Skocz do zawartości
kucyk

Windows XP Pro x64

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro do tej wersji jest 32 Critical Updates i 2 Recomended Updates (w sumie 162 MB) to znaczy ze mimo iż jest finalna to za dobra nie jest  :mur:

Skoro innym wczesniejsze wersje nie sprawiaja az tylu problemow sprzetowych to warto wyprobowac ...

1448442[/snapback]

Hmm... moze ta finalna wersja ma juz te wszystkie poprawki ;). System zawsze bedzie sprawial problemy ( mowie o windowsie ;) ) w jakichs specyficznych zastosowaniach. Sa systemy do pracy i do zabawy. Moze kiedys powstanie taki "uniwersalny". :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy może wiecie jak zainstalować FAR CRY na 64 bitowym systemie? Mam grę oryginalną na zwykłego XP ale ona nie chce się zainstalować na 64 bitach i mam plik farcry_amd64upgrade_us_uk.exe z tą poprawką ale za cholere nie kumam jak to zainstalować. Pomóżcie proszę dobrymi radami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z tym x64 a mianowicie nie dziala mi net!!! mam net po kablowce z Aster city, modem jest terayon TJ720 nie moge nigdzie znalesc sterow do tego moze wie ktos jak rozwiazac ten wk..denerwujacy problem????

1449450[/snapback]

Hmmm... Ja mam tez net z kablowki. Musialem, poki co przesiasc sie na sieciowke ( zapewne modem masz pod usb ). Dopoki nie pojawia siestery do mojego modemu ( motorola ) jestem zmuszony laczyc sie poprzez sieciowke. Z tym nie bylo problemu. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok... jakoś zainstalowałem ten 2003 Server... ale nawet on nie szuka sterowników, gdy kliknę na automatyczne wyszukiwanie! A internetu nie ma, bo sieciówka nie chce się zainstalować na mojej płycie :-( Tylko jakiś IEEE1364 się zainstalował... ale to nie działa jak się wpisze ustawienia sieci! Musi być tak jak w XP, ale się nie da :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mad3ros masz ten sam procek co ja - skad sciagales stery do niego dla Retaila? I co ci wyswietla manager urzadzen, jaki procesor?

Stery do sieciowki sa w packu nForc'a.

MaZielony - Gigabyte K8Nf-9 ma nForce4,

GrzesD - MSI K8N Neo FSR - ma nForce3,

sciagnij najnowszy pack z www.nvidia.pl dla x64.

Przy instalacji NIE instalujcie NAM (Network Access Manager). To obsluga onboard firewall'a, który wszystko piep..y.

Niestety tak czy siak niezaleznie od sieci najwiekszy problem w RTM to procek. Moim zdaniem stery sa powalone a AMD nie udostepnia jeszcze sterow do samodzielnego podpiecia.

Windows Update tez mi nic nie pokazuje, sciagalem przez Cataloge.

Edytowane przez ferdi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy może wiecie jak zainstalować FAR CRY na 64 bitowym systemie? Mam grę oryginalną na zwykłego XP ale ona nie chce się zainstalować na 64 bitach i mam plik farcry_amd64upgrade_us_uk.exe z tą poprawką ale za cholere nie kumam jak to zainstalować. Pomóżcie proszę dobrymi radami.

1449375[/snapback]

Ja instalowałem akurat na XP32 bit (oczywiście wersję 32bit Far Cry'a, do tego instalowałem ją na inną partycję niż system) i zrobiłem ghosta systemowej a następnie na czysto zainstalowałem XP64 (w miejsce XP32) no i zainstalowałem patcha i dodatek AMD i FC64 poszło. Dodam jeszcze, że poziomy przeznaczone dla AMD64 mają silnie zalecane karty 12 i 16 potokowe :? A teraz najciekawsze, otóż wgralem ghosta z XP32 i... Far Cry 64 ruszył bez zająknięcia! Do tego działał sporo szybciej niż na XP64! Stery to catalysty 5.4. Aczkolwiek wydawało mi się, że brakuje jakichś efektów i do tego były problemy z texturami (zbyt jasne na roślinach), chociaż offset mapping działał też na 32bitach - oczywiście mówię o poziomach przeznaczonych dla platformy 64-bitowej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem to sam z Far Cry PL oryg. Nie instalowal sie na XP 64. Napisalo ze wymaga konsoli 32 bitowej. Bardzo dziwne gdyz na forach zagranicznych pisali ze instaluje sie ok. Zainstalowalem na zwylkym XP i przenioslem bez rejesrtrow - tylko katalog z gra na dysk z XP 64. Potem patch i kolejny z teksturami i gram :) Chodzi szybko na najwyzszych detalach w rodz. 1280 x 1024.

A moze ktos wie jak zainstalowac normalnie na XP 64.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam zupelnie inny problem. Otoz, ogladam sobie filmik i nagle ( po jakiejs godzince odtwarzania ) BSOD i blad portcls.sys. Z tego co udalo mi sie znalezc to jest to problem z dzwiekiem. No ale... Moze komu sie to juz przytrafilo i wie co i jak z tym zrobic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo jest jakiś bug w sterach Cat. 5.4, albo juz sam nie wiem co jest. Generalnie wystarczy, ze kopne proca o "megaherc" w górę i juz przy starcie sysu wywala mi BSOD. Odinstaluję stery i moge kręcić do woli. Grafa jest pod PCI-E, więc moze wypowie się ktoś kto takową posiada...

BTW - czy są Omegi pod x64?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, no ja powiem tylko tyle, że próbowałem te Catalysty wrzucać, a mam procka podkręconego z 1800 na 2000 i niby 'Instalowanie sterownika', ale potem po prostu nie kończy i jakby wywala całego instalatora... no trudno... Radeon jakoś sam się zainstalował i jedzie mi 1280x1024px...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo jest jakiś bug w sterach Cat. 5.4, albo juz sam nie wiem co jest. Generalnie wystarczy, ze kopne proca o "megaherc" w górę i juz przy starcie sysu wywala mi BSOD. Odinstaluję stery i moge kręcić do woli. Grafa jest pod PCI-E, więc moze wypowie się ktoś kto takową posiada...

BTW - czy są Omegi pod x64?

1451202[/snapback]

Hanu, spróboj Catalystów 5.5, moze cos poprawili.

Catalyst 5.5 Win XP64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, Catalysty 5.5 dla x64 nie wchodzą... jest to samo... no, może z tą różnicą, że te nowsze są tylko po angielsku :-) Co do nagrywania CD - Nero z tego co wiem działa... ale czy InCD - nie wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NForce najnowsze zainstalowałem... bez NForce sieci nie ma i internetu przez to... a zauważyliście, że w 2003 Server już pojawiła się aktualizacja w witrynie Windows Update? :rolleyes: W każdym bądź razie na standardowych sterach, instalowanych razem z Windowsem ta karta graficzna działa bez problemu! Więc nie ma co się spieszyć - niech wypuszczą dobre sterowniki - wtedy zainstalujemy :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy nadal mozna aktywowac tego Windowsa? Sciagnąłem go jakis czas temu, zainstalowalem, ale wywalilem go, gdyz nie nie bylo sterow do mojej sieciowki. Teraz zmienilem sieciowke i chcialbym sobie zainstalowac ta Winde. Mozliwa bedzie aktywacja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie, na stronie microsoftu mozna sciagnac wersje 120 dniowa.

sciagal juz ktos? mi sie wywala przy ostatniej probie weryfikacji danych i generowania klucza - pojawia sie blad, ze nie moze wygenerowac klucza gdy quantities jest rowna 0 - mimo, ze jest w spisie podane: Qt - 1.

ktos, cos? :)

UPDATE: ok, przepraszam - nie wazne - 2h temu jak probowalem sciagac to nie bylo jeszcze tego komunikatu - teraz sie pojawil, ze narazie zamawianie i sciaganie nie dziala do odwolania :) probuja to naprawic. srki

Edytowane przez alcapone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi