eques Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Posiadam płyte JetWay 694AS która chodziła mi na procku Celeron 400. Taktowanie 66 pamięci dwustronne Heitec PC133. Kupiłem procka P3 733/256/133/1,7 przy taktowaniu na 133 startuje ale od razu się wiesza. Przy 66 żyje ale temperatura na świeżo włożonym procku podchodzi do 55 stopni (przy celku to 37 stopni). Procek jest nie naruszony nie ma nawet rysy na jądrze. Może to pamięci są kiepskie? Czujnik temp HT na płycie może coś zwiera ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajakubek Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) masz coś z czujnikiem daj mu większe napięcie!! pozdro oczywiście procowi na rdzeń Edytowane 8 Lutego 2005 przez kubajakubek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eques Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Podniesienie napięcia nic nie pomaga. Wymieniłem Ramy. Przy normalnej pracy na 66 temperatura spada więć się nie przegrzewa ale na 100 i 133 Mhz się wiesza. Jedyna różnica to ta że na 100 wiesza sie później. Moze winny jest zasilacz (mam 230W). Jak sprawdzić co się pieprzy? Pełna konfiguracja Pł. Jetway 694AS , Procek P3 733/256/133/1,7, Ram 128 PC 133 Seitec (jednostronne), Grafa Radeon 7000 64MB DDR, dysk seagate 10GB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 sprawdz procesor na innej plycie - to jedyne pewne rozwiazanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 mam ten sam procek i podobna plyte tez jetwey'a tylko inny model. i mam ten sam problem. Jak ustawie na 100 lub 133 wszystko sie zalacza swieci, lecz nie wlacza sie monitor i glosnik daje pojedynczy dlugi dzwiek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 no pieknie kolejny archeolog :( jak mamy ci pomoc jak nie podajesz nazwy plyty i chipsetu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) jetwey BX133-1 chipset via VT82C693A najnowszy bios jaki znalazlem na necie A10 edit. chyba lepiej ze napisalem juz w tym temacie,a nie utworzylem nowy?? Edytowane 4 Lutego 2007 przez piterq1991 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Lepiej :) Ale rada rosoliniego jest wciaz aktualna ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milus86 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) a mnie się wydaje, że to chłodzenie, bo jeżeli uszkodzony byłby proc to przy każdej magistrali by się wieszał. Sprawdź czy wszystko dobrze podpinasz przy zakładaniu radiatora. Przy szynie 66 Mhz taki Pentium jeszcze jako tako wyrabia (ale przypuszczam że po jakiś dwóch godzinach też miałbyś zwis albo bluescreena). Sprawdź czy dobrze posmarowałeś jądro pastą i czy radiator nie za luźno się trzyma (może po prostu nie stykać się w całości z jądrem proca). Jeżeli się okaże, że za luźno siedzi radiator po spróbuj tą zapinke którą podpinasz radiator do gniazda trochę wygiąć (ramiona tej zapinki w górę), spowoduje to większy nacisk na jądro proca ale tym samym lepsze odprowadzanie ciepła. Edytowane 7 Lutego 2007 przez milus86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 chlodzenie jest dobrze zalozone. Proc sie nie grzeje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Proc sie nie grzeje a na jakiej podstawie tak twierdzisz?? Bo radiator jest zimny?? Moze jest on zimny dlatego ze nie dolega??Co jest czesta przypadloscia na s370(bynajmniej jak masz chlodzonko od foxconna) ZAcznij od wlozenia tego proca do jakiejs wyprobowanej plyty otem jakiegos wyprobowanego proca na 133 do swojej plyty i problem sam sie rozwiaze!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) no tak tylko skad wziąć inna plyte i innego proca. kupowanie raczej nie ma sensu. juz lepiej to sprzedac i kupic cos lepszego radiator zimny, ale wydaje mi sie ze proc nie nagrzeje sie wciagu 1sek do niewiadomo jakiej temp zeby nawet ekran na chwilke sie nie wlaczyl. Edytowane 8 Lutego 2007 przez piterq1991 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 piterq bez chlodzenia to w ciagu 1 sekundy procesor moze puscic dym, a nie tylko nagrzac sie tak zeby sie nawet ekran nie wlaczyl ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) piterq bez chlodzenia to w ciagu 1 sekundy procesor moze puscic dym, a nie tylko nagrzac sie tak zeby sie nawet ekran nie wlaczyl ;-) To Athlony się z dymem puszczały, Pentaki góra freeza złapią. Edytowane 8 Lutego 2007 przez -=Qroń=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 no tak tylko skad wziąć inna plyte i innego proca. kupowanie raczej nie ma sensu. juz lepiej to sprzedac i kupic cos lepszego radiator zimny, ale wydaje mi sie ze proc nie nagrzeje sie wciagu 1sek do niewiadomo jakiej temp zeby nawet ekran na chwilke sie nie wlaczyl. No nie wiem ja mam tak ze jak woze proc bez radiatora to na chwile nagrzeje sie tak ze parzy(doslownie sekunda)a potem przestaje(plyta go blokuje)a jak zaloze radiator to ten sam proc dziala bez zajakniecia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 ja odpalałem P4 2.6GHz bez chłodzenia bo chciałem zobaczyć czy komp się załączy. Grzał się bardzo szybko ale ekran się załączył i było wczytywanie sprzętu. Wiec wydaje mi się, że w przypadku P3 też powinno tak być Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Pomyslowy chlopak z Ciebie. Bez chlodzenia znaczy calkiem goly proc czy chociaz radiator mu zostawiles? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Pomyslowy chlopak z Ciebie. Bez chlodzenia znaczy calkiem goly proc czy chociaz radiator mu zostawiles?ja zrobilem to bez radiatora na paru plytach i na niektrorych zalaczal sie i gdzies przy biosie zwis(na pentiumie 200 bez niczego doszedlem do 25% w instalowaniu windowsa 98 :P )Nawet zrobilem kiedys to przypadkiem na athlonie 1700 i jakims asrocku myslalem juz ze stracilem proca ale plytka wlaczyla sie doslownie na 1s poczym wylaczyla zalozylem chlodzenie i dziala do dzis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Ja sie odwazylem tylko na Pentium Pro 256kb cache trzymajac jeden palec na jadrze (procesora, nie swoim) a drugi na wylaczniku, po wlaczeniu wlasciwie od razu musialem palec z procesora zabrac, a drugim wciskac guzik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 trzymajac jeden palec na jadrze (procesora, nie swoim):lol: THG zrobił taki filmik, gdzie było pokazane co się dzieje z prockami po ściągnięciu chłodzenia. Grali w Q3 i zdejmowali nagle radiator. W wypadku P4 tylko zwolniła animacja, P3 wywalił błąd, a wszystkie AMD się spaliły. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 http://www.tomshardware.pl/cpu/20010917/he...e_toms_hardware Limk do strony z tym filmikiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Ta i stwierdzono że to oszustwo tzn filmik ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clockwork_orange Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 (edytowane) komp corki z pIII 667/100: zlozony na szybkiego,przezyl ~15min. bez wentyla-strasznie glosny byl i zanim znalazlem inny,to troche minelo-cora bawila sie w powerpoint'98 edit: temp. max dla mojego pIII to 75C, z radiatorem od amd k6-2 na passiwe byl lekko goracy,mozna bylo go dotknac Edytowane 18 Lutego 2007 przez clockwork_orange Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 zlozony na szybkiego,przezyl ~15minspaliłeś go :o jak mogłeś ! ps wrućcie do tematu bo był ciekawy , o filmiku pogadacie sobie w odzielnym topiku ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 komp corki z pIII 667/100: Załączony obrazek zlozony na szybkiego,przezyl ~15min. bez wentyla-strasznie glosny byl i zanim znalazlem inny,to troche minelo-cora bawila sie w powerpoint'98 edit: temp. max dla mojego pIII to 75C, z radiatorem od amd k6-2 na passiwe byl lekko goracy,mozna bylo go dotknac tu sie dyskutowalo o wlaczaniu proca wogle bez radiatora a nie o wlaczeniu z radiatorem!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clockwork_orange Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 proca nie spalilem,zapakowalem do pudelka i na polke... win98,386mb sdram i smiga szybciej niz moj :) jak bez radiatora, to odpale amd k6-2 ,mam 2 lub 3 , wiec moge potestowac dla porownania, cytrixa tez mam ...:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...