Szafiro Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 z tego co mi wiadomo, wszystkie programy do "chlodzenia" procesora korzystaja z instrukcji HLT, ktora to, gdy procesor nie jest wpelni wykorzystywany, wylaczaja nieuzywane czesci procesora, dzieki czemu nie generuja one ciepla. przy obciazeniu procesora na 100% taki program nic nie da, bo po prostu nie ma co wylaczac. Tak wiec jezeli ktos chce cieszyc sie niska temperatura w idle, to taki programik moze mu sie przydac. a jak ktos korzysta z programow silnie obciazajacych procek, to... nic mu to nie da. tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 WOWW działa 10 stopni mniej z 50 na 40 w idle oczywiście pieprzony palmino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 50 w idle? chyba masz cos nie teges z chlodzeniem. albo dioda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 no coś jest nie tak, kiedyś w stresie miałem 51-53 i pewnego razu chciałem go podkręcić a że mnoż. zablok. to fsb 2 mhz więcej buuuu cały czas freezze no to podniosłem mu vcore o 0,25 v i temp. w idle 59 aaaaaaaaa wyłączyłem i opóściłem o 0,25v no ok tylko temp średnio mi wzrosła o 5 stopni czy możliwe że mogłem trwale uszkodzić procka??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...