Skocz do zawartości
kucyk

Windows XP Pro x64

Rekomendowane odpowiedzi

to nie to miałem cały czas zmienione na PL a krzaki sa :mur:

Jest więcej niż jedno ustawienie, popatrz dobrze. Gdzieś tam są opcje zaawansowane, i w nich dodatkowo ustala się język domyslny dla aplikacji o niezdefiniowanym kodowaniu, a pewnie właśnie to jest Twoim problemem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/e...tion/trial.mspx

Wybierasz język, wciskasz Order the Download, wypełniasz formularz i czekasz na maila w którym będziesz miał link do full wersji i cd-key.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wraz ze znajomym postanowiliśmy założyć serwis dot. systemu windows xp 64bit i ogolnie systemow 64bitowych firmy microsoft , jesli ktoś byłby zainstersowany współpracą z nami to proszę o kontakt na maila

thontharmarcin@o2.pl z krótką charakterystyka swojej osoby:)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie tez działa irda :] ale soft noki sie wywala :/.

btw: ktos ostanio pisal czy udalo sie komus zainstalowac mafie. Mi nie udalo sie do konca zainstalowac ale da sie odpalic.

Dokladniej jak instalujesz i staje ci na tym ostatnim pliku zamykasz proces (nie robisz anuluj tylko zamykasz proces! ) i w taki sposob gra dziala, jednak jest jeden minus.

Instalacja zawiesza sie gdy powinna wgrac modele osob w samochodach, przez co jak jedziesz autem to widzisz kapelusze osob jadacych w samochodzie przez dach, oraz wystajace rece przez okna ( jak gdyby gra wkladala pajacyka do auta). Moze ktos chce tak grac, ja nie.

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki panowie za pomoc w końcu wszystko w normie w tym systemie :) jedna rzecz jaką zauważyłem to to ze w nfsmw nie mam frezów tak jak na zwykłym xp i to mnie bardzo cieszy poza tym to ani szybcie nie liczy pi ani nie mam wiecej fpsów ani nie mam wiecej marków przepustowość pamioeci na tym samym poziomie a zanotowałem lekki spadek w czasie dostepu nie miałem tez wiekszych kłopotów z instalacja sprzetu (poza zintegrowaną sieciówką) zobaczymy jak to bedzie śmigało na dłuższą metę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mamy już betę 2 - MS AntiSpyware ale już pod nazwą Windows Defender, który jest standardowym składnikiem Visty 5270.

Jest wersja dla 32 i 64 bit Windy. Na pierwszy rzut oka pracuje szybciej (okno program, wybór funkcji), skanowanie trwa krócej. Oby był dodatkowo bardzo skuteczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj probowalem wgrac demo Pacific Hero (czy jakos tak). Genialny Instaler wyswietlil "Nieznany system nie wgram gry" :0 Ja rozumiem zeby gry sprzed 3-4 lat nie dalo sie zainstalowac a nowe dawalo ale na boga, taki Star Trek Bridge commander z 2001/2002 wgrywa sie idealnie i dziala piknie a "swiezutka" gra sie wywala :mur:

Brawa dla programistów, mzoe M$ powinien rozeslac do nich list : "Wydalismy nowego Windowsa XP x64 jakbyscie nie zauwazyli" .

BF pisze po prostu ze gra byla testowana na 32bit sysie i nie ma pewnosci ze gra bedzie dobrze dzialac, a to sie wywala. ehhhh maniana

@biegi nie ma parzyspieszenia bo dzialasz na emulowanym sofcie ;) w aplikacjach czysto 64bit jest, np taki Cinebanch (czy jakos tak to sie pisze :] ) roznica jest i to znaczna. Niestety przez to ze intel wydal tak pozno procki 64bit sytuacja jest taka a nie inna, AMD nie ma na tyle silnej pozycji aby zmusic producentow softu ( glownie malych programow, gierek, bo przeciez dedykowane oprogramowanie grafika itp. sa ) do wydawania wszystkich programow w 2 wersjach: 32 i 64bitowej.

Jak program dziala poprawnie to nie wydaja wersji 64bit, a jak nie to zostawiaja je na sam koniec koleiki produkcyjnej.

Ja tam jestem zadowolony, smigam na nim juz od wrzesnia, i musze przyznac ze nie zwalnia tak jak 32bit XP, nie wiem czego to jest zasluga ale mam takie wrazenie ;)

PS: Czy i wam niektore programy, wykrywaja go jako win 2003 ?

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to pomoże ale spróbuj użyć programu ORCA

http://blogs.msdn.com/astebner/archive/200.../12/180792.aspx

Poszukaj pliku instalacyjnego .msi i przerób go ORCA'ą tak by Win2003/XP x64 myślał, że to instalator dla niego.

Orca.zip

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie do was chłopaki za niedługo będę się chciał przesiąść na ten system (jak przyjdzie mój proc 64bit) i tu się nasuwa pytanie czy ja w ogóle mam szanse uruchomić moją karte TV ta co w sygnaturce. A i jeszcze jedno działa Battlefield 2 na tym systemie i CS:S.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie do was chłopaki za niedługo będę się chciał przesiąść na ten system (jak przyjdzie mój proc 64bit) i tu się nasuwa pytanie czy ja w ogóle mam szanse uruchomić moją karte TV ta co w sygnaturce. A i jeszcze jedno działa Battlefield 2 na tym systemie i CS:S.

Wejdz na strone winfasta i zobacz czy są stery bo 32bitowe na pewno nie beda działać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do prawie każdego odbiornika BT który pracuje z softem Widcomma,

ten jest dostępny pod x64 i działa bez najmniejszych problemów.

Soft nokii działa tak samo.

czy ktoś na allegro sprzedaje klucze BT zgodne z tym softem, bo niestety informacje odnośnie ich softu są z reguły żdane ;)

może ktoś ma jakiś konkretny działający model ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi