dzwonek81 Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Czemu mialby nie dzialac ?.. to nie Vista x64 ;)heh nigdy nic nie wiadomo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pachucx Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Witam. Mam pytanie, który system jest bardziej opłacalny do pracy na Q6600 (Quad) i 2GB pamieci Vista czy Xp pro (64 czy 32) ? Składam kompa do tworzenia grafiki 3D więc zależy mi na szybkim renderingu. Nie wiem jednak jak sprawują się w normalnej pracy (internet, gry, i ogólnie ). Ile rdzeni pracuje na wysokim poziomie a ile sie "tnie"? No i jak z ramem ? Z góry dziękuję :D Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sacu Gaming Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 No od 3 dni używam win x64 i co muszę powiedzieć to to że jest fajnie :] Nie potrafię tego wytłumaczyć, ale jakoś fajnie mi sie go obsługuje. Zdobyłem 64bitowa wersje praktycznie każdego programu jakiego używałem na "zwykłym Windowsie". Jedyne czego mi brakuje to 64bitowa wersja flasha, bez niej używanie firefoxa 64 jest bezsensu chyba ze ktoś nie potrzebuje tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Dobra, pobralem sobie XP x64 (nie, nie z torrentow) poniewaz kupilem sobie 4gb ramku. na Viste sie napewno nie przesiade, bo wiekszego shitu nie widzialem. No i mam pytanie, czy musze znajdowac wersje 64bit wszystkich programow, czy mozna odpalac normalnie wersje 32-bitowe? wiem ze sterowniki musza byc 64-bit, ale czy programy tez? rozumiem, ze to lepiej jesli wspolgraja, co za tym idzie szybsze sa, ale sa programy, za ktore musialbym znowu slono wybulic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 programy moga byc 32bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m15m Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) Czy to jest właściwa (finalna) wersja Microsoft_Windows_XP_Professional_x64_Edition? Edytowane 10 Marca 2008 przez m15m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) No od 3 dni używam win x64 i co muszę powiedzieć to to że jest fajnie :] Nie potrafię tego wytłumaczyć, ale jakoś fajnie mi sie go obsługuje. Zdobyłem 64bitowa wersje praktycznie każdego programu jakiego używałem na "zwykłym Windowsie". Jedyne czego mi brakuje to 64bitowa wersja flasha, bez niej używanie firefoxa 64 jest bezsensu chyba ze ktoś nie potrzebuje tego. Masz na Audigy tylne kanaly? I jak ze sprzetowymi buforami, dzialaja? Mojej Audigy 2 jeszcze nie udalo mi sie uruchomic poprawnie na 4GB RAM i jeszcze nie znalazlem dzialajacego rozwiazania (znany problem) @-=YoGi=- To samo pytanie, dziala Audigy w 100%? Na jakich sterownikach? Edytowane 10 Marca 2008 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Masz na Audigy tylne kanaly? I jak ze sprzetowymi buforami, dzialaja? Mojej Audigy 2 jeszcze nie udalo mi sie uruchomic poprawnie na 4GB RAM i jeszcze nie znalazlem dzialajacego rozwiazania (znany problem) @-=YoGi=- To samo pytanie, dziala Audigy w 100%? Na jakich sterownikach? chwilowo nie mam audigy wlozonej, ale powinna smigac. na stronie sa sterowniki dla x64 wiec czemu mialo by nie dzialac. czy beda wylne kanaly to nie wiem, bo nie uzywam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Sterowniki Creativa maja buga - przy 4GB (i systemie x64) przestaje dzialac przetwarzanie sprzetowe dzwieku oraz sa problemy z dzwiekiem wielokanalowym. Wiec EAX itp. papa, dzwiek wielokanalowy papa (leci wszystko przez przednie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) Sterowniki Creativa maja buga - przy 4GB (i systemie x64) przestaje dzialac przetwarzanie sprzetowe dzwieku oraz sa problemy z dzwiekiem wielokanalowym. Wiec EAX itp. papa, dzwiek wielokanalowy papa (leci wszystko przez przednie)hmm... no nie wiem... ja powoli zaczynam zalowac 4gb ramu, bo mam problemy z zainstalowaniem netu na kompie przy x64... Edytowane 10 Marca 2008 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sacu Gaming Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Masz na Audigy tylne kanaly? I jak ze sprzetowymi buforami, dzialaja? Mojej Audigy 2 jeszcze nie udalo mi sie uruchomic poprawnie na 4GB RAM i jeszcze nie znalazlem dzialajacego rozwiazania (znany problem) @-=YoGi=- To samo pytanie, dziala Audigy w 100%? Na jakich sterownikach? Nie działa mi ani sprzętowy bufor a nie EAX itd. to jest znany problem. Próbowałem różnych sterowników do Audigy jednym działa innym nie, podobno jest działająca wersja na Viste 64, dziś dostałem Viste z Uczelni, zrobię sobie płytę instalacyjna w vlite, w weekend pewnie zainstaluje, zobaczę co i jak, dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 (edytowane) ...Wydawaloby sie ze wszysko jest ok ale okazuje sie ze jest jakis problem z kodowaniem polskich znakow w niektorych programach (np Sub-edit player, Alcohol) Wystarczy zmienic: Control Panel > Regional And Language Options > Advanced. I zmienic "Language for non-Unicode programs" na Polish To wszystko Edytowane 26 Marca 2008 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sacu Gaming Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 dziś na szybko sprawdziłem Viste, po 3h walki nie udało mi sie przywrócić sprzętowego bufora, EAX działa przez ALchemy. Po za tym nie wiem czy to błąd czy to specyfika Visty, ale w porównaniu do XP dźwięk w Viscie mam o połowę cichszy, może to sterowniki creativa, może sama Vista, może ja jestem problemem (:P), nie wiem. W ciągu tych kilku godzin z vista nie potrafiłem tego poprawić. Chyba jednak zostanę przy XP 64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 (edytowane) Mam zainstalowanenego XP 32 i Ubuntu na drugiej partycji. Korzystam z boot menedżera GRUB. Chciałbym zainstalować Na kolejnej partycji XP 64. Jak go zainstaluje to MBR sie napewno nadpisze i strace dostęp do pozostałych systemów (no może XP sie uratuje ale Lin już na pewno nie :) ) Po instalacji nowego XP'ka trzeba będzie pewnie jeszcze raz zainstalować GRUBa i pododawać wpisy od wszystkich systemów. Czy ktoś już coś takiego przerabiał? Edytowane 30 Marca 2008 przez Marrrcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Przeinstalujesz gruba i nic wiecej nie trzeba robic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tevahr Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Witam. Niedawno zacząłem testować Windowsa XP x64, ale do pełni szczęścia brakuje mi tylko sterowników od drukarki. Chodzi o Canona iSENSYS LBP 2900 (mono laserówka). Sprawdzałem oczywiście na stronie producenta, ale niestety nie ma tam softu pod ten system. Czy ktoś zna może jakieś inne źródełko skąd mógłbym ściągnąć taki sterownik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 jesli nie ma na stronie producenta to raczej nie ma nigdzie, napisz do nich maila w tej sprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) A ja mam dość ciekawy problem z XP X64. Mianowicie nie wykryło mi procesora (E8200, na Asusie P5k Pro z najnowszym BIOSEM) w menadżerze urządzeń. W pozycji processors mam tam dwa razy unknown device... Ktoś zna rozwiązanie/ pliki do podmiany/strownik do wrzucenia?. Dodam, że w task managerze widnieją normalnie dwa rdzenie, a w system properities widnieje poprawna informacja na temat CPU. W dxdiag natomiast procesor jest rozpoznawany jako 2x Pentium III XEON ~2,7GHz... Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez Blade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 A czy na pewno bios rozpoznaje procka? na moje oko to bardziej wina po stronie biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 A czy na pewno bios rozpoznaje procka? na moje oko to bardziej wina po stronie biosu.Tak, BIOS widzi procesor jak należy. Skłaniam się ku teorii, iż to Nlite wyrzucił z instalacji conieco za dużo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam. Niedawno zacząłem testować Windowsa XP x64, ale do pełni szczęścia brakuje mi tylko sterowników od drukarki. Chodzi o Canona iSENSYS LBP 2900 (mono laserówka). Sprawdzałem oczywiście na stronie producenta, ale niestety nie ma tam softu pod ten system. Czy ktoś zna może jakieś inne źródełko skąd mógłbym ściągnąć taki sterownik? Pamiętaj że pasują też sterowniki od Windows 2003 x64. EDYT: Ehh forum się tnie .. Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Dla tych co maja np karty wifi WL-8310 lub opartych na arteosie załączam link:) Działają na 100% . www.members.lycos.co.uk/gmaro/ndis5x64.zip Post sprzed 2 lat, ale może ma ktoś te sterowniki na kompie? Potrzebuję do Visty x64, lub XP x64! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin233 Opublikowano 26 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2008 witam Czy macie x64 po Angielsku? bo po polsku chyba nie ma... Mam pytanie bo chcę sobie zainstalować ten system, i proszę napiszcie jak się na nim pracuje po Angielsku i ogólnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 witam Czy macie x64 po Angielsku? bo po polsku chyba nie ma... Mam pytanie bo chcę sobie zainstalować ten system, i proszę napiszcie jak się na nim pracuje po Angielsku i ogólnie... Jak umiesz angielski, to nie ma problemu, bo wygląd się nei zmienił. Wystarczy się tylko upewnić, czy do wszystkiego masz sterowniki x64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin233 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 bociczek dzis rano zainstalowałem, i testuje,angielski to nie problem, teraz zauważyłem ze nie mogę robić polskich znaków na klawiaturze <- te co widzicie poprawił Firefox wy tez tak macie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 A jak masz ustawioną klawiaturę (Polish Programmers) i kodowanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin233 Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 (edytowane) bociczek dzięki znalazłem! jest już po polsku Edytowane 28 Maja 2008 przez marcin233 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 mam taki problem. Pamiętam, że zawsze przed załadowaniem się windy po resecie system sprawdzał dysk w poszukiwaniu błędów. Ostatni raz zainstalowałem xp i po resecie tego nie ma od razu ładuje się system - jak przywrócić to sprawdzanie dysku? rozumiem, że jest to dość pożyteczny proces? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Jak masz NTFS to w wiekszosci przypadków nie będzie sprawdzania. Co innego na fat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 aha to sprawa wyjaśniona w takim razie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...