ezrael80 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Zastanawialem sie jakie macie temperaturki w swoich prockach s939, na WC bo narazie nie wymyslilem sposobu zeby jakos wiarygodnie pomierzyc temperaturke na tych prockach. temperatura jest mierzona w Corze z tego co mi wiadomo i jest strasznie wysoka. U mnie 1.6V idle 39c load ~50c , a jak przykleilem diodke termiczna od aerogate'a na blok (MCS Xtreme) to temperatura bloku byla o stopien albo dwa wieksza niz temperatura w budzie. Wiec, jakies pomysly jak by to zczytac sensownie, ew jak myslicie ile takie procek wytrzyma 24/7 biorac pod uwage temp z rdzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 tego jeszcze nikt nie wie o co pytasz w 2 czesci ... natomiast pomiar dioda wydawal by sie calkiem rozsadny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Przy wlaczonym cool n quiet ok 32 stopni. W stresie max 47. Z reguly temperatura przy graniu (np doom3) oscyluje w granicach 40-44 stopnie. W meiszkaniu mam dosc cieplo - 22-24 stopnie. Odczyt z plyty microstara. mie ufam mu zbytnio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 ja na power x miałem 26c w stesie jak nie kreciłem 1.7v real miał tak koło 1,675v to temp nie przekraczałą 32c układ to jescze blok na grafie hydor l30 bip i na niej crystal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) U mnie na 2700Mhz 1.425V w idle 29 - 30C i full load 36 - 37C. Na chłodnicy dwie dwunastki puszczone na ~1000rpm tylko ze słabym przewiewem (muszę zmodyfikować przód chiefteca) POWER BY AMD - My tutaj mówimy o A64... Edytowane 9 Lutego 2005 przez Interloper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Powered By AMD - My tutaj mówimy o A64... 1266822[/snapback] wiem gdzie pisze i co pisze :wink: a ty byłyś łaskaw chociaz mojego nicka poprawnie przepisać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) No to w pokoju miałeś chyba z 15 ;) Podaj temp. wody. Hmm też chodzi mi power-x po glowie. Chyba zadowolony jestes z niego? A swoją drogą na Bartku 2500 jakoś chłodniej miałem i to na słabszym układzie. A64 jednak trochę ciepła wydzielają. Z drugiej strony jest Cool'n'quiet. Teraz wsadzilem kumplowi do kompa A64 3200+ (939) i na powietrzu (ale z olbrzymim coolerem) pokazywał 28 stopni. Myślałem, że czujnik przekłamuje, ale radiator był zimny. W stresie doszedł do 50, ale potem bardzo szybko (zbyt szybko?) temperatura znowu spadła do 28. U mnie tez zdarzaja sie duze i bardzo szybkie skoki temperatury, dlatego bardziej zwracam uwage na wskazania Asusa 6800. Edytowane 9 Lutego 2005 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidzi Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) 3200+ - nie kręcony 30st. idle, w stresie 33-34 st. lekko @2200MHz - temp. odpowiednio rosną, 33 st. idle, 38-39 st. w stresie Winnie chłodzony jest Urielem, hydorem l30 i nagrzewnicą z golfa, ale swoje dokładają też bloczki na gpu i nb. Z tego co czytałem, taki 3200+ s939 wydziela jakieś 35W, więc nawet na boxowym chłodzeniu było przyzwoicie .... aha, wszystko mierzone przez płytę główną, więc wiarygodność przeciętna :wink: Edytowane 9 Lutego 2005 przez Kidzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 No to w pokoju miałeś chyba z 15 ;) Podaj temp. wody. Hmm też chodzi mi power-x po glowie. Chyba zadowolony jestes z niego? A swoją drogą na Bartku 2500 jakoś chłodniej miałem i to na słabszym układzie. A64 jednak trochę ciepła wydzielają. Z drugiej strony jest Cool'n'quiet. Teraz wsadzilem kumplowi do kompa A64 3200+ (939) i na powietrzu (ale z olbrzymim coolerem) pokazywał 28 stopni. Myślałem, że czujnik przekłamuje, ale radiator był zimny. W stresie doszedł do 50, ale potem bardzo szybko (zbyt szybko?) temperatura znowu spadła do 28. U mnie tez zdarzaja sie duze i bardzo szybkie skoki temperatury, dlatego bardziej zwracam uwage na wskazania Asusa 6800. 1266844[/snapback] w pokoju miałem normalna pokojowa tempterature - PX jestem bardzo zadowolony 3200+ - nie kręcony 30st. idle, w stresie 33-34 st. lekko @2200MHz - temp. odpowiednio rosną, 33 st. idle, 38-39 st. w stresie Winnie chłodzony jest Urielem, hydorem l30 i nagrzewnicą z golfa, ale swoje dokładają też bloczki na gpu i nb. Z tego co czytałem, taki 3200+ s939 wydziela jakieś 35W, więc nawet na boxowym chłodzeniu było przyzwoicie .... aha, wszystko mierzone przez płytę główną, więc wiarygodność przeciętna :wink: 1267488[/snapback] ta 35w to bedzie turion miał a winchestery to chyba 67w maja lub cos około Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...