Skocz do zawartości
kucyk

Windows XP Pro x64

Rekomendowane odpowiedzi

[...] jak czytam wypowiedzi co niektórych to radzę Wam tego systemu nie instalować :)

Faktycznie na niektórych komputerach system ten jest po prostu beznadziejny. Nie mniej jednak na mojim wszystko w 100% działa ok. Kłopot w tym, że jest tu pełno braków, jak np starki do mojej myszy przez co nie mogę skonfigurować 2 dodatkowych klawiszy :/ Tak po zatym to jestem z tego systemu bardzo zadowolony. Szkoda tylko że jest tak mało programów 64 bitowych.

znamazł ktos może jakieś spolszczenie do tej windy bo w suie by się przydała na początek ;-)

Nie ma czegoś takiego i nie sądzę by wogóle było możliwe zrobienie "zpolszczenia" w postaci patcha. Ale to już zostawię mądrzejszym ;)

Ja tu jeszcze chce powrócić do mojego problemu :) Czy gdy zainstalowaliście sobie x64 to odrazu załadował się styl XP ? ten fabryczny ? U mnie całość wygląda jak w trybie awaryjnym.

U mnie wszystko zachowuje się jak w WinXP x32 jeśli idzie o style.

Radził bym Ci zdobyć obraz płyty instalacyjnej z innego źródła i zainstalować to od nowa.

Edytowane przez TRH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehhe no lista kompatybilnych to byla podawana wczesniej....poszukam se,no to zapytam jeszcze raz czy sa dostepne programy 64 bitowe w necie??? ;)

no jak narazie to spotkalem kaspersky 64 bitowy ,reszta to 32 bity ...to moze zapodacie jakies linki;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wszystko zachowuje się jak w WinXP x32 jeśli idzie o style.

Radził bym Ci zdobyć obraz płyty instalacyjnej z innego źródła i zainstalować to od nowa.

No i chyba tak zrobie bo ten obraz co mam nie jest od microsoft. Za pierwszym razem miałem ten od M$ ale coś się skiepściło i nie bootował poprawnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ma problem z dzwiękiem realtek azalia ALC882 CODEC 7.1 ściągałem sterowniki z strony gigabyte i nie działają mi :cry: ściągąłem z strony www.realtek.com.tw i też [gluteus maximus] :cry: w menadzeże udządzeń pokazuje i błąd sprzętowy " Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio" patrzyłem też sterowniki na płycie co gigabyte daje do pł. głównych.

a czasami nie trzeba gdzieś włączyć dzwięku w systemie bo w win 2003 trzeba było :/

pomużcie .... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

witam ma problem z dzwiękiem realtek azalia ALC882 CODEC 7.1 ściągałem sterowniki z strony gigabyte i nie działają mi :cry: ściągąłem z strony www.realtek.com.tw i też [gluteus maximus] :cry: w menadzeże udządzeń pokazuje i błąd sprzętowy " Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio" patrzyłem też sterowniki na płycie co gigabyte daje do pł. głównych.

a czasami nie trzeba gdzieś włączyć dzwięku w systemie bo w win 2003 trzeba było :/

pomużcie .... :cry:

na stronie realteka jest odsylacz (w sekcji sterowniki/download) do stronki Microsoftu z aktualizacja ktora leczy ta przypadlosc. ja mialem to samo. stery sie nie inicjalizowaly i [gluteus maximus]. w koncu zaczalem szukac u zrodla (bodajze realtek.com.tw czy jakos tak) i tam gdzies wyczytalem o tych problemach - wszedlem na stronke MS (odnosnik jest tam podany) i zassalem latke (dla x64) - potem restart i wszystko dziala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teraz to już w ogóle full wypas z tym pos*anym winshi*em :angry:

Chce pobrać od nowa i tu wyskakuje:

The following error(s) has occurred:

No Product Key can be returned at this time.

If quantity does not equal '1', please correct the quantity and re-submit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

a ja mam jeszcze pytanie o fddshow - jest juz na X64? bo nie mam dostepu do netu (tylko tweak.pl mam odblokowany w firmie) i nie wiem, czy warto leciec do admina zeby mi dal dostep na kilka minut :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś ma coś podobnego:

Nie moge zassac tego windowsa ze stronki microsoftu :( , moze to tylko chwilowe.

Mial ktos juz podobny problem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś ma coś podobnego:

Nie moge zassac tego windowsa ze stronki microsoftu :( , moze to tylko chwilowe.

Mial ktos juz podobny problem??

]

Jal byś przeczytał pare postów wyżej to byś wiedział że ja miałem i nic nie zrobiłem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po uplywie 30dni jak bedziesz chcial wlaczyc kompa to wyskoczy ci komunikat ze musisz aktywowac i czy chcesz to zrobic teraz. Nie masz mozliwosci zalogowania sie bo po kliknieciu loguj wysiwetli ci sie ten komunikat. Jezeli klikniesz na nie (nie chcesz aktywowac) to wyloguje cie automatycznie.

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A istnieją sterowniki do kabla usb do Sony Ericcsona? Bo nie moge znaleźć na necie... Mam jakieś z płytki dołączonej do kabla ale na końcu wywala błąd, że stery nie zostały zainstalowane :/

Edytowane przez Barthezzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, po zainstalowaniu Windowsa XP x64 pokazuje mi się taki komunikat co minute:

A Machine Check Error has occurred. Please check the system eventlog for additional information.

Miał ktoś z tym doczynienia? Wyłączyłem ręcznie te powiadomienia i już tak nie denerwuje, ale ikonka koło zegarka dalej się pokazuje. Wie ktoś o co chodzi?

EDIT: Problem jest chyba związany z sterownikami Nvidii do karty graficznej, ale jak mam z nich nie korzystać? Zainstalowałem inne, ale problem się powtarza.

mam jeszzce jedno pytanie, czy ma ktoś sterowniki do Samsunga ML-1520 na x64? Na stronie Samsunga widze tylko pod 32 bity, da się jakoś je przerobić? Jakąś emulacje zastosowac, żeby drukarka się odpaliła?

Edytowane przez danrok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie gdy wchodze do systemu pojawia sie komunikat, że musze aktywować system wciągu 7 dni. Gdy daje ok żeby aktywować teraz, jest napisane, że system został już aktywowany. Denerwuje troche to okno. Da sie je jakoś schować czy coś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwazaj bo za 7 dni nie będziesz mógł włączyć systemu... sprawdzenie, czy system juz jest aktywowany jest przeprowadzane na etapie winlogon.exe, co oznacza, ze jesli winlogon.exe teraz mowi ci, ze masz 7 dni, to za 7 dni nie da ci wejsc do systemu. I nie szkodzi, że program aktywacyjny powie ci, że system już aktywowano i wszystko jest ok - jesli winlogon.exe bedzie mowic zle, to nie wejdziesz.

Lepiej zrób coś z tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja walczylem z tv i moje wnioski k!tv fatalna jakosc obrazu - powerCinema o wiele lepiej, ale obsluga. musze sobie zalatwic inny soft cyberlinka do kary, bylo cos takiego jak powerTv do karty tv dawali

a ktos odpalil aparat fuji s7000/602s itp

a ma ktos albo wie jak konfigurowac mutimedialne klawisze na klawiaturze

i jeszcz jedno czy jesr dc++ lub klon w kompilacji 64bit uzywam rmDC i pod ta winda pracuje raczej kiepsko - lubi przywiesic system i menedzer uzadzen zle pokoazuje zuzycie proca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi