Skocz do zawartości
kucyk

Windows XP Pro x64

Rekomendowane odpowiedzi

Ale myk. Wyskakiwał mi ten komunikat przy logowaniu, że zostało mi 7 dni do aktywacji. Podkreciłem troche proca, wchodze do windy a tam juz 6 dni :| Podkrecam jeszcze raz - niestety nie przeszedł posta więc clear cmos. Ustawiam takie ustawienia żeby wlazło do windy a tu taki zonk. Przed zalogowaniem windows wywala mi, że musze aktywowac winde. No to daje ok i wyświetla sie ekran, że winda jest już aktywowana, klikam dalej i wywala mnie do okna wyboru usera :| I w kółko. Siedze teraz na drugiem xpku 32 bit. Jak mam się tego pozbyć? Czy obejdzie sie bez formatu?

@adam1004a:

U mnie na x64 działa normalny DC++ bez zarzutu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Przeczytałem 14 stron tematu, ale już nie mam siły więcej wertować, więc zapytam wprost: czy XP 64bit pójdzie na Sempku 939? Bo właśnie Sempek ma do mnie trafić na dniach, a i chętnie zainstalowałbym 64 bitowego XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehhe no lista kompatybilnych to byla podawana wczesniej....poszukam se,no to zapytam jeszcze raz czy sa dostepne programy 64 bitowe w necie??? ;)

no jak narazie to spotkalem kaspersky 64 bitowy ,reszta to 32 bity ...to moze zapodacie jakies linki;)

jak bys mugł to daj linka do tego kasperskiego z chęcią go ściagne bo te zabepieczenia windows'owski mnie doprowadzajądo k****cy :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

Przed zalogowaniem windows wywala mi, że musze aktywowac winde. No to daje ok i wyświetla sie ekran, że winda jest już aktywowana, klikam dalej i wywala mnie do okna wyboru usera :| I w kółko. Siedze teraz na drugiem xpku 32 bit. Jak mam się tego pozbyć? Czy obejdzie sie bez formatu?

wyglada na to, ze skonczyl Ci sie czas na uzywanie Windy. chyba jedynym sposobem bedzie instalacja od nowa - nie reperacja, tylko ponowna, czysta instalka. ale wszystkie sterowniki i programy bedziesz musial instalowac od nowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo jak się robi clear cmos to by wypadało jeszcze ustawic date PRZED uruchomieneim systemu.

I tak też zrobiłem. Po każdym clear cmosie ustawiam date od razu po wejściu do biosa.

Wątek już nie aktualny bo zrobiłem formata :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

At last victory ! :D System udało się zassać od microsoftu i dobrze wypalić, 99,8% programów dobrze lata oprucz jednego wyjątku nawet nie pamiętam jakiego, internet chodzi cacy ( ale używam firefoxa bo zwyczajnie nie ufam IE ) jeszcze zostały jakieś gierki do sprawdzenia i na pierwszy ogien poleci NFS:MW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam jeszcze pytanko czym podkrecacie karty ati pod winda 64xp ja bawilem sie rivatunerem ale on blokuje mi czestotliwosc gpu do 375mhz a moj ati 9550 wali smialo do 430mhz. a jeszcze jedno jak krece karte riva tunerem to mi wywala civilizacje iv, w win 32bit tego ne bylo. strasznie malo tego softu 64bit. system juz jest prawie rok/pol roku na rynku, a softu jak na lekarstwo - nawet nie ma xvida/divxa 64bit nie wspominajac o p2p. ta emulacja 32 bitow nie przypadla mi szczegolnie do gustu. szkoda ze ne ma opery 64bit :( bo firefox jakos mi nie lezy, chociaz nie jest zly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

a jeszcze jedno jak krece karte riva tunerem to mi wywala civilizacje iv, w win 32bit tego ne bylo.

mi bez podkrecania karty Civilization w ogole sie nie uruchamia :|

z tym, ze nie mam dostepu do netu w domu, w pracy tylko do tweaka, wiec moze to przez brak latek? ogolnie: uruchamiam Civ IV, laduje sie i wyskakuje blad z serii program wykonal niedozwolona operacje i nastapi jego zamkniecie.

korzystasz z oryginalnej gry czy z pirata? bo ja mam oryginal i moze to przez to? (paranoja)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi bez podkrecania karty Civilization w ogole sie nie uruchamia :|

z tym, ze nie mam dostepu do netu w domu, w pracy tylko do tweaka, wiec moze to przez brak latek? ogolnie: uruchamiam Civ IV, laduje sie i wyskakuje blad z serii program wykonal niedozwolona operacje i nastapi jego zamkniecie.

korzystasz z oryginalnej gry czy z pirata? bo ja mam oryginal i moze to przez to? (paranoja)

mam torrent oryginal, chodzi mi z lata 1.9 jak i bez. jednak ja krece pod xp 64 to po pewnym czasie sie wywala. gra chodzi plynnie na moim sprzecie. ale nie dawalem jeszcze najwiekszej mapy. jest duzy watek o civ 4 na tym forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

torrent to nie oryginal ;)

kurcze - nie mam dostepu do netu i brak mozliwosci zassania latki - moze to przez to?

watek o Civ4 wcale nie jest taki duzy :-|

no nic - powalcze jeszcze

koniec OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem. Wszedłem na strone Microsoftu aby sciągnąc triala. Klikam "get the trial software today" a potem "order to download". Potem uzupełniam dane i daje submit. Powinien teraz przyjsc e-mail z linkiem i cd-keyem a nie przychodzi. Czekam juz 2h. Co mam zrobić ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

niektore polskie witryny blokuja maile wysylane przez Microsoft i inne serwery "zagramaniczne" - czasami mozna znalezc cos w folderze Spam (ktorego programy pocztowe domyslnie nie sprawdzaja)

np. ja nie moge wysylac z firmy maili na WP i Gazete.pl bo na WP w ogole nie dochodza a na gazete wrzucane sa do spamu.

moze to jest jakas odpowiedz?

bo mi cd-key przyszedl doslownie 10 minut po wypelnieniu formularza. konto na o2.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problem - zainstalowałem XP 64bit, wszystko pięknie ładnie, a jak odpalę 3DMarka (jakakolwiek wersja) to po 2-3 sekundach mam freeza i tylko twardy reset pomaga... forceware 81.95... jakieś pomysły?

Z EventLoga:

\??\C:\Program Files (x86)\MadOnion.com\3DMark2001 SE\PciBus.sy has been blocked from loading due to incompatibility with this system. Please contact your software vendor for a compatible version of the driver.
Edytowane przez netes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam problem - zainstalowałem XP 64bit, wszystko pięknie ładnie, a jak odpalę 3DMarka (jakakolwiek wersja) to po 2-3 sekundach mam freeza i tylko twardy reset pomaga... forceware 81.95... jakieś pomysły?

Z EventLoga:

\??\C:\Program Files (x86)\MadOnion.com\3DMark2001 SE\PciBus.sy has been blocked from loading due to incompatibility with this system. Please contact your software vendor for a compatible version of the driver.

Proste, 3dmark nie jest kompatybilny z tym systemem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 2003 i 2005 też jest freeze. Poza tym dzisiaj odpaliłem kompa i powitał mnie miły napis, że skończyła się moja wersja trial ... a zainstalowana i aktywowana była wczoraj... :[ i jak tu mieć legalny system?

Zainstalowałem dzisiaj zwykłego XP-ka i też mam freezy :-(, i nie mam pojęcia co jest grane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jak podkręce proca chociaż o 10 mhz to mam o 1 albo 2 dni mniej na aktywacje. Teraz wyświetla mi sie komunikat ze za 5 dni nie wejde do systemu... I następny format :|

To po co to ciagle instalujesz ? Nie rozumiem.... dobra zobaczyyc jak smiga i wrocic do 32bit jak sie nie ma full x64, ale zeby formatowac co 20-30 dni dysk :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi