Skocz do zawartości
Robert B.

Jak Wygląda Celeron Do P4 I Innych

Rekomendowane odpowiedzi

POZDRAWIAM

I mam pyt. Czym sie różnią i o ile gorsze lub lepsze chce kupić jak najlepiej jak "najtaniej" z naciskiem na jakość!!

AMD SEMPRON 2500+ Socket A OEM

AMD SEMPRON 2400+ Socket A BOX

INTEL CELERON D-325 - 2533 MHz OEM (podejżewam ze lepszy od AMD)

INTEL PENTIUM 4 2.4 GHz 533MHz / 1MB Cache BOX (choć na to już mnie nie stać)

Chodzi mi również o ile są gorsze i pod jakim względem od P4 . I jaką płyte główną polecacie!! do poszczególnych procków.

ps: A możew są jakieś lepsze od niektórych z tych?? Nie koniecznie muszą być te powyżej byle w 300 zł sie zamkły może troche ponad ale nie dużo!!

Jaka jest przepaść miedzy P4 1600 a AMD czy celeronem 2500 pewnie ogromna ale może ?? nie chodzi głównie o predkość bo to chyba widać choć nie zawsze prędkość ma tyle do gadania!!

Edytowane przez Robert B.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka jest przepaść miedzy P4 1600 a AMD czy celeronem 2500 pewnie ogromna ale może ?? nie chodzi głównie o predkość bo to chyba widać choć nie zawsze prędkość ma tyle do gadania!!

1263461[/snapback]

P4 1.6? Nawet o czym s takim nie mysl.

Z wyżej wymienionych to p4 2.4 ale to będzie znacznie więcej niz 300zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro biorę Celeron 2,53 lub 2,66. Na płycie ASUS P5P800. Też mi proponowali tego P 4 2,4a z fsb 533. Ale jakoś mi się nie widzi dokładać kaski. Pewnie że będzie najwydajniejszy, aczkolwiek wolałbym tę różnicę włożyć w lepszą kartę graficzną. Aha, postaraj się jeszcze o pamiątki Hynixa D43. Ja biorę za 320 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko w sumie wymieniam płyte główną i procesor bo kupiłem za dobrą karte graf. na mojego kompa. Oj ja gupi nie popatrzałem na wymagania płyty głównej łapczywie rzucając sie na to co dobre SAPPHIRE RADEON 6900 ATLANTIS

Edytowane przez Robert B.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi