Gość Kyniek Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 (edytowane) Więc tak... przymierzam się do zrobienia paru próbnych bloków pod platformy A64 oraz Intel s478 udało mi się znaleźć rozstawy otworów montarzowych: A64 - dwie dziury w odległości 90mm i otwory fi4mm - czy top bloku o wymiarach 50x100mm byłby ok (5x10cm) Intel rozstaw otworów 60x76mm - czy top bloku o wymiarach 75x90mm byłby ok? (może zamiast 90 to 88mm??) Proszę właścicieli tych platform o pomoc - szczególnie właścicieli Intela - myślę że najpopularniejszą platformą - tą na którą najwięcej bloków jest robionych to AMD (nie A64) więc chce zrobić serię dla posiadaczy intela ;) zobaczymy jak Prisony się będą sprawowały na Intelu ;) na AMD się znakomicie sprawują Edytowane 9 Lutego 2005 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 jutro pomierze dokladdnie - ale co chcesz wiedziec dokladnie..... jaki rozstaw maja te srubki mocujace plastikową ramkę ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Tak - rozstaw czy się pokrywa z tym co ja podałem i jaki wymiar może mieć top z plexy by się zmieścił i nie zawadzał o kondensatory - ja na intela zaproponowałem top o wymiarach 75x90mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Naprawdę nie ma nikogo kto ma A64?? Albo nikogo kto ma intela? Czy s478 i s775 mają identyczne rozstawy otworów do montowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 a64 ma okolo 89-90mm , ja mam na 89 i pasuje, mialem na 90 i tez pasowało , otwory i tak musisz zrobic z pewnym luzem aby sie nie klinowały na gwincie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Czyli jak wkręt ma 4mm to otwór ok. 4.5? narazie robię 4.3 i wszystkie blodzki pod stare AMD pasują. Jeszcze jedno pytanko - jak top będzie miał 10cm to wejdzie - czy są jakieś poważne resrtykcje w postaci kondensatorów umieszczonych tuż przy otworach montażowych. Np. ze swojego Uriela musiałem wywalić zapinkę pod A64 - tzn. obciąć kawałek topu bo mi na Abita nie wchodził... :( zatrzymuwał się na kondensatorach :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...