k2rola Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Po co Ci stery do RDB? Mi dzialaja w XP 64 BIT bez problemu. Do akceleracji mozna sie przywzyczaic :) Za to przydalby sie jakis program do OC grafiki 6800GT. Znalazlem PowerStripa ale jakis lekko stary. Poz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sayetan Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 chodzi wlasnie o akceleracje, i o sens w osi y, pogrywalem troche wczoraj i zobaczylem ze na timedemo zyskalem okolo 25 fps na windows x64, ciekawe jak bedzie jak ATi dopracuje sterowniki(mam nadzieje ze nie bedzie tak samo jak z Linuksem) nie dziala tez CoreCenter z plyty MSI 7025 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2rola Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Mi sie natywna rozdzielczosc myszki podoba. Tez mi nie dziala EASY TUNE na Gigabyte i takze WINFOX, za to zainstalowal sie SATA RAID - wiec od wczoraj to moj podstawowy system. W markach slabo :(, mam nowe stery do grafy zobacze dzisiaj. Dzisiaj sciagnalem tez troche softu pod 64 bit, glownie do OC, sprawdze to dam znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sayetan Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 moglbys podac co scaigasz? szukalem wczoraj w sieci tak z ciekawosci cos pod 64 mozna by zalozyc taki temat, gdzie beda umieszczane programy pod 64bit :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 sayetan Popieram ten pomysł ,warto by zrobić spis progsów które wykożystują nowe instrukcje x64 Do tych które nie są komercyjne można by zapodać linki było nie było ta winda jest legal darmowa do końca 2005 roku chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Witam. Nie moge znaleźć sterowników do SB Audigy 2. Może ktoś już miał ten problem i udało mu się go rozwiązać. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2rola Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) Witam Przetestowalem kilka aplikacji. SiSandra SR1 1050 W64 - dziala bez problemu - wada nie ma starej bazy wynikow MotherBoard Monitor v5370 - dziala lecz zle pokazuje niektore temperat. - moze to kwestia ustawien, amoze dosc leciwej wersji BurnIn64 beta - u mnie sie wysypuje Prime95 - dziala SuperPI - dziala A64Tweaker -0.6 beta - dziala wcpui330 - dziala cpu-z - dziala Nero - czytalem na jakims formum, ze od v 6.3 dziala - dzisiaj bede mial to sprawdze DVDShrink - dziala Opera - dziala - nawet java - tak wiec milosnicy czatow nie beda zawiedzeni PStrip - jest wersja 64 bit - tylko dosc stara - ktos to odpalal? + mam jeszcze kilkadzesiat aplikacji - tylko czasu na sprawdzenie brak Problemy: IE64 - nie do konca stabilny NotePad - dolaczony do windy - obciaza proca na 100% juz przy plikach rzedu 4-5 kB :) GG - dziala lecz nie wyswietla, menu wyboru statusu UFO2 - klopoty z konfigiem, lecz pozniej dziala bez problemu FarCry - instalator przerwa dzialania na samym poczatku :( - dziala u kogos ?? HL2 - dziala, nawet ichni system rejestracji i aktywacji Online :) Prins od Persia - dziala bez problemu Pracuje na sterach FW 7080. Dwiek to RTL AC97- dziala lecz na EAX sie sypie w niektorych grach. Oczywscie wszystkie stery beta :), lacznie z tymi do SATA RAID. Pojawila sie wersja sterow 71.84 - dzisiaj sprawdze. Sciagam program antywirusowy pod 64 i jakiegos virtual drive. Tutaj lista sterow: http://www.amd.com/us-en/Processors/Develo...3_11402,00.html Poz Edytowane 12 Marca 2005 przez k2rola Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Jaki antywir bedzie poprawnie dzialal z tym Winem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 U mnie działa poprawnie darmowy AVAST polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewc Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 a ja mam takie troche głupie pytanie :unsure: czy ten system wymaga procka 64 bitowego? I czy pójdzie na moim sprzęcie: AMD Athlon XP 2000+ 512 MB RAM GF 4 MX440SE 64mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 To ja może napiszę tak, aby nikt więce nie zadawał "glupich" pytań. Ten system wymaga 64 bitowego procesora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade3 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Witam K2rola thx za linki, jak mozesz daj znac jak z tym virtual drive. Pozdroofka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) M4676-2VW7F-6BCVH-9QPBF-QBRBM 1313834[/snapback] A sie wkurzylem. Ten Key nie dziala, a swoj sformatowalem razem z partycją C :( Moze ktos podac Keya do wersji RC2 (ale pewnego, zebym nie tracil znow czasu - na szczescie mialem obraz, ale i tak zmarnowalem godzine). Pozdrawiam Dobra keya znalazlem, system zainstalowalem, ale nie mam sterownika do karty sieciowej 3COM i nie dziala mi net. Szukam wiec sterownika do tej karty: 3Com EtherLink XL 10/100 PCI TX NIC (3C905B-TX) PS. Gdzie jest defragmentator dyskow w tym Windowsie? Edytowane 13 Marca 2005 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2rola Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 VirtulaDrive - zle sie sciagnal, dzisiaj sprobouje ponowanie. Za to znalazlem WINIMAGE - ktory dziala. Nowe nero dziala, z tym, ze w polowie przegrywania plyt DVD informuje, ze blad odczytu !! - nie wiem co jest - moze cos z RAID. CD nagrywa ok. Avast AV - dziala b. dobrze - to darmowy program a/virusowy. Szybko sciaga bazy, jest b.prosty w obsludze. TweakUI - tez dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marios Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Witam Chciałbym podziałać trochę na Win XP 64 bit, lecz nie startuje mi komp z CD win64 mimo że w biosie ustawiam na First Boot - CD, natomiast WinXP normalnie się odpala z CD Czy wiecie jak mogę sobie z tym poradzić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade3 Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 http://download.microsoft.com/download/f/3..._x64fre_pro.iso sciagnij i wypal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Nie dziala: Aquamark3 i RivaTuner - najnowszy. Gdybym jeszcze mial sieć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sayetan Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 dem sorka ze nei odpisalem ale nie bylo mnei troche czasu na forum co do karty sieciowej, trafilem ostatnio na stronie amd, notke o sterownikach byla tam cala masa linkow, i opisow co do statusu wg. x64 z tego co wdzialem tam byly sterowniki do tej karty, przynajmniej bedzie napisane czy juz sa czy dopiero development Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 z tego co wdzialem tam byly sterowniki do tej karty, przynajmniej bedzie napisane czy juz sa czy dopiero development 1330540[/snapback] Tutaj nic nie znalazlem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marios Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Odpaliłem Win XP x64 RC2 - nawet ładnie się zachowuje, jest różnica nawet co do RC1, lecz braku jeszcze wielu sterowników np. do pł. gł. Gigabyte SLI - RAID CONTLOLLER Pozostałe sterowniki do płyty ściągnięte z netu jakoś z problemami ale się instalują. Dodatkowo szukam sterowników do karty sieciowej ENW-8300 Realtek RTL8029(AS)-based PCI Ethernet Adapter na x64 i Canon Pixma IP 2000 Ponadto przy starcie systemu (mam jak narazie - XP i x64) w momencie wyboru systemu nie działa mi klawiatura A4tech KBS 2680 RP - jest na USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbig Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Właśnie zainstalowałem. Office2003 chodzi. Nforce pięknie się zainstalował. Brakuje mi dżwięku, ale stery już się ściągają. Niestety Sagem do neostrady nie chodzi i nie ma nigdzie sterów. Może już ktoś z was poradził sobie z tym problemem. Na razie mam dwa windowsy XP. Jeden 64bity drugi normalny XP Pro. Menu do wyboru systemu na początku działa ok. 64bity na partycji C:, XP Pro na D:. Pomórzcie z rozwiązanie problemu Neostrady. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbig Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Jest TYLKO ANGIELSKA WERSJA Z LICENCJĄ DARMOWĄ NA 1 ROK OŻYTKOWANIA. Ale to nie ma znaczenia, bo polskie programy działają po polsku i tej angielszczyzny naprawde nie widać tak mocno. Stery do dźwięku Realtek na 64 bity działają dobrze. K lite Codec Pack zainstalowej się też dobrze. Wszystkie filmy jakie chciałem obejrzeć chodzą. Teraz czas na test Power DVD i Nero. Aha. No i napewno nie chodzi nic ze stajni Symanteca. Więc nie mam firewalla oprócz tego w Windowsie któremu zupełnie nie wierze. Z antywirusów zainstalował mi się pięknie Avast. A to też ważne!!! Jeśli zamierzacie zainstalować 2 systemy to zaczynajcie od XP Pro 32bity a jako drugi instalujcie XP 64bity bo odwrotnie jak zrobicie to bedzie żle. Dalej mam brak internetu ze względu braku sterowników do SAGEMA FAST 800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 (edytowane) Napisalem emaila do 3COM z pytaniem o to kiedy bedą dostępne sterowniki dla WIN 64 bit. Oto odpowiedz: Karol: Following is the URL for drivers for 3Com products. http://www.3com.com/products/en_US/downloadsindex.jsp Regards, Joelle A. Kenealey PR Manager Coltrin & Associates 650/373-2005 Joelle_Kenealey@coltrin.com AIM: kneals Jak ktos tam znajdzie stery do Win 64 ( dla sieciowki z podpisu) , to stawiam krate piwa. Edytowane 19 Marca 2005 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Ja natomiast potrzebuje sterownikow do kontrolera ACARD AEC-6880 Ultra ATA133 Raid. Jesli ktos posiada taki kontroler i udalo mu sie poprawnie uruchomic w windowsie 64 to prosze o info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek102 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Witam Zainstalowałem, wszystko było dobrze, system chodził pięknie. Kłopoty zaczeły się gdy chciałem odpalić starego xp-eka. Wywala mi ..... "zły plik ....system32\ntoskrnl.exe" Nie mogę się dostać do starego systemu, jak go naporawię to nie mogę wejść do windowsa 64. Komunikat ten sam. Zna ktoś na to radę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbig Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Miałem to samo jak najpierw zainstalowałem XP a potem XP 64bit i jak wywalił mi ten sam błąd przy wchodzeniu do XP 64bit to wybrałem opcje repair w czasie instalki - przewalił pliki i teraz jest już ok. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbig Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Aha. Dodam, że XP 64bity jest na dysku C: a XP Pro na D: i instalowałem najpierw XP Pro 32bity na D: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbig Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Stestowałem następne chodzące programiki. Tak więc: Power DVD 6.0 - działa Firefox 1.1 - działa Adobe Reader - działa Nero 6.6.0.8 PL - działa Sagem Fast 800 dalej nie działa więc z neostrady nici. Wpadłem na pomysł że mozna by było założyć router który podkłada sobie stery systemowe. Myślałem o routerze PENTAGRAM CERBERUS ADSL MODEM/ROUTER, 4xLAN, 1xUSB, na którym neostrada działa. Może u mnie by chodził też.... ale to zawsze wydatek 230 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek102 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Dzięki zbig, pomogło. Na razie przetestowałem The Settlers V, chodzą tak trzy razy szybciej niż na 32bit. Thomson 330 też nie działa, jak podłączyć się do neo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sayetan Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 ma ktos karte ATi i stery do 64 nitowego systemu ? u mnie po wyjsciu z gry opartej o OpenGL, kaszani sie wszystko na ekranie po prostu zmienia mi kolory i nie da sie tego zresetowac niczym czy tylko ja tak mam ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...