mikaelus Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Mam dylemat, którą kartę wziąć. Niestety mój budżecik skromny i mam taki wybór: -GF2MX (czysty, żadna 200 czy 400) 32MB SDR (aż boli ;)) - 169zł -Radeon 256 DDR 32MB DDR (wiem, że raczej nie do porównania, ale...) - 230-270zł(zależy czy się dogadam z gościem) -Kyro II 64MB SDR - ok. 200zł? (jw.) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 IMHO Kyro II :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 kyro II , wg mnie najlepsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Jeszcze się pytasz no pewnie że Radeon i to bez zająknięcia a jak by się nieudało radeonem to bierz kyro, MX'a się nie opłaca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Jeszcze się pytasz no pewnie że Radeon i to bez zająknięcia a jak by się nieudało radeonem to bierz kyro, MX'a się nie opłaca Twierdzisz tak, bo radek na DDRach ??? 8O hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Jeszcze się pytasz no pewnie że Radeon i to bez zająknięcia a jak by się nieudało radeonem to bierz kyro, MX'a się nie opłaca Twierdzisz tak, bo radek na DDRach ??? 8O hehe Dokladnie pewnie dlatego mowi zeby brac Radeona. On przeciez jest napewno na 64bitowej magistrali :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 kyro ofkoz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Jeszcze się pytasz no pewnie że Radeon i to bez zająknięcia a jak by się nieudało radeonem to bierz kyro, MX'a się nie opłaca Twierdzisz tak, bo radek na DDRach ??? 8O hehe A jak :!: gdyby był na SDR'ach to pewnie że lepiej by kupić Kyro No chyba że ten Radeon (sdr) miał by 256 bitową szynę pamięci :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Moim zdaniem Radek odpada. Wybieraj między Kyro a MX. Ja bym wziął jednak Kyro, ale.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 a mijim zdanie 2x Voodoo2 spiete w sli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Pamięci tego Radka! Taktowanie rdzeń/pamięć 166Mhz/333Mhz, 32 MB pamięci DDR (Double Date Rate), 128 bitowa szyna danych do pamięci, Przepustowość pamięci 5.2 GB/sekundę, RAMDAC 350 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Aha ten Radek jest jeszcze Build by ATI! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Na pewno nie gf2mx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Jeszcze się pytasz no pewnie że Radeon i to bez zająknięcia a jak by się nieudało radeonem to bierz kyro, MX'a się nie opłaca Twierdzisz tak, bo radek na DDRach ??? 8O hehe A jak :!: gdyby był na SDR'ach to pewnie że lepiej by kupić Kyro No chyba że ten Radeon (sdr) miał by 256 bitową szynę pamięci :wink: Tyle tylko że ten radek to staruteńka konstrukcja mniej więcej na poziomie mx. A co do kyro to wszystkie są na sdrach i w żadnym stopniu to ich nie ogranicza, bo działają one inaczej niż gf (renderowanie kafelkowe to się zwie jak dobrze pamiętam) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Jeszcze się pytasz no pewnie że Radeon i to bez zająknięcia a jak by się nieudało radeonem to bierz kyro, MX'a się nie opłaca Twierdzisz tak, bo radek na DDRach ??? 8O hehe A jak :!: gdyby był na SDR'ach to pewnie że lepiej by kupić Kyro No chyba że ten Radeon (sdr) miał by 256 bitową szynę pamięci :wink: Tyle tylko że ten radek to staruteńka konstrukcja mniej więcej na poziomie mx. A co do kyro to wszystkie są na sdrach i w żadnym stopniu to ich nie ogranicza, bo działają one inaczej niż gf (renderowanie kafelkowe to się zwie jak dobrze pamiętam) Na poźomie MX' teraz żeś palnoł :D Radeon co prawda 7500 no ale to to samo jest na poziomie MX 440 a ten radeon którego być może mikaelus kupi przebija spokojnie GF 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Jeszcze się pytasz no pewnie że Radeon i to bez zająknięcia a jak by się nieudało radeonem to bierz kyro, MX'a się nie opłaca Twierdzisz tak, bo radek na DDRach ??? 8O hehe A jak :!: gdyby był na SDR'ach to pewnie że lepiej by kupić Kyro No chyba że ten Radeon (sdr) miał by 256 bitową szynę pamięci :wink: Tyle tylko że ten radek to staruteńka konstrukcja mniej więcej na poziomie mx. A co do kyro to wszystkie są na sdrach i w żadnym stopniu to ich nie ogranicza, bo działają one inaczej niż gf (renderowanie kafelkowe to się zwie jak dobrze pamiętam) Na poźomie MX' teraz żeś palnoł :D Radeon co prawda 7500 no ale to to samo jest na poziomie MX 440 a ten radeon którego być może mikaelus kupi przebija spokojnie GF 2 NIe wiem gdzie ty wyczytałeś żę to jest radeon 7500??????? :x Przecież to jest radeon 256 czyli radeon z tych co były: ve, 7000 i 7200 (chyba nic nie pominąłem). I proszę cię przestań już takie głupoty pisać.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Ja bym brał Kyro bez zastanowienia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Kyro II jest wydajniejsze od GF2 GTS! Więc nie ma co się zastanawiać nad MX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Jeszcze się pytasz no pewnie że Radeon i to bez zająknięcia a jak by się nieudało radeonem to bierz kyro, MX'a się nie opłaca Twierdzisz tak, bo radek na DDRach ??? 8O hehe A jak :!: gdyby był na SDR'ach to pewnie że lepiej by kupić Kyro No chyba że ten Radeon (sdr) miał by 256 bitową szynę pamięci :wink: Tyle tylko że ten radek to staruteńka konstrukcja mniej więcej na poziomie mx. A co do kyro to wszystkie są na sdrach i w żadnym stopniu to ich nie ogranicza, bo działają one inaczej niż gf (renderowanie kafelkowe to się zwie jak dobrze pamiętam) Na poźomie MX' teraz żeś palnoł :D Radeon co prawda 7500 no ale to to samo jest na poziomie MX 440 a ten radeon którego być może mikaelus kupi przebija spokojnie GF 2 NIe wiem gdzie ty wyczytałeś żę to jest radeon 7500??????? :x Przecież to jest radeon 256 czyli radeon z tych co były: ve, 7000 i 7200 (chyba nic nie pominąłem). I proszę cię przestań już takie głupoty pisać.. Przecież wiem że ten radeon który kolega chce kupić to nie R7500 ten który chce kupić to 7200 a 7200 od 7500 rużni się taktowaniem i technologią wykonania a tak poza tym to ten sam chip aha i nie pieprz głupot że to to samo co 7000 bo 7000 to zupełnie coś innego to jest okrojona ver. radeona. ma 64 bit szynę pamięci i takie tam inne duperele Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angela Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Bierz Kyro - sama na takiej pracuję. GF Się chowa!!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Przecież to jest radeon 256 czyli ...czyli odpowiedz ATI na GeForce 256 (czyli GF1) :!: i z tym mozna to raczej porownywac :!: skoro mikaelus napisal ze jest na DDR to na pewno szybszy od GF2MX :!: IMHO KYROII odpada bo: - za slaba konfig kompa zeby to zdalao egzamin :!: ta karta rozwija skrzydla przy procku min. 1GHz - brak jednostki T&L :!: ja do kompa jak ma mikaelus bralbym Radeona a skoro to Build by ATI to bez zastanowienia :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Przecież to jest radeon 256 czyli ...czyli odpowiedz ATI na GeForce 256 (czyli GF1) :!: i z tym mozna to raczej porownywac :!: skoro mikaelus napisal ze jest na DDR to na pewno szybszy od GF2MX :!: IMHO KYROII odpada bo: - za slaba konfig kompa zeby to zdalao egzamin :!: ta karta rozwija skrzydla przy procku min. 1GHz - brak jednostki T&L :!: ja do kompa jak ma mikaelus bralbym Radeona a skoro to Build by ATI to bez zastanowienia :!: No benek niewal ściemy Radeon 256 niebył odpowiedzią na GF1 tylko GF2 odpowiedzą i to niezbyt udaną na GF1 był ATI Rage 128 pro MAXX (czy jakoś tak) poprostu to były dwa procesory rage 128 pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Tylko moje kochane Kyro II :oops: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Przecież to jest radeon 256 czyli ...czyli odpowiedz ATI na GeForce 256 (czyli GF1) :!: i z tym mozna to raczej porownywac :!: skoro mikaelus napisal ze jest na DDR to na pewno szybszy od GF2MX :!: IMHO KYROII odpada bo: - za slaba konfig kompa zeby to zdalao egzamin :!: ta karta rozwija skrzydla przy procku min. 1GHz - brak jednostki T&L :!: ja do kompa jak ma mikaelus bralbym Radeona a skoro to Build by ATI to bez zastanowienia :!: Ale karta nie na ten sprzęt :D Kupiłem Athlona 700, którego mam zamiar podkręcić. Jeśli Kyro będzie w okolicach 200-230zł to wezmę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 No benek niewal ściemy Radeon 256 niebył odpowiedzią na GF1 tylko GF2 odpowiedzą i to niezbyt udaną na GF1 był ATI Rage 128 pro MAXX (czy jakoś tak) poprostu to były dwa procesory rage 128 pro faktycznie poziom forum lekko po[gluteus maximus]da skoro ludzie pisza takie banialuki jak Ty :x jak ATI Rage 128 - czyli odpowiedz ATI na RiveTNT2 moze byc tez odpowiedzia na GF1 :!: na GF2 - ATI odpoweidziala Radeonem7500, na GF3 - ATI odpowiedziala Radeonem8500, a na GF4Ti - ATI odpowiedziala Radeonem9700 (i mutacjami) po wporowadzeniu GF2MX - ATI wykastrowal Radeona256 i nazwal go RadeonVE, po odswierzeniu MX seriami 200 i 400 - ATI przemalowala RadeonaVE na Radeona7000, a Radeona256 na Radeona7200 i jeszcze jedno Radeon9000 to odpowiedz ATI na GF4MX wiec Ty nie chrzan glupot - tylko lepiej poczytaj sobie o historii rywalizacji tych 2 firm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Ale karta nie na ten sprzęt :D Kupiłem Athlona 700, którego mam zamiar podkręcić. Jeśli Kyro będzie w okolicach 200-230zł to wezmę. moje zdanie znasz - ja i tak bralbym Radeona256 DDR - chociazby ze wzgledu ze ma jednostke T&L i jest Build by ATI - wydajnosc nawet przy kreconym Athlonie 700 raczej wieksza na Radeonie jak bedziesz bral to KYROII to Herculesa - nie wiem czy byly inne, bo np KYRO byly PowerColor i mialy fatalny obraz :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Jezeli to Radeon (made by ATI) na DDR (128bit) i kasy wystarczy to on. Jeżeli nie - Kyro 2 mx-400 zdecydowanie przegrywa w tej stawce i pod względem jakosci obrazu i wydajnosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Co do kyro2 to były videologica, herculesa, jupitera i powercolora. Z tego co sięorientuje to róznież tak przedstawia się ich jakość. Tyle tylko że videologica bardzo trudno u nas dostać. Ja mam jupitera na sterach herculesa (ręcznie da się je wymusić). Ważne by były pamięci 5 ns, bo w niektórych kartach są 5,5ns. Najlepiej wziąć oczywiście wersję z tv-outem. Jupiterek ma świetny obraz, a co do powercolora nie słyszałem by były z nimi problemy. Ale skoro tak twierdzisz to wierzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Benek- Rage 128 Pro Max był odpowiedzią na Geforce 1, zanim pojawił się Radeon 256. Rzecz w tym, że mimo 2 układów Rage 128 Pro na karcie, działał głównie tylko jeden :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Kyro II jest wydajniejsze od GF2 GTS! Więc nie ma co się zastanawiać nad MX. NIE NO JEDYNE CO MOGE POWIEDZEC - LOL A NAWET ROTFL :!: odpal sobie np taki Star Wars Jedi Knight II i ogladaj slajdy na tym swoim KYROII Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...