Skocz do zawartości
kucyk

Windows XP Pro x64

Rekomendowane odpowiedzi

Uzywal ktos z was klienta FTP na x64? bo mam taki problem ze gdy chce wyslac cos na serwer ( obojetnie co ) to ni da sie wysyla kilka bajtow a potem staje czeka czeka, ponawia, czeka czeka, wykrywa bezczynnosc i sie rozlancza, potem sie laczy ponownie i tak do us#@@ smierci.

I obojetnie jaki klient ( FileZilla, AceFtp, etc ) staje i nic. Nie jest to chyba powiazane z polaczeniem bo na 2 kompach tylko ze z systemem 32bit dziala, wysyla, sciaga itp, tylko na x64 dzieje sie cos takiego.

Obojetnie jak jest wpiety w router, jaki ma IP zawsze tak samo :mur:

Wie ktos czemu tak sie dzieje, a jezeli wie to jak to rozwiazac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzywal ktos z was klienta FTP na x64? bo mam taki problem ze gdy chce wyslac cos na serwer ( obojetnie co ) to ni da sie wysyla kilka bajtow a potem staje czeka czeka, ponawia, czeka czeka, wykrywa bezczynnosc i sie rozlancza, potem sie laczy ponownie i tak do us#@@ smierci.

I obojetnie jaki klient ( FileZilla, AceFtp, etc ) staje i nic. Nie jest to chyba powiazane z polaczeniem bo na 2 kompach tylko ze z systemem 32bit dziala, wysyla, sciaga itp, tylko na x64 dzieje sie cos takiego.

Obojetnie jak jest wpiety w router, jaki ma IP zawsze tak samo  :mur:

Wie ktos czemu tak sie dzieje, a jezeli wie to jak to rozwiazac.

1650966[/snapback]

Spróbuj Total Commanderem.

Jeśli nie pomoże, obstawiam że masz firewalla i to on Ci blokuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj Total Commanderem.

Jeśli nie pomoże, obstawiam że masz firewalla i to on Ci blokuje.

1651134[/snapback]

mam firewala ale to nie on, bo z 2 innych kompow podpietych do tego samego routera ( a za tem i do tego samego firewalla ) wszystko dziala idealnie.

Sprobuje jeszcze TC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Total Commander chodzi na 100%. Sprawdziłem u siebie. Mam za to inne pytanie. Czy jak zmienię płytę główną to bede musiał przeinstalować windowsa ? Kiedyś jak zmieniałem z nforca2 na nforca3 to poszło bez ponownej instalki. Czy zmienialiście kiedyś płytę z chipsetem nforce3 na nforce4 i windows odpalił bez problemu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od wczoraj sie bawie XP x64 z tego co nie dziala to moge powiedziec ze cos nie tak na przyklad z Colin McRae 04 po okolo 2-3 minutach gry wywala sie grafika i jak szybko nie zareaguje to reset kompa niestety, myslalem ze to karta graficzna sie grzeje ale w nowych gierkach nie ma problemu, Vampire Bloodlines dziala, tak samo Riddick, The Bard's Tale, Dungeon Siege 2.

I propo rzeczy nie dzialajacych ma ktos moze jakis dobry program do odtwarzania mp3 ? bo winamp niby sie instaluje pomimo ostrzezenia ale i tak nie chodzi tak jak powinien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I propo rzeczy nie dzialajacych ma ktos moze jakis dobry program do odtwarzania mp3 ? bo winamp niby sie instaluje pomimo ostrzezenia ale i tak nie chodzi tak jak powinien.

