niko2003 Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Moze ktos mi powiedzieci jaka to jest wersja ? Ma sp2 ? bo 120 dniach co mozna zrobic, format i od nowa ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokoon Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 (edytowane) Moze juz bylo ale co mi tam. Jak zrobic 64bit sterowniki SATA dla DFI LanParty? 1. Robisz 32bit sterownik na flopie F6_NF4R.exe 2. Zasysasz nForce_6.39_WinXP64_international.exe i rozpakowujesz 3. Kopiujesz na flopa pliki z katalogu IDE\WinXP [nadpisujesz] bez raidtool I gotowa dyskietka ze sterami 64bit ;] EDIT: Aaa i wywalcie nF4-sata.bmp bo nie zmiesci sie. I w raidmgmt.ini wywalcie naglówek, [image... ...=nF4-sata.bmp thats all dude! Edytowane 31 Maja 2005 przez Kokoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceboolion Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Napiasłem wcześniej czy ktoś ma jakieś rozwiązanie odnośnie uruchamiania się XP 64 a mianowicie przy ładowaniu ładuje się użytkownik administrator i hasło chociaż nic wcześniej nie wpisaywałem odnośnie takiego ustawienia. Nie mogę się dostać do sytstemu i nie wiem jak to ominąć. Bardzo proszę o rozwiązanie dla tego problemu i dzięki z góry. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robek295 Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Napiasłem wcześniej czy ktoś ma jakieś rozwiązanie odnośnie uruchamiania się XP 64 a mianowicie przy ładowaniu ładuje się użytkownik administrator i hasło chociaż nic wcześniej nie wpisaywałem odnośnie takiego ustawienia. Nie mogę się dostać do sytstemu i nie wiem jak to ominąć. Bardzo proszę o rozwiązanie dla tego problemu i dzięki z góry. Pozdro. 1474341[/snapback] a prubowales kliknac ok albo anuluj mi sie to tez pokazuje i jak klikne ok albo anuluj to sys sie laduje bez problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robek295 Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Mialem ten sam problem. I podszedlem do tego inaczej. ;) Podlaczylem modem przez sieciowke zintegrowana z plyta ;) 1473237[/snapback] ja tam mialem klopod z sieciowka taki ze niemialem sterow do niej na 64bit po poszukiwaniach 3 dniowych :mur: wkoncu znalazlem stery do sieci mam plyte asus k8v-x a sieciowke ma na sobie jakas marwell...... a sterownik pasuje od karty na pci marwell sciagnolem ze strony producenta i teraz smigam na win64 bez problemu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Rozmumie, wcześniej się pytałem jaki jest build tego windowsa i na czym bazuje a więc: Codename windows 2003 server. Zawiera wszystkie łaty sp1 i sp2 i pozostałe jakie wyszły dla 2003. Więc nie ma mowy o jakiejkolwiek integracji hotfixów. Oto mi chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceboolion Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 próbowałem dać anuluj i nic to nie dało więc nie wiem co na to poradzić, zainstalowłem XP 64 i nawet nie moge go wypróbować :(. Pomóżcie mi bo już nie wiem co zrobić. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 A czy ktos orientuje czy jest juz dostepny jakis firewall i antywir dla 64bitowej Windy? Pytam kontrolnie bo jak wroci do mnie plytka to chcialbym sobie wrzucic ta Windke :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 AMD Athlon 64 & 64 X2 Processor Driver AMD Athlon 64 Processor Driver for Windows XP x64 Edition and Windows Server 2003 x64 Editions Version 1.2.2.1 http://www.amd.com/us-en/assets/content_ty...es/amdcpu64.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 witam mam problem z tym winem a raczej ze sterami do grafy ati gdyż jak instaluje stery to wyskakuje mi błąd File copy filed i po chwili restart windowsa, pomaga tylko skasowanie plików ati z dysku jakie się zainstalowały, w czym leży problem mam zainstalowane NV_656_WINXP64-[Guru3D.com] do płyty i catalisty 5.5 próbuje zainstalować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeoT Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 witam mam problem z tym winem a raczej ze sterami do grafy ati gdyż jak instaluje stery to wyskakuje mi błąd File copy filed i po chwili restart windowsa, pomaga tylko skasowanie plików ati z dysku jakie się zainstalowały, w czym leży problem mam zainstalowane NV_656_WINXP64-[Guru3D.com] do płyty i catalisty 5.5 próbuje zainstalować 1475294[/snapback] Napisz jaką masz grafę (chociaż, po Markach widzę że dużo więcej niż R9200 :) ). Z tego co napisałeś wynikać może, że walnęła ci kopia sterów, gdy ściągałeś ją z netu (mi się to też zdarzyło kilka razy). Może spróbuj jeszcze raz ściągnąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adderek Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 A czy ktos orientuje czy jest juz dostepny jakis firewall i antywir dla 64bitowej Windy? Pytam kontrolnie bo jak wroci do mnie plytka to chcialbym sobie wrzucic ta Windke :P 1474965[/snapback] Firewall: www.tinysoftware.com Jądro firewalla 64 bitowe. Nakładka (GUI) 32 bitowa. Ale to jaka jest nakładka nie ma znaczenia. Antywir: Z tego co wiem to tylko avast jako tako działa(ł). Wiele aplikacji się nie odpala (np. g**niane skype) z powodu włączonego NX (tak samo jest z winXP+SP2). Dla większości takich aplikacji wystarczy tylko wyłączyć tę opcję (Win+PauseBreak, Advanced, Performance->Settings, Data execution prevention, ...). Czasami działa :) IE 64 bitowy jest problemem ponieważ nie ma np. Macromedia Flash'a 64 bitowego pod windę a durny IE zawsze się pyta czy to ściągnąć. System jest fajny ale niestety ma dużo większe wymagania co do pamięci niż poprzednik. No i sterowniki...... tu jest pies pogrzebany. Sterowników brak a jak są to w wersjach beta. Do dodatkowych przycisków myszki jest program "x-mouse button control". Wydajność na RC jest raczej mniejsza niż na final'u (ale osobiście tego nie sprawdzałem). Ilość aplikacji natywnie 64-bitowych jest nadal zaskakująco niewielka (nie tylko pod windę ale również pod inne OSy). No i ten problem z dostępnością nowego SDK.... grrrrr pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robek295 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 AMD Athlon 64 & 64 X2 Processor Driver AMD Athlon 64 Processor Driver for Windows XP x64 Edition and Windows Server 2003 x64 Editions Version 1.2.2.1 1475098[/snapback] do czego to sterownik?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 @adderek Dzieki wielkie za odpowiedz. Avasta uzywalem ale cos kulawo dzialal wiec wolalem sie zapytac tutaj moze ktos cos ma lepszego i moze polecic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) AMD Athlon 64 & 64 X2 Processor Driver AMD Athlon 64 Processor Driver for Windows XP x64 Edition and Windows Server 2003 x64 Editions Version 1.2.2.1 1476659[/snapback] czytać nie umiesz, jak wół jest napisane że do AMD Athlon 64 & 64 X2 ps. wyszła też ver. 32 bitowa GeoT mam X800XL Edytowane 1 Czerwca 2005 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceboolion Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Czy na tym forum to wogóle jakieś odpowiedzi ????????? napisałem już kilka razy i nikt nie raczy mi odpowiedzieć..... Może znajdzie się ktoś o dobrej woli i pomoze mi rozwiązać problem...... to forum stworzone jest chyba w tym celu....... pozdrawiam wszystkich...... o dobrej woli........ :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesD Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Hm... tego typu posty nie są związane z tematem, więc nie powinny w ogóle się pojawiać na tym formu, ale jeśli nikt nie odpowiada, to znaczy, że nie wie. Jeśli ktoś wie - odpowiada. Taka jest zasada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomed Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Witam mam pytanko do wszystkich posiadajacych neostrade, chce sie przesiasc na win x64 ale do mojego modemu speedtouch 330 nie ma sterownikow, co mi polecicie zrobic aby ominac ten problem najtanszym kosztem ? ktore z modemow adsl chodza pod win x64 ? Z góry dziekuje za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbig Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Na dzień dzisiejszy zostaje zakup routera ADSL bo nie ma sterowników do żadnego modemu wręcznanego przy zakupie neostrady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remee Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 (edytowane) Ja mam Router ADSL Pentagram Cerberus (siakies 250 - 270 zL) neo smiga Edytowane 3 Czerwca 2005 przez Remee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 witam mam problem z tym winem a raczej ze sterami do grafy ati gdyż jak instaluje stery to wyskakuje mi błąd File copy filed i po chwili restart windowsa, pomaga tylko skasowanie plików ati z dysku jakie się zainstalowały, w czym leży problem mam zainstalowane NV_656_WINXP64-[Guru3D.com] do płyty i catalisty 5.5 próbuje zainstalować 1475294[/snapback] Ha, miałem to samo - i powiem ci, ze testowałem juz wszystkei Catalysty pod x64 i nic . Co ciekawe problemu nie było jak kompa na defaulcie odpaliłem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 3 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2005 Ha, miałem to samo - i powiem ci, ze testowałem juz wszystkei Catalysty pod x64 i nic . Co ciekawe problemu nie było jak kompa na defaulcie odpaliłem :D 1479982[/snapback] ale ja kompa na "defaulcie" miałem jak stery do karty wgrywałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 cześć, zalezy mi na czasie bardzo i nei mam czasu szukać, moze mi zapodac linka do sterów na nForce 3 i jakis catalsytów dla 64 bitowego wina?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbig Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 cześć, zalezy mi na czasie bardzo i nei mam czasu szukać, moze mi zapodac linka do sterów na nForce 3 i jakis catalsytów dla 64 bitowego wina?? 1480571[/snapback] Jesteś ćwokiem do kwadratu. Odp. www.nvidia.pl oraz www.ati.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 (edytowane) co ty taki cwany zbig jestes, zlaezalo mi na czasie i po prostu nie pomyslalem o nvidia.pl :mur: necik ju mam wszystko ok, tylko brak czcionek polskich mnie denerwuje, gdu pierwszy raz instalowalem winde to bylo w opcjach poish programmist a tera nie bylo i nawet po zainsatlwoaniu winydy w panelu sterownaia tez nie ma tego, wie ktos moze jak wlaczyc polski progrmaisty na x64? wlasnie zrobilem testy i jestem zszokowany, w everescie na normlanym 32bitowce mialem odczyt pona 4000mb/s a tu mam 3500 :blink: tak smao 3d marki wyniki spady o kilkaset punktow, o co moze chodzic? :blink: Edytowane 4 Czerwca 2005 przez marek.t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 O to że everet i benchmarki są 32-bitowe i żadnego przyrostu nie powinno być. Jak wypuszczą benchmarki 64-bitowe to wtedy możliwe, że będzie lepsza wydajność. PS. Jest już Sandra x64 ale w niej nie zauważyłem mega wzrostu punktów... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marketing Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 (edytowane) Czy do wersji Beta udało wam się wgrać jakieś aktualizacje pobrane ręcznie ze strony microsoftu. Bo mi się nie instalują. A poza tym zauważyłem że są aktualizacje do win 2003 64bit i XP 64bit. O co tu chodzi? A moze to ja mam zaćme i coś chrzanie.... Bo chodzi o to że system pisze że mam XP 64bit ale jak pobiore aktualizacje do tego systemu do mówi mi że pobrałem łatke do innego systemu. Ale everest pokazuje że mam winde 2003 64bit. Edytowane 6 Czerwca 2005 przez marketing Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Moze probujesz do bety Windy 64bitowej zainstalowac poprawki od oficjalnej wersji i dlatego to nie dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 http://www.idg.pl/news/79426.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marketing Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 1484462[/snapback] Artykuł ciekawy. Jednak ma on się nijak do moich doświadczeń z tym systemem. Nic mi się nie spaliło, wszystko mi chodzi ( no może oprócz kart TV-może to już czas na LCD z tunerem ). Mam też nadzieje że wiosną 2006 ukaże się Longhorn Beta z licencją na 365 dni, wtedy dalej będę miał legala. Wogóle dochodze do wniosku że nie ma sensu wykładać kasy na legalnego windowsa. Ostatnia polityka microsoftu z udostępnianiem wersji kilkusetdniowej na free powoduje, że właściwie cały czas moge mieć winde za darmoche. Jedyny problem to reinstalacja co jakiś czas systemu, ale to nawet z legalnym trzeba robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...