Skocz do zawartości
kucyk

Windows XP Pro x64

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowalem sobie tego windowsa. I juz pierwszy problem. Nie chca sie zainstalowac specjalne stery do grafiki pod x64,wyskakuje jakis error. Czy ktos juz tak mial ??

Ja mam tak że menu sterów od nvidii pokazuję jakiś błąd ale da się z tym żyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam poważny problem otóż nie moge nigdzie znaleść sterowników do urządzenia wielofunkcyjnego HP PSC 1410 czy wie ktoś może skąd je pobrać ??

Jak nie ma na stronie producenta to znaczy że jeszcze nie istnieją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde niby są polskie znaki, a ich nie ma, np w Tlenie login mam z polskimi znakami i nie mogę się zalogować, bo zamiast Michał, mam Micha3 :( Układ klawiatury mam "polski programisty", wie ktoś jak temu zaradzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to zainstalowalem ten system, wszytko ok. antywir to nod32 for 64 bit, sterowniki do thomnpsona dzialaja swietnie. ale jest jeden zonk. Mam rive tnt m64 vanta, na sterach od windows wszystko sie chaczy (obraz). Pobralem wiec stery forceware 81.98 dedykowane niby do win xp pro 64 i nie moge ich zainstalowac ://///// oto jakim komunikatem raczy mnie instalator:

"program isntalacyjny NVIDIA nie moze znalezc sterownikow zgodnych z aktualnym sprzetem. Program instalacyjny zakonczy prace"

mialem to samo pod winxp 32 bit ale wtedy instalowalem po prostu starsza wersje sterownikow (bodajze 44 cos). Tak samo bylo z GF2 Pro - nowsze stery zucaly tym komunikatem. tylko ze pod 64 bity nie ma takich starych sterownikow:/ co mam zrobic? ma ktos jakies pomysly?

Edytowane przez Shegi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skopiowalem zarowno dane z sekcji [NVIDIA.Mfg] oraz Localizable Strings, instaluje sie. uruchamiam ponownie i lipa ... nie dziala. idiotyzm ... nie bede specjalnie kupowal wogle nie potrzebnej mi karty graficznej do komfortowej pracy ... troche sie jeszcze pomecze ale jak nie znajde rozwiazania to win64 idzie w odstawke.

Skoku wydajnosci nie ma (w superPi wydajnosc spadla z 6:42 do 6:55, probka 8M)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dziwne, bo u mnie wzrosła na pi16 o okolo 8 sekund.

tez mialem taka nadzieje... a jakie stery masz zainstalowane? masz sterowniki "amdcpu64"? (nie wiem co one daja, ktos wie? ktos wczesniej w tym topicu podal linka). Masz stery do nforce? jesli tak to jakie komponenty zainstalowales?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mialem taka nadzieje... a jakie stery masz zainstalowane? masz sterowniki "amdcpu64"? (nie wiem co one daja, ktos wie? ktos wczesniej w tym topicu podal linka). Masz stery do nforce? jesli tak to jakie komponenty zainstalowales?

Tzn. w sumie xp64 instalowalem tylko w celu liczenia pi, i praktycznie bez zadnych sterow on jest, a po zainstalowaniu pierwszych lepszych sterow od nforca jakie znalazlem na stronce nvidii wynik sie nie zmienil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma ktos moze na tym systemie poprawnie zainstalowana karte graficzna gorsza od gf4 440? (to najslabsza karta na lisie kompatybilnych ze sterownikiem nvidi)

A jakie stery sa pod xp64 sa kompatybilne z gf4?

Na stronce nvidi takowych nie znalazlem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to cos kiepski jestes w tym szukaniu.

po wybraniu sterownika po lewej masz linka "Products Supported".

http://www.nvidia.com/object/81.98_winxp64_supported.html

"GeForce4 MX 460

GeForce4 MX 440

GeForce4 MX 420

GeForce4 MX 440-SE

GeForce4 MX 440 with AGP8X

GeForce4 MX 440SE with AGP8X

GeForce4 MX 4000

GeForce4 MX Integrated GPU

GeForce FX 5100

GeForce FX 5200

GeForce FX 5200LE ...."

itd.

Edytowane przez Shegi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety mam problem z zainstalowaniem sterownikow do mojego geforce 4 ti 4200 (oczywiscie mowa o sterownikach dla x64). wywala mi blad "the NVIDIA setup program could not locate any drivers that are compatibile with your current hardware". ;/

z driverami do plyty glownej (nfroce) i karty dzwiekowej nie mam takich problemow.

edit: o widze, ze nie tylko ja mam taki problem.

Edytowane przez -n-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety mam problem z zainstalowaniem sterownikow do mojego geforce 4 ti 4200 (oczywiscie mowa o sterownikach dla x64). wywala mi blad "the NVIDIA setup program could not locate any drivers that are compatibile with your current hardware". ;/

z driverami do plyty glownej (nfroce) i karty dzwiekowej nie mam takich problemow.

edit: o widze, ze nie tylko ja mam taki problem.

sprobuj sciagnac starsza wersje sterownikow, tu masz cala liste sterow ktore wyszly pod win64:

http://www.nvidia.com/object/winxp-64bit_e...ed_archive.html

sprobuj te z serii 6x.xx lub 7x.xx powinno dzialac.

Edytowane przez Shegi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za pomoc.

uwagi dla tych co maja podobne problemy: sprawdzilem wiekszosc serii i zainstalowala mi sie tylko wersja 66.96. jednak na plycie (gigabyte nfroce 3) z agp x8 i tak karta dziala w trybie x4 i po 5 minutach grania w GTA:SA komputer resetuje sie ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie masz kod zrodłowy sterowników które chcesz przerobic?

Watpie sgj ;)

PS: natknol sie z was moze w sieci na sterowniki do winfast DV2000 ? karta TV. Jezeli ktos sie natknol to bede wdzieczny za link.

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kodu nie znajdziesz raczej nigdzie, bo tylko programiści, którzy pisali te sterowniki go mają, a poza tym przerobienie sterów to nie taka prosta sprawa, bardzo często trzeba je pisać od podstaw... musisz czekać, aż wyjdą oficjalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi