pool80 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 sory ze sie wbiłem miedzy vódke a zakąske. dzis zainstalowałem xp64bit i na początku miałem mieszane uczucia bo czesc driverow i prog nie działała: zone alarm daemon alcochol wmp11 stery do kierownicy logitech stery do bluta3a i stery do kochanej drukarki hp 3820 miałem tez problem z polskimi czciakami w tlenie no na część z tych problemow znalazłem odp w tym temacie czciąki w panelu sterowania zmieniłem , wyczytałem ze darmowy avast bedzie mnie chronił przed grypą itp.stery do kierownicy były na oficjalnej stronie (jak i do grafiki) natomiast myślałem ze dostane pier...ca jak szukałem kompatybilnych sterow do drukarki ale dałem rade bo z natury jestem dzielny.... JESLI KTOS MA PROBLEM ZE ZNALEZIENIEM STEROW DO HP 3820 TO JUZ TŁUMACZE: DAJE SIE MANUALNE WYBIERANIE STEROWNIKOW I Z LISTY ZAZNACZA SIE HP DESKJET 957C!!! no a trafiłem przez przypadek , hehe. ok pozostaje problem z czyms co zastapi alcochola,daemona i znalezienie sterów do bluta3a wczesniej dzialal na windcomm z cell menagerem a tu te stery nie trybią .jak ktos zna odp to z góry dzieki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 A po co chcesz zastępowac daemona jak ten program ma wersję x64? WMP11 tez jest w wersji x64. .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Paulo_ Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Sorki, ale czy ten windows mial juz premiere w polsce?? Bo jesli tak to chetnie bym sobie go sprawil ;) Jesli to juz bylo w tym temacie to sory ale nie chce mi sie czytac 45 stron. Z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Paulo_ Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Kurcze no to szkoda :( No nic, dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4rch0n Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 system działa jak złoto, wyniki w grach lepsze jak w win xp pro 32bity, bardzo stabilny i szybkiLepsze tzn? Bo gdyby było widać różnicę to może i ja bym się jakoś przemęczył, przez cały proces zmiany sterów :/ ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pool80 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 A po co chcesz zastępowac daemona jak ten program ma wersję x64? WMP11 tez jest w wersji x64. .... sory chwile mnie nie było no dokladnie zastąpic wersją 64bit. wypisalem te instalki drivery co nie podeszły i musiałem szukac albo dobrej wersji albo zamienników B) a media frajer jakos nie chce mi sie uaktualnic i wogle zainstalowac.moze cos nie tak robiłem albo co....w karzdym razie nie mam.działam na klasiku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Czy do używania 4 GB RAMU w X64 należy edytować coś w boot.ini (/3GB /Userva=2900) czy też system sam będzie przydzielał powyżej 2 GB procesom, które tego zażądają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Ten sysem obsluguje 4GB i wiecej bez zadnych dodatkowych kombinacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 (edytowane) Kurcze no to szkoda :( No nic, dzieki. Jak tam szkoda. Jest przecież spolszczenie! link Działa na angielskich wersjach WinXP professional niezależnie od SP. :D Edytowane 2 Maja 2007 przez wysio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 grzybnia i ch... nie ma sterownikow do sieciowki wl-8035 :( , wracam do zwyklego xp :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 (edytowane) Witam. Czy wiadomo już (szukałem, ale były to same stare posty) czy działa RMClock na 64 bit ???? Bardzo mi na tym zależy... Może najnowsza wersja tego programu - pro 2.25 będzie chodzić na 64bit. <_< Edytowane 3 Maja 2007 przez wysio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gray Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Jak tam szkoda. Jest przecież spolszczenie! link Działa na angielskich wersjach WinXP professional niezależnie od SP. :D Jest drobny szkopuł. 64bit XP potrzebuje 64 bit MUI a tego po Polsku chyba nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyli Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=233804 pomozecie ? :P Moze mam jakas "wicked" wersje....rozumiem, ze wy macie polska klawiature bez zadnej gimnastyki ajj ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1wlodek Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 czesc przymierzam sie do reistalki i sciagam z microsofta takie cos: Windows XP Professional x64 Edition, 120-day evaluateuation (English) zastanawiam sie czy w tym jest sp2 ? 2 pytanie co jest lepsze ten win co wyzej czy Microsoft Windows 2003 Enterprise x64 With SP2 ktory moze byc wydajniejszy i sie bardziej nadawac do amd x2 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 czesc przymierzam sie do reistalki i sciagam z microsofta takie cos: Windows XP Professional x64 Edition, 120-day evaluateuation (English) zastanawiam sie czy w tym jest sp2 ? Pewnie nie. Przy czym sp dla xp x64 nie ma nic wspólnego z wersja dla x86. SP2 jest dostepny od marca. 2 pytanie co jest lepsze ten win co wyzej czy Microsoft Windows 2003 Enterprise x64 With SP2 ktory moze byc wydajniejszy i sie bardziej nadawac do amd x2 ??? A co za róznica jak to ten sam system rózniący sie tylko dostepnymi funkcjai. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1wlodek Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Pewnie nie. Przy czym sp dla xp x64 nie ma nic wspólnego z wersja dla x86. SP2 jest dostepny od marca. czyli niema sp2 do Windows XP Professional x64 Edition ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Jak coś cytujesz to wypadałoby to najpierw przeczytac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patry Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Witam :) Najpierw przedstawię może mój sprzęt gdyby to miało pomoc w rozwiązaniu mojego problemu :) Proc - C2D E6700 Pł. gł. - Asus P5B Plus RAM - 4GB... System oper. - Windows XP 64 bit SP1 Tak więc, mam problem, że xp'ek nie wykrywa mi całych 4GB RAM'u tylko 2.93GB :/ Co robić ? plz, help! :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 A podczas uruchamiania BIOS widzi 4 GB ram'u? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patry Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 satoshie - nie mam pojęcia :( Tak szybko to wszystko się włącza, że nie idzie sprawdzić ile widzi :/ Ma ktoś jakieś inne pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Hmm skąd ściągnąć roczną wersje tego ?? bo ta na stronie microshitu jest 120 dniowa :(.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe1103 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Witam, mam w domu tę wersje windy i instalowalem ja raz, wszystko bylo ok poza jedna rzecza... nie umialem polaczyc sie z internetem, mam NETIĘ na modemie SPEEDTOUCH 330. Czytalem na innych forach i sciagalem jakies aplikacje, niestety nie poradzilem sobie :mur: liczę na szybka pomoc:) btw. slyszalem ze mozna spolszczyc tego windowsa spolszczeniem MUI do zwyklego XPka...moglby sie ktos tego podjac lub chociaz wyjasnic jak to sie robi? Z ang nie radze sobie najgorzej ale PL to PL :) Wielkie dzieki za pomoc:) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 (edytowane) hmmmmmmmm <_< skusiłem się na winxp 64 i jak narazie nie widzę żadnych +'ów... a wręcz przeciwnie: - po instalacji sp2 i ie7 po restarcie zwiecha... - sterowniki :mur: do karty graficznej szukałem pół dnia, niby nvidia, ale nie mogłem ustawić rozdzielczości natywnej monitora (1440:900), najnowsze stery odpadają, troche starsze i starsze też, dopiero jakieś z kamienia łupanego zadziałały prawidłowo. o modowowanych sterach można pomarzyć, - winda uruchamia się chyba z minutę, zwykły winxp w 15 sek., - wydajność hmmmmmmmm, nic tu szybciej nie biega a wręcz przeciwnie, w 3dmarku 03 straciłem jakieś 2000 pkt! - stabilność podobnie jak normalny winxp, też potrafi sie uwiesić... :angry: testy trwały 2 dni prawie bez przerwy nawet w nocy go męczyłem, sterowniki chyba wszystkie możliwe przetestowałem, giercowałem, męczyłem gada itp itd... podsumowując: NIE INSTALUJCIE TEGO SZITU! EDIT prrrrrrrrrrr a jednak siom plusiki male bo małe ale siom: - co bardzo dziwne ale spadła temp. procka parę stopni - może się mniej meczy :shock: - mało aktualizacji - system prawie doskonały :lol2: Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez lukebed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 mnie sie nawet nie udało zainstalować bo niebieski ekran podczas instalacji(zaraz przed wyborem partycji na której ma być instalacja) Irq not equal czy jakos tak ;/ Ale z tego co widze to dobrze że nie zainstalowałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzwonek81 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) Ale z tego co widze to dobrze że nie zainstalowałem ;)a ja siecieszę że zainstalwoałem tego XP x64. działa mi szybko tak jak normalny xp, a czasem szybciej. Komp włącza mi sie tak jak napisał lukebed - w 15 sek a może krócej - nigdy nie mierzyłem. Ze sterownikami nie mam problemów(komp jak w opisnie) - jedynie drukarki jeszcze nie instalowałem - i tu może byc coś nie tak ;p ale nie zraża mnie to... dodatkowo kożystam z oprogramowania SolidWorks 2007 x64 - w którym widzę duzo kożysci - szybsze i bardzjie efektywne działanie, które porównałęm z systemem xp x86 - tworząc i bawiąc się na tych samych plikach cadowskich. ps na tym xp pracuje juz od dobrych 4-5 miesięcy. Gry też mi chodzą, jedynie nie mogłem zainstawloać Inventora x64 ;) Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez dzwonek81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakemonus Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 czy komus udalo sie zainstalowac cfosspeed na tym systemie ? u mnie po zainstalowaniu cfosspeed 4.02 x64 system nie chce sie uruchomic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witam. Niedlugo planuje przesiadke na x64 i kompletuje drivery, mam prawie wsio, brakuje mi tylko mojego Samsunga 173p. Ktos to widzial gdzies na sieci bo ja nie moglem nic znalesc :sad: Czy moze ktos ma ten monitor i dziala mu normalnie? nie instalowalem zadnych sterów bo wsio chodzilo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe1103 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 jak polaczyc sie z netia w tym windowsie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 mam 2gb ramu i xp x64 wylaczyc plik wymiany? a jak nie to na ile najlepiej ustawic? na kompie glownie gram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darth silwan Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Z tego co wiem lepiej go nie wyłączać... bo jak się pojawi program co zje Twój ram i nie będziesz miał swapa to wywali błąd :P Albo się nie uruchomi... Lepiej dać jakiegokolwiek, niż aby go wcale nie było... Daj może z 256MB ;) Co do tematu Miałem xp x64 przed finalną (rc xxx) i działała zabójczo szybko, za to finalna wersja została skutecznie zmulona poprzez wodotryski i kompatybilność z 32 bitami :/ Moim zdaniem instalowanie 64 bitowego os i programów 32 bitowych mija się z celem... tylko zmulimy kompa (zużycie pamięci, nie ma to jak emulator :D) Jedynym wyjściem z takiej sytuacji jest skompletowanie WSZYSTKICH programów pod x64, no gry ostatecznie mogą zostać jako jedyne emulowane rzeczy w os. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...