Skocz do zawartości
ezrael80

Wc I S939 Winie.

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawialem sie jakie macie temperaturki w swoich prockach s939, na WC bo narazie

nie wymyslilem sposobu zeby jakos wiarygodnie pomierzyc temperaturke na tych prockach.

temperatura jest mierzona w Corze z tego co mi wiadomo i jest strasznie wysoka.

U mnie 1.6V idle 39c load ~50c , a jak przykleilem diodke termiczna od aerogate'a

na blok (MCS Xtreme) to temperatura bloku byla o stopien albo dwa wieksza niz temperatura w budzie.

Wiec, jakies pomysly jak by to zczytac sensownie, ew jak myslicie ile takie procek wytrzyma 24/7

biorac pod uwage temp z rdzenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy wlaczonym cool n quiet ok 32 stopni. W stresie max 47. Z reguly temperatura przy graniu (np doom3) oscyluje w granicach 40-44 stopnie. W meiszkaniu mam dosc cieplo - 22-24 stopnie. Odczyt z plyty microstara. mie ufam mu zbytnio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na 2700Mhz 1.425V w idle 29 - 30C i full load 36 - 37C. Na chłodnicy dwie dwunastki puszczone na ~1000rpm tylko ze słabym przewiewem (muszę zmodyfikować przód chiefteca)

POWER BY AMD - My tutaj mówimy o A64...

Edytowane przez Interloper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w pokoju miałeś chyba z 15 ;) Podaj temp. wody. Hmm też chodzi mi power-x po glowie. Chyba zadowolony jestes z niego? A swoją drogą na Bartku 2500 jakoś chłodniej miałem i to na słabszym układzie. A64 jednak trochę ciepła wydzielają. Z drugiej strony jest Cool'n'quiet. Teraz wsadzilem kumplowi do kompa A64 3200+ (939) i na powietrzu (ale z olbrzymim coolerem) pokazywał 28 stopni. Myślałem, że czujnik przekłamuje, ale radiator był zimny. W stresie doszedł do 50, ale potem bardzo szybko (zbyt szybko?) temperatura znowu spadła do 28. U mnie tez zdarzaja sie duze i bardzo szybkie skoki temperatury, dlatego bardziej zwracam uwage na wskazania Asusa 6800.

Edytowane przez Subvoice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3200+ - nie kręcony 30st. idle, w stresie 33-34 st.

lekko @2200MHz - temp. odpowiednio rosną, 33 st. idle, 38-39 st. w stresie

Winnie chłodzony jest Urielem, hydorem l30 i nagrzewnicą z golfa, ale swoje dokładają też bloczki na gpu i nb.

Z tego co czytałem, taki 3200+ s939 wydziela jakieś 35W, więc nawet na boxowym chłodzeniu było przyzwoicie ....

aha, wszystko mierzone przez płytę główną, więc wiarygodność przeciętna :wink:

Edytowane przez Kidzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to w pokoju miałeś chyba z 15 ;) Podaj temp. wody.  Hmm też chodzi mi power-x po glowie. Chyba zadowolony jestes z niego? A swoją drogą na Bartku 2500 jakoś chłodniej miałem i to na słabszym układzie. A64 jednak trochę ciepła wydzielają. Z drugiej strony jest Cool'n'quiet. Teraz wsadzilem kumplowi do kompa A64 3200+ (939) i na powietrzu (ale z olbrzymim coolerem) pokazywał 28 stopni. Myślałem, że czujnik przekłamuje, ale radiator był zimny. W stresie doszedł do 50, ale potem bardzo szybko (zbyt szybko?) temperatura znowu spadła do 28. U mnie tez zdarzaja sie duze i bardzo szybkie skoki temperatury, dlatego bardziej zwracam uwage na wskazania Asusa 6800.

1266844[/snapback]

w pokoju miałem normalna pokojowa tempterature - PX jestem bardzo zadowolony

3200+ - nie kręcony 30st. idle, w stresie 33-34 st.

lekko @2200MHz - temp. odpowiednio rosną, 33 st. idle, 38-39 st. w stresie

Winnie chłodzony jest Urielem, hydorem l30 i nagrzewnicą z golfa, ale swoje dokładają też bloczki na gpu i nb.

Z tego co czytałem, taki 3200+ s939 wydziela jakieś 35W, więc nawet na boxowym chłodzeniu było przyzwoicie ....

aha, wszystko mierzone przez płytę główną, więc wiarygodność przeciętna  :wink:

1267488[/snapback]

ta 35w to bedzie turion miał

a winchestery to chyba 67w maja lub cos około

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi