/// Kaszpir /// Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 9000 Sapphire ma pamieci Hynixy o czasie dostępy 4ns. (1/4 to 0.25 czyli powinny smigac na 500MHz ddr) probowal ktos i jak to idzie? Gdzieś pzreczytałem ze niestety kiepsko kręca sie te Szafirki jak i niestety większosć tych 9000. Być moze winowajca jest zbyt niskie napiecie zasilajace ukłądy pamieci ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 9000 Sapphire ma pamieci Hynixy o czasie dostępy 4ns. (1/4 to 0.25 czyli powinny smigac na 500MHz ddr) probowal ktos i jak to idzie? Gdzieś pzreczytałem ze niestety kiepsko kręca sie te Szafirki jak i niestety większosć tych 9000. Być moze winowajca jest zbyt niskie napiecie zasilajace ukłądy pamieci ... Pewnie z dziewnych zrodel to wytrzasnales. Ponoc z klonow to one sie najlepiej kreca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 ... Pewnie z dziewnych zrodel to wytrzasnales. Ponoc z klonow to one sie najlepiej kreca. Nie pamietam gdzie , chyba na grupach dyskusyjnych ale głowy nie dam ;-) Być może jest podobny problem co na ATI 8500LE które mają niższe napiecie zasilajace 3.17V zamist 3.5V jakie ma "oryginalny" ATI 8500. Ja sam miałem problemy z podkręcenie swojego Minta ATI8500LE mimo że miałem pamieci 3.6ns Hynixy ... Dopiero wymuszenia napiecia 3.5V zaowocowało dośc mocnym zwiększeniem O/C ... A pozatym ludzie stwierdzam zadają dziwne pytania do ilu się podkręcają :-) Pzreceiż kazda karta inaczej się podkręca i raczej nikt nie ma zdolności do ustalenia do ilu się podkreci karta u danej osoby :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 shapphire sie nei kreci praktycznie wcale ..a gigabyte to juz zupełne zero z oc ja polecam shapphire jak dla mni to jedna z najlepszych firma robiaca karty ati ..i jak ktos chce kupowac to tylko shapphire mowa o 9000 ..a i gigabye ma gorsza jakosc obrazu wina za mocne filtry i gorzej w testach wypada jedyny plus to dobrze wyposarzone pudełko czyli 4 gry i fajny kabelek to tv-out pozdro szpak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...