:4:4:2,5 . Co robić? Jakies sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Otóż posiadam dwie kostki 256 mb kingmax 400 mhz i mam problem bo za nic nie chca isc na lepszych ustawieniach niz 9:4:4:3 na szynie 200 a powinny isc standardowo na przynajmniej 8:4:4:2,5 . Co robić? Jakies sugestie? 1263188[/snapback] Jest wiele możliwości do wyboru: Sprawdź kompatybilność ramu i płyty na stronie producenta, RAM może być tylko z nazwy 400MHz i z tymi ustawieniami. Miałem tak z elixirami niby 400 MHz DDR a niechciały wyżej niż 360 MHz DDR pracować. Miały takie same timingi jak kolegi 333 MHz. Sprawdzisz parametry pracy Everestem lub CPU-Z. Możesz podnieść napięcie na Ramie jak CI zasiłka pociągnie. Wgrać najnowszy bios do mobo. Założyć wentyl na RAM i/lub radiatorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Jaką płytę masz ?? bo może to jej wina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arriva Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 płyta ta FIC AU13 na nforce 2 ultra 400 mysle ze to nie powód tego ze pamiątki nie chca chodzic na nizszych timingach ale kto wie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipek Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) Mam podobne kości (tiny bga) i chodzą bez problemów jak w podpisie, przy standardowym napięciu. Wyżej nie próbowałem, bo już mnie procesor nie puszcza (zablokowany mnożnik). Możesz spróbować zwiększyć napięcie, ale wydaje się, że problem leży w innych podzespołach (płyta główna nie wyrabia?). Edytowane 11 Lutego 2005 przez Hipek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icem@n Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 daj pojedynczą kość i zobacz czy tak działa, sprawdź kolejne sloty, jak to nie pomoże to zmiana biosu, możesz zobaczyć na innej płycie swoje pamięci,ewentualnie pożycz od kogoś inną zasiłke, to by było chyba tyle :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...