Skocz do zawartości
dymy

jakiego klienta poczty elektronicznej uzywacie?

Rekomendowane odpowiedzi

..dla zainteresowanych Pegazem link http://www.pmail.gen.nz i kilka slow jak przysposobic go do pracy z ogonkami. w windach z serii 9x trzeba poprostu ustawic odpowiednie aliasy dla czcionek w pliku Win.ini (sekcja FontSubstitutes). przyklad dla Tahomy:

Tahoma CE,238=Tahoma,238

Tahoma CE,0=Tahoma,238

restart i na liscie czcionek pojawi się Tahoma CE, ktora jush spokojnie mozemy wybrac w Pegasusie. w windowsach NT mechanizmy sa troche inne i zeby uzywac polskich czcionek trzeba zmienic klucz w rejestrze:

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlNLSCodePage1252

z wartosci c_1252.nls na c_1250.nls. potem restart. wspomniane operacje moga bardzo sie przydac rowniez przy spolszczaniu innych programow..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam morderczy problem z OE, wcale nie używam go dlatego, ze go lubie (to znaczy obecnie nie używam).

Wszystko zaczęło się od Win98SE, od 99 używam go i zawsze przechwowywałem listy, kopiując je po formatach i reinstalkach do katalogu.

Ostatni format w czerwcu okazał się dla mnie fatalny w skutkach bo od tamtego czasu nie mogę używać OE. Otóż, po zwyczajowym zgraniu tego do katalogu, i zainstalowaniu OE 6.0, odpalam i <span style="color:red;">[ciach!]</span>o... nie chce działać, OE sam tworzy sobie nowy plik główny i tam zgrywa mejle a mojego nie chce czytac...

Nie, wiem, ale czy to może być wina, że użyłem innego adresu e-mail przy kreowaniu profilu w OE? Na starym uzbierało się pnad 200 mejli i były mi potrzebne, a jakby nie działały pliki, to OE mi je sciągnie do nowego i po zagraniu będą stracone (juz tak raz miałem)....

Cóż, sytuacja patowa, teraz mam Win2K i wątpię czy by to chciało działać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi