Skocz do zawartości
Lukas

Czy to mogą być objawy ukruszonego procka ???

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa dotyczy Durona 1200. Zauważyłem lekko nadkruszony jeden narożnik - czy to może być powodem chwilowych niestabilności systemu w aplikacjach 3d. Komp zrobił się nagle bardzo kapryśny - raz chodzi bez problemu, bije rekordy w benchmarkach, zalicza Stability Test przez godzinę i NIC. A czasem natychmiast wyrzuca z gry. W MS office jest ok. Grafika odpada - na innej to samo, pamięć jest ok, hdd też. Temperatura na procku nie przekracza 45 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety,a le procesory AMD po lekkim ukruszeniu albo w ogóle nie działają albo tak jak twój szaleją. I tak masz szczęście, że jeszcze ci komp wstał:) Jeśli trafisz na serwis, który wymieni ci tego procka (chyba jest jeszcze na gwarancji) to powinieneś skakać do góry, gdyż firma AMD nie przyjmuje ukruszonych procków na serwis :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Dodam, że kiedy instalowałem system na tym kompie miałem dwa totalne zwisy a za trzecim razie, po paru godzinach przerwy, wszystko poszło ok! Zatem procesor ???

Na bank procek. Jak masz gwarancję to próbuj go wymienić. Tylko spróbuj np. wypełnić czymś podobnym ukruszenie bo w serwisach się wycwanili i oglądają przez lupę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakis miesiac temu ukryszyla sie moja AGOIA 1700 :(( na poczatq byla masa zwisow myslalem ze juz po procku, minal jeden dzien i od tego czasu nie mam problemu, zadnych zwisow i wszytsko pracuje normalnie nawet da sie bez problremu podkrecac do 2000 + bez podnoszenia napiecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...