1652834[/snapback]

:blink:

Heh ? Winamp nie działa ? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby dziala ale przy instalacji wyskakuje blad: "This version of Windows Media Technologies is incompatible with this version of Windows. For more information, view the information at the Microsoft web site." czego, przyznaje bez bicia, nie chcialo mi sie robic :P no i pare razy zwiesil mi sie winamp tzn muzyka grala ale nie dalo sie nic zrobic w winampie nawet grafiki nie odswierzalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Total Commander chodzi na 100%. Sprawdziłem u siebie. Mam za to inne pytanie. Czy jak zmienię płytę główną to bede musiał przeinstalować windowsa ? Kiedyś jak zmieniałem z nforca2 na nforca3 to poszło bez ponownej instalki. Czy zmienialiście kiedyś płytę z chipsetem nforce3 na nforce4 i windows odpalił bez problemu ?

1651220[/snapback]

u mnie zamiana z gigabyte'a ga-k8ns na dfi ut lp nf3 nie wymagala reinstalki sys.

wszystko chodzi wiec moze tak byc ze u ciebie tez tak bedzie (o ile zmieniasz sama plyte)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie zamiana z gigabyte'a ga-k8ns na dfi ut lp nf3 nie wymagala reinstalki sys.

wszystko chodzi wiec moze tak byc ze u ciebie tez tak bedzie (o ile zmieniasz sama plyte)

1653080[/snapback]

ale masz proca ... nie chwalisz sie nim ??

" A64 NewCastle s.754 3000@3400 / 1.55V / 10x400 NOT STABLE"

4GHz nono ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witka.

Próbował ktos instalować sterowniczki od Visty do X64(chodzi o sAGEMA fAST800).

Wogóle gdzie je można znaleźć? na stronie sagema szukałem ale nie widziałem . .

Dalej żeby mieć neta na X64 trzeba kupić nowy modem lub router ? przecież to śmieszne. . .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie postawilem ten system , wgralem stery wszystko ladnie tylko dlaczego brzeczy mi ze jest na 14 dni, ktos mi mowil ze mial byc na rok.

Ogolnie to fajnie chodzi, ramu nie zzera, gdzies widzialem takie wpisy.

1656950[/snapback]

Kod jest na opakowaniu albo na naklejce. A może masz wersje BETA i maila z kodem dostałeś? Nie? to masz pirata.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie postawilem ten system , wgralem stery wszystko ladnie tylko dlaczego brzeczy mi ze jest na 14 dni, ktos mi mowil ze mial byc na rok.

Ogolnie to fajnie chodzi, ramu nie zzera, gdzies widzialem takie wpisy.

1656950[/snapback]

14 dni, to masz na aktywacje jego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam problem. Chciałem pobrać tego windowsa lecz zaden z podanych linków nie odpowiada. Próbuje juz drugi dzień i nic. Dostałem nawet link od Microsoftu lecz ten również nie chce działać. Ściągam za pomocą GetRight i cały czas wyskakuje server busy. Moze ktos ma jakies inne linki np. do torenta?? Proszę o pomoc! Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi sie plyta nie botuje...dziala normalnie bo sprawdzalem w windzie..przed formatem doszedlem do wniosku ze najpierw sprawdze czy botuje ...i [gluteus maximus]..dalem tak jak tu przeczytalem first, second i third boot na cdrom i nic..dalem tylko 1 boot na cdrom a reszta disabled i nic...dalem pierwszy na cdrom..potem dysk itp itd i caly czas nic. ..czy to moze byc wina tego ze nie sformatowalem jesce dysku..bo nawet jak daje tak ze nie powinno botowac w ogole dysku to windows normalnie mi sie uruchamia...

po poscie itpjest

BOOT FROM CD.............

...................................

i zaczyna sie normalnie ladowac winda jakby nigdy nic ;/

Jezeli sformatuje to bedzie normalnie botowac ?

Edytowane przez RepsOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no przecie plyte w windzie normalnie odczytuje :P

a o nacisnieciu nic nie pisze..zreszta naciskalem i nie naciskalem i zawsze to samo...PADAKA jakas kuzwa ;/ sciagnalem z linka ktory podal mi microsoft w mailu wraz z serialem ;]

odtworzylem to iso alkoholem tak by emulowalo jako normalne cd...potem przy pomocy nero przegralem na czysta plytka;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi