MAGIC Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 dajcie nazwe jakiegoś dobrego programu do obnizenia temperatury CPU ja mam CPUCool ale on coś nie zabardzo dział zbił tylko o 2-3stopnie gdzieś czytałem o jakimś programiku co zbija o około 10stopni tylko nie moge go znaleźć Jaki jest najlepszy program do zbicia temperatury procka ??? ??? ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yyy Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 CPUidle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 CPUidle też miałem ale on strasznie obciąża procesor jak go odpalam to % użycia procesora wacha się w granicach 50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 CPUidle też miałem ale on strasznie obciąża procesor jak go odpalam to % użycia procesora wacha się w granicach 50 1264630[/snapback] Ale to nie dziala w ten sposob :D Jak pisze wykorzystanie w 100% to znaczy ze chlodzi, nie zauwarzykles? Mi starego xp1700 o 7C potrafil zbic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 winda jest z.ebana jesli chodzi o widzenie procesu cpuidle. ten program kozysta z pewnych instrukcji procesora a xp widzi to jako pelne obciazenie. imo cpuidle jest najlepszym programem. z cpucool mialem same problemy. dodam tylko ze jak idle zajmowal u mnie 99 mocy proca to temperatura spadala o blisko 9 stopni :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 OK mam tego CPUIdle tylko jak ustawić żeby na pasku pokazywał temperature procka albo czy jest jakiś programik co tylko pokazuje na pasku temp CPU ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 speedfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 MBM jest fajny do pokazywana temp. i innych rzeczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 ale mi chodzi o program który będzie pokazywam temp na pasku koło zegarka te programy mają taką opcje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) A ja polecam taki programik S2kCtl v1.5b101 :wink: Stronka domowa: http://www.stargaz0r.nm.ru/ Nie wiem czy moge zamiescic linka do programu, ale chyba moge, bo jest za free. http://www.stargaz0r.nm.ru/files/s2kctl15b101.zip Jak dla mnie smiga to zdrowo, komp nie jest zamulony, wszystko ladnie pieknie chodzi. Z tego co pamietam program jest tylko do procow AMD. Edytowane 9 Lutego 2005 przez Recall1982 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 @Recall1982 ta stronka mi nie działa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 speedfan napewno a mbm nigdy nie chcialo mi sie bawic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 @Recall1982 ta stronka mi nie działa :( 1267104[/snapback] Mi tam dziala, teraz sprawdzalem. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongarm Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 speedfan napewno a mbm nigdy nie chcialo mi sie bawic... 1267108[/snapback] MBM tez, mam i uzywam. W sumie chyba najlepszy program do monitorowania, i do tego darmowy z częstymi uaktualnieniami. Nawet chyba jest polski język do ściągniecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) coś ten MBM pokazuje jakieś dziwne wartości na napięciach :blink: na +3,3 mam 0,56V :huh: na -12,00 mam 0,86V :huh: na -5,00 mam 0,00V :huh: ale temperature pokazuje dobrze :unsure: :? :blink: Edytowane 10 Lutego 2005 przez MAGIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konios Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) a w opcjach cpuidle sa takie opcje S1 i C2. przy S1 pisze standart cooling a przy S2 advanced cooling. Czym te opcje sie od siebie roznia????? edit. poprostu rewelacja temperatura procesora spadla mi o jakies 12 stopni. Polecam ten program Edytowane 10 Lutego 2005 przez konios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 jest jakaś wersja cpuidle na procesory P4Presccot ??? bo u mnie coś nie za bardzo chłodzi :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konios Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 ponawiam pytanie czym rozni sie opcja S1 od C2???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 ja tez mam prescota i nic mi nie schłodził :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 w jaki sposob program chlodzi CPU??????? bo tak troche nie lapie, odciaza proca?? czy co ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 u mnie nic nie chłodzi ja coś myśle że to jedna wielka lipa ja myśle że to zależy od płyty głównej mojej nie było na spisie tych programów i dlatego nie "obniżyło" to temp CPU te programy pewno tylko oszukują czujniki i pokazują inną temperature na programach sprawdzających temp cpu testując te programy zauważyłem niezgodności w trzech różnych programach więc ta sprawa z chłodzeniem programowym to chyba jedna wielka lipa :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 taaak wszedzie oszustwa i przeklamania... z tego co jest jest na stronce wynika ze kozysta z instrukcji HLT w cpu. nie wiem co to jest ale pod athlona xp sprawdza sie znakomicie :lol: co do niezgodnosci w odczytach to nic nowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 A ja nie muszę korzystać z tych programów, ponieważ bios płyty to obsługuje. Dziwne tylko, że jak przechodzi do stanu wstrzymania i z powrotem, to już chłodzenie nie działa, dopiero po restarcie. Różnica 10-15 stopni, czyli sporo. Jak tak chodzi w idle przy niskim poborze energii, to nawet wytrzymuje 2 sekundy bez dopływu prądu z sieci, tak mało go potrzebuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 jezeli sie nie myle, to takie "cus" ( programowe chlodzenie procka), maja systemy op od windy 2000 w gore, bo inaczej jak to wyjasnic ze roznica miedzy ideal a stress jest taka duza?? a jak to dzial Galek... program wylacza nie uzywane czesci procka, ktore w tej chwili nie sa potrzebne, dzieki czemu proc wydziela mniej ciepla :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 ktoś ma ten albo inny programik na P4Proscott i u niego działa schładzanie ??? niech napisze co ustawił itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 może ktoś dać linka do CPUIdle...ściągnąłem 2 wersje i żadna nie chce działać...z góry thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 bo prescoty to [gluteus maximus] !! mogłem wziąsć jakiegoś athlonka !! są tansze i wydajniejsze oraz sie tak nie grzeją wrrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lharhard Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Mam takie pytanko ? Czy kozystanie z CPUIdle jest bezpieczne ? tzn jak w SpeedFunie ogladam wykresy napiecia podczas uzytkowania tego programiku to przypominaja kardiogram ... :) a jak dam disable to wraca do normy ( minimalne wahania ) Co prawda te wahania nie przekraczaja dopuszczalnych norm, no ale to chyba tez nie zdrowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 odpowiem pytaniem. a czy przekraczane sa bezpieczne warotsci(roznica 10%)? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lharhard Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 odpowiem pytaniem. a czy przekraczane sa bezpieczne warotsci(roznica 10%)? :wink: 1286268[/snapback] Chyba 5% są bezpieczne ? Nie przekracza ... czyli niby moze byc :P No spoks zasiłke mam na gwarancji jakby co :P A procek to jeszcze Palomino wiec nie bedzie mi żal ( no moze troche ) :P Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...