Skocz do zawartości
MajkelP

Pentium 4 Stepping E0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

Pytanie moje jest następujące czy procesory P4 ze stepingiem E0 pod s478 sa juz dostepne ??? i jesli tak to gdzie mozna kupic????

i czy CPU z tym steppingiem maja mozliwosc regulacji mnoznika w jakims zakresie???

Z gory THX :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie ma jak mam taki u siebie od prawie miesiaca

1270346[/snapback]

Ok, a jaki masz sSpec i czy jest to 478pin bo wlasnie to mnie interesuje.

Jak max udalo ci sie go puscic ?

Ja na swoim SL7E4 stepping D0 3Ghz do @3,825 fsb 255 nie podnosze napiecia i leci stabilnie na primie, przy fsb 260 @3,9 musze podniesc napiecie do 1,4125 aby przeszedl primie'a ok. Odpala sie max na fsb 275 @4,125 przy 1,51V winda chodzi ok, nawet super Pi policzy dla 1M , ale primie wywala po kilku minutach. Moze pamieci albo plyta juz nie wyrabia albo zasilanie na is7 ktore i tak troche chlodzone powietrzemem ledwo dyszy, nie wiem czy sie myle ale mysle ze procek przy @4,125 moze wtedy konsumowac > 150W ??

Czytalem na wielu forach ze najlepsze do krecenia sa SL7PN E0 3,2Ghz i wlasnie za takim sie rozgladam tylko w podstawce 478pin. Wynika to z pewnych zmian zwiazanych z tym steppingiem.

Bede wdzieczny za info.

Edytowane przez sobcio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi