krzys157 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Mamjuż to moje DVD -rom Toshiba model SD-M1612 czyli 16x dvd i 48 x cd-rom. Problem polega na tym , że niechce mi czytać płyt cd anie dvd - rom właśnie dzisiaj :( . Widzi go w biosie i w windzie XP tzn wysuwa kieszeń po płytę ale już jej nie czyta świeci się cały czas żółta lampka (read).Od jakiegoś czasu zaczął wolniej czytać płyty a dzisiaj już wcale. A odinstalowałem w windzie i po resecie pokazał że jest nowy sprzęt ale nadal to samo. Czy ktoś mi pomoże czy juz padło to DVD może miał ktoś już taki problem lub jak temu problemowi zaradzić. Mam je już od 3 lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soften Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 No niestety padło Ci mam to samo ze swoim, mój liteon padł miał z 2 lata ale używany był ciągle i powoli przestawał czytać płyty i od wczoraj już nic nie czyta a nie miałeś wcześniej tak że raz czytał raz nie ? odrazu tak Ci padł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) Mamjuż to moje DVD -rom Toshiba model SD-M1612 czyli 16x dvd i 48 x cd-rom. Problem polega na tym , że niechce mi czytać płyt cd anie dvd - rom właśnie dzisiaj :( . Widzi go w biosie i w windzie XP tzn wysuwa kieszeń po płytę ale już jej nie czyta świeci się cały czas żółta lampka (read).Od jakiegoś czasu zaczął wolniej czytać płyty a dzisiaj już wcale. A odinstalowałem w windzie i po resecie pokazał że jest nowy sprzęt ale nadal to samo. Czy ktoś mi pomoże czy juz padło to DVD może miał ktoś już taki problem lub jak temu problemowi zaradzić. Mam je już od 3 lat. 1264375[/snapback] rozbierz ten naped... przeczysc go dokladnie... wlacznie ze wszystkimi stykami... jak nie pomoze to mozesz go sobie postawic na regale jako pamietke ;) bo nie oplaca sie dzisiaj czegos takiego naprawiac skoro nowe cdromy kupisz juz od 50 zl... dvd od 80, combo za 150 widzialem a cdrw liteona za 100 :) Edytowane 8 Lutego 2005 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys157 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 no tak od pewnoiego czasu jakiegoś 6 m-cy zaczął dziwnie czytać niektóre płytki to były pierwsze oznaki. Postaram się wyczyścić. Jak niepomoże tzreba dvdrw kupic . :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soften Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) No to raczej musisz kupić nowy ja jutro ide do sklepu po dvdrw mój wybór padł na Liteona 269 zł u mnie czarny zobaczymy jak sie bedzie sprawował :) Edytowane 8 Lutego 2005 przez Soften Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys157 Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 przeczyściłem i normalnie chodzi dvdrom płyty znaczy sie a zwykłych cd niechce czytac dlaczego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...