chris_gd Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 takie szybkie pytanie (w sumie 2) czy moge zainstalowac win 64 na kompie gdzie smiga zwykly xp, np. instalacja na ostatniej partycji? i wtedy na c: XP na e: XP 64bit, jak to zainstalowac i jak ma sie sprawa przy uruchamianiu czy bedzie jakies menu z wyborem? 2. czy jest jakas szansa aby zainstalowac na 64 drukarke HP 3650? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 ad 1 możesz zainstalować, instalujesz normalnie, jak się spyta na której partycji chcesz instalować to wybierasz i instalujesz. Menu zrobi się samo. ad 2 jakaś jest, ale moja drukarka HP nie chce chodzić pod x64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) dzieki za odp. znajac moje szczescie to moja drukarka dzialac nie bedzie, no trudno drukowanie bedzie pod zwyklym jeszcze jedno pytanie co do partycji dysk 160gb part. c: 10gb Windows XP d: 146gb dane poprzez partition magic wycinam sobie kawalek z d i tworze nowa partycje pod xp 64 i tu moje pytanie czy ma byc to wciaz Logical tak jak d czy stworzyc druga Primary? Edytowane 28 Grudnia 2005 przez chris_gd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shegi Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 a moze zaczniecie czytac watek od poczatku, a nie powtarzacie wciaz te same pytania ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek102 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udało się komuś zainstalować StyleXP 64bit? for AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Kodu nie znajdziesz raczej nigdzie, bo tylko programiści, którzy pisali te sterowniki go mają, a poza tym przerobienie sterów to nie taka prosta sprawa, bardzo często trzeba je pisać od podstaw... musisz czekać, aż wyjdą oficjalne.Hmm czytałem gdzieś na planetamd64, że sterowniki do Sendo X (komórka na symbianie) pod win32 można przerobić zamieniając kilka linijek w .inf na sterowniki pod win64. Może coś da się zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaCaBrA Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 mam problem ze sterami pod x64 do karty sieciowej D-link DWL 520 AirPLUS jakby ktoś znalazł to proszę o linka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 mam problem ze sterami pod x64 do karty sieciowej D-link DWL 520 AirPLUS jakby ktoś znalazł to proszę o linkanie ma i raczej szybko nie będzie,a szkoda bo tez mam ta karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario22 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 mam pytanko czy na 64 bitowym procesorze sempron 3100+ mozna zainstalowac 32 bitowa wersje windowsa xp?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 win xp 32bit możesz prawie na wszystkim zainstalować... mówiąc krótko, tak. tylko wtedy nie bedziesz mial obslugi 64bit w swoim procesorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Win x64 chodzi naprawdę szybko, tylko szkoda, że nie ma sterowników pod MX510 i nie ma czym kontrolować obrotów rpm na Gf6800LE, niestety SmartDoctor pod win x64 nie działa :( Tak to byłby syper system... Czeka mnie znowu format i powrot do 32 bitów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Ja na swojej 6800XT kontroluje RivaTunerem :-), próbowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) A ja nadal kożystam tylko sporadycznie z tego windowsa. Nie mam sterowników do modemu. Edytowane 31 Grudnia 2005 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturjan Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Czy są stery do tego modemu Sagem Fast 800/840 USB na WinXp64bit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shegi Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Czy są stery do tego modemu Sagem Fast 800/840 USB na WinXp64bit? nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturjan Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 zainstalowałem sobie winXP64bit a tu kupa nie ma sterów do modemu sagema ,tosz to skandal !! :mur: Ciekaw jestem ile musimy na nie czekać ? A wersaj sterowników do linuxa pasuje do dystrybucji 64bitowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Trzeba było przeczytać ten temat od początku, a nie w kółko klepać to samo! Już nie raz było napisane, że sterowników nie ma! Tak ciężko trochę poczytać? Byłoby i szybciej, i porządniej, a tu nie robiłby się śmietnik przez takie posty. A co do sterowników pod Linuxa to chyba samo przez się mówi, że to zupełnie inny system operacyjny o zupełnie innej architekturze, więc jakim cudem sterowniki mają pasować pod XP?! Rusz trochę głową... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Sterowniki do Sagem'a m.in. F@st 800 E1(aa/ab)/E2/E2L/E2T/E3 będą w styczniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Oby jak najszybciej były. Wreszcie bede się mógł na stałe przesiąść na XP 64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 1. Jest jakaś optymalizacja do super pi pod winde 64bit? 2. Zwykłe spi działa? 3. Clockgen for nVidia nf3 też działa pod windą X64? :> 4. Jakie stery zainstalować pod nf3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 @victor89 Ad1. Nie ma Ad2. Działa (patrz moje screeny) Ad3. Działa (nF4 też) Ad4. Ściągnij z nVidia.com, ja mam 6.69 :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Ja na swojej 6800XT kontroluje RivaTunerem :-), próbowałeś? Przeszukałem RivaTunera, ale nigdzie nie mogłem znaleźć tej opcji :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 @IchBinLaden Tam gdzie masz ustawienia sterowników wybierasz System settings. Zakładka FAN :-) i tam ustawiasz wszystko. Co do zajętości pamięci to mi zjada prawie połowę, ale tak to już jest z Microsoftem :-), Windows uważa, że pamięć nie może się marnować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Miałem starą wesrję RivaTuner, ściąngąłem nową i w tej od razu sam znalazłem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilimarion Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Witam! Mam takie pytanko. Posiadam procesor AMD Athlon 64 3500+ Venice. Czy korzystając z Windowsa XP Pro z SP2 32-bitowego wiele tracę na jego wydajności? Czy jednak lepiej zainstalować wersję 64-bitową? Głównie chodzi mi o gry. ;) Czy osiągi pod oboma systemami z takim procesorem różnią się jakoś znacznie? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Jeśli chodzi o gry to tylko FarCry (z tego co mi wiadomo) ma patcha "optymalizującego" pod 64-bity. W 3D raczej różnicy w wydajności nie zauważysz, ale w samym systemie i owszem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturjan Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Sterowniki do Sagem'a m.in. F@st 800 E1(aa/ab)/E2/E2L/E2T/E3 będą w styczniu. Skąd ta wiadomość,@pmp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004a Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 juz pisalem ze sa stery do bt848;bt878 itp podobnych. soft to np power cinema 4.0 chodzi b. dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remee Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Jest problem. Kupiłem sobie oryginalny X64 :D Miałem wcześniej 32 bitowego gdzie miałem 2 x 160 gb seagate w RAID0. No i odpalam instalatora z cd, ciskam f6 po to żeby doinstalować urządzenia scsi, oczywiście sterowniki sie instalują, po czym instalator ładuje pliki, komunikat czy naprawiać czy instalować, więc klik na instalować i nagle zonk komuniak " nie ma dysków twardych" :/ I nie wiem co zrobić bo wcześniej na xp 32 bit pro wszystko działało jak należy. Sterowniki sataraid x64 mam ze stronki asusa. Płyta którą mam to Asus A8n-Sli, procek amd x2 4200+. Czy ktoś umie pomóc? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) sciagnij (pod winem 32bit) forceware dla x64 i wypakuj go do jakiegos katalogu. dalej nie instaluj sterownikow (i tak sie nie dadza zainstalowac bo to 64bit :] ) tylko przegraj na dyskietke pliki z ktoregos katalogu (nie pamietam ktorego) wypakowanych sterownikow. Ja tak robilem na DFI. Powinno zaskoczyc. Edytowane 10 Stycznia 2006 przez jediknight Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...