coal_chember Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Ale wciągająca lektura. I dająca dużo do myślenia. Ja zakupiłem karte graficzną(nie s PC - coś dam dalej) 9550, Producent zabezpieczył się przed wgrywaniem biosu od 9600 więc zmodowałem orginalny bios, jednak że karta zbytnio się grzała to zamocowałem radioatory na pamięciach(niestey użyłem odrobiny super glu aby trzymały się). No i ściągnołem po dłuiej OSTROŻNEJ walce radioator z proca grafiki, który był przymocwany taśmą która zawiera jakieś aluminium, oczyściłem to i użyłem pasty termoprzewodzącej(jakoś się poprawiła tzn. lepeij przewodzi ciepło). I teraz obawa a jeśli karta siądzie ???????????? TO męki w tuszowaniu tego wszystkiego , hmmm lepeij się zabezpiecze i już kupie taką samą taśme , a super glu zmyje jakimś acetonem. Ale dlaczego to będe musiał robić poniewarz chiałem polepszyć chłodzenie owych elementów, bo nawet bez przeróbki grzały się jak cholera. IDe spać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...