Skocz do zawartości
anyq

ATI 9000 Dylemat

Rekomendowane odpowiedzi

9000 Sapphire ma pamieci  Hynixy o czasie dostępy 4ns. (1/4 to 0.25 czyli powinny smigac na 500MHz ddr) probowal ktos i jak to idzie?

Gdzieś pzreczytałem ze niestety kiepsko kręca sie te Szafirki jak i niestety większosć tych 9000. Być moze winowajca jest zbyt niskie napiecie zasilajace ukłądy pamieci ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9000 Sapphire ma pamieci  Hynixy o czasie dostępy 4ns. (1/4 to 0.25 czyli powinny smigac na 500MHz ddr) probowal ktos i jak to idzie?

Gdzieś pzreczytałem ze niestety kiepsko kręca sie te Szafirki jak i niestety większosć tych 9000. Być moze winowajca jest zbyt niskie napiecie zasilajace ukłądy pamieci ...

Pewnie z dziewnych zrodel to wytrzasnales. Ponoc z klonow to one sie najlepiej kreca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Pewnie z dziewnych zrodel to wytrzasnales. Ponoc z klonow to one sie najlepiej kreca.

Nie pamietam gdzie , chyba na grupach dyskusyjnych ale głowy nie dam ;-)

Być może jest podobny problem co na ATI 8500LE które mają niższe napiecie zasilajace 3.17V zamist 3.5V jakie ma "oryginalny" ATI 8500.

Ja sam miałem problemy z podkręcenie swojego Minta ATI8500LE mimo że miałem pamieci 3.6ns Hynixy ... Dopiero wymuszenia napiecia 3.5V zaowocowało dośc mocnym zwiększeniem O/C ...

A pozatym ludzie stwierdzam zadają dziwne pytania do ilu się podkręcają :-)

Pzreceiż kazda karta inaczej się podkręca i raczej nikt nie ma zdolności do ustalenia do ilu się podkreci karta u danej osoby :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

shapphire sie nei kreci praktycznie wcale ..a gigabyte to juz zupełne zero z oc ja polecam shapphire jak dla mni to jedna z najlepszych firma robiaca karty ati ..i jak ktos chce kupowac to tylko shapphire mowa o 9000 ..a i gigabye ma gorsza jakosc obrazu wina za mocne filtry i gorzej w testach wypada jedyny plus to dobrze wyposarzone pudełko czyli 4 gry i fajny kabelek to tv-out

pozdro szpak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...