Skocz do zawartości
kucyk

Windows XP Pro x64

Rekomendowane odpowiedzi

mi wszystko dziaa! :P tylko jak zrobi tutaj te niebieskie okienka naczy styl xp eby by???? i polskich znaków nie mam, toteż mam 2 systemy teraz, 64 do testów:P

1381230[/snapback]

Przeczytaj wątek w całości. Tu już się pojawiło info jak zmusić windowsa do wyświetlania polskich znaków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CO do office to wybacz ale ja mam Microsoft Office 2003 PL Pro i u mnie wszystko zamiata :)

1563971[/snapback]

Hm...Mój Office 2003 Standard Edition wywala przy instalacji błąd "fatal error during installation" :-(.

To wersja trial, ale to chyba nie ma znaczenia. Chciałem sprawdzić czy będzie chodzić, a tu zonk...

Pozdrawiam,

Gyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym temacie bylo to juz ze 100 razy wiec z łaski swojej przejzyj sobie temat od początku i znajdziesz  :angry:

A nie wszyscy zadajeci e to pytanie po 10000 razy.

1563971[/snapback]

Dobrze, rozumiem, ze było 10000 razy, ale moze juz ktos na to wpadł :mur:

Sciagam juz sobie go, ale troche to potrwa. ile u was zajmowało iso? moje ma 457.12 mb.............

Czyli jeszczxe nikomu nie udało sie odpalic neo przez modem :/ szkoda. Jak bede musiał zainwestowac w router to :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesiadam się na platforme 754 i na AMD 64 w zwiazku z tym zastanawiam sięnad pzresiadką z XP na  X64 i czy to dobry pomysł  bedzie bo z jednych wypowiedzi  <_<  wnioskuję że nie a z drugich tak  :D

1573752[/snapback]

to se przeczytaj caly topic i bedziesz wiedzial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie niedawno (w sumie wczoraj) przesiadlem sie na Athlona 64 i chcialbym zmienic Win na 64 bitowy ale nie wiem czy bedzie tam dzialal program Norma 3.14 (do kosztorysowania w budownictwie) ktory jest mi niezbedny do pracy a posiada on klucz sprzetowy pod LPT. Pracuje ktos moze na tym programie pod Win x64 lub ewentualnie na innym programie z podobnym kluczem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem xp 64 i szok!!!!!!!!!!!! wszystko chodzi bardzo szybko bez zacięc i zawieszeń (niesamowite jak na oprogramowanie microsoftu) Po uruchomieniu kilku aplikacji (emule,vplayer,gg,avast,net)śmiga ze aż miło Bez problemu zainstalowałem:emule,regcleaner,vplayer(działa bez kodeków ale zainst. je),cdda extractor 8(ripper audio),powerDVD,nero ,gadugadu, avast antywirus oraz gry:football manager2005,punisher,nfsu2 Podoba mi się sie jego szybkośc (punkt dla gatesa) sprzęt:płyta gł(gigabyte k8vt800 pro)procek(amd64 3000+) grafika(ati radeon9800 pro)pamięc(1024 -400- 2*512)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mimo sporych klopotow jestem zadowolony z xp 64bit

problemy :

1. karta gecube 9550 (catalysty 5,7 wyswietlaly fajne kropeczki w roznych miejscach i tv out paskudnie wygladajacy (nie dalo sie zmienic z ntsc na pal-a) - solucja smieszna zainstalowanie starszych catalystow 5,5

2.maly problem z open officem -> pomoglo powtorne sciagniecie instalki

3. Ati Control Center nadal nie dziala

no i chyba to by bylo na tyle, teraz szukam jakiejs polskiej przegladarki opartej na 64bitach

Stery i programy nie sprawiajace klopotow:

Pakiet sterownikow do plyty glownej : Gigabyte K8NS-939 ULTRA

office 2003 pro PL chodzi ellegancko

--------------------------------------------------------------------------------------------

ma ktos juz moze jakis emulator w stylu deamon tools, przegladalem stronke planetamd64 ale nic mi sie tam na oczy nie rzucilo

P.S sciagnolem sobie Microsoft Vista 64bit.... przygotowalem partycje systemowa o pojemnosci 5gb (system + pare progsow zawsze zajmuje kolo 2-3gb) i dostalem fajny komunikat nie pamietam dokladnie jak brzmial, ale chodzilo o to ze jest za malo miejsca na wskazanej partycji.... ciekawie sie zapowiada....

Xp 64bit 5.2.3790 (Win2003 Retail)

istalowany na kompie :

Gigabyte K8NS-939 ULTRA bios F6 (F7 i F8 rypie mi calego kompa)

AMD Athlon 64, 2000 MHz (9 x 222) 3200+ (wiecej nie moge wycisnac, albo plyta nie pozwala na przekroczenie 222mhz na pamiatkach albo same pamiatki(+2v na nich nic nie daje, max FSB dla proca ~270 pamiatki wtedy tez w okolicy 220)

2x256 MB synchro 2.5-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS) 1T (nie mam czasu sie bawic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wiecie jaka jest różnica między wersją 360 dniową BETA oznaczoną jako v1433 build 3790, a wersją 180 dniową RTM oznaczoną jako v1830. Czy to znaczy że ta 180 dniowa ma lepsze-nowsze jądro?? Czy jak zupdatuję wersje 360 dniową to mam to samo co ta 180 dniowa czy może już nowszą ??? Bo mam zainstalowaną 360 dniową a ściągnąłem też 180 dniową i nie wiem czy jest sens zmieniać, bo może zobaczę coś nowszego ?? Poradźcie. Chodzi mi tylko o wersje systemu i o nic więcej. Czas legalnego działania nie jest ważny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :D

Ostatnio używam tej windy wersji 360 dni i mam spory kłopot.

Jak u Was jest z Directx 9.0c ??? U mnie niby jest już wraz z OSem co potwierdzają kolejne odmowy przy próbie instalki dx9.0c >>>jest już zainstalowany itp. a problem jest z grami które nie mogą go wykryć ??? Jak to jest ??? :mur:

Dla przykładu gra JUICED wymaga DX9.0c więc przed instalką gry uruchamia się instal Dx9.0c i ........ wykrywa już zainstalowaną wersję Dx a instalacja gry nie może jechać dalej.

Pozdrawiam

socet

Edytowane przez socet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak ja chce jakas gre zainstalowac to idzie to tak:

ekran powitalny -> dalej

opcje instalacji -> dalej

instaluje się

teraz muszę zainstalować dc9.0c -> ok

przechodzi do instalatora dx9.0c

instalator ten mówi że nie trzeba instalować

dalej, zakończ

instalacja zakończona

tyle... zgódź się na instalację dx9.0c bo tylko tak przejdziesz przez instalację, a on i tak Ci nie zainstaluje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgódź się na instalację dx9.0c bo tylko tak przejdziesz przez instalację, a on i tak Ci nie zainstaluje

1599822[/snapback]

Witam

Zawsze się zgadzam i okazuje się że mam zainstalowanego Dx ALE GRY GO NIE WIDZĄ !!!

W przypadku j.cytat potwierdzam chęć instalacji Dx9.0c on po chwili wykrywa zainstalowaną już wersję a instalator gry wyłącza się.

Tak samo jest bez instalki... Kopiuje sobie zainstalowaną grę z innego kompa chcę uruchomić i.....kicha....BRAK Dx9.0c.......... :mur: POMOCY

Pozdrawiam

socet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi