Skocz do zawartości
kranken

Co Lepiej Wybrać- Jakosc Vs Ilość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam nastepujace pytanie:

Mam pamięć Kingston KHX 3500/256 HyperX CL2 433MHz

Chcialbym dokupic pamiec i zastanawiam sie czy kupic kingstona hyperX 3200/256 np CL2,5 lub CL2 256MB (bo na takiego samego jak mam to mnie nie stać)

czy wziac cos takiego" Pamięć DDRAM Twinmos 2x256MB 400MHz CL 2,5 do dual channel BOX"??

Bo praktycznie cena podobna jest

Czy kupic te dwa moduły twinmosa czy jeden kingstona?

Bo mowi sie ze lepiej jedna dobra niz 2 no wlasnie jakie(bo nie chce mowic ze one zle bo po porstu na RAMie sie malo znam)

P.S.Mam Athlona XP 2600+ i MSI k7N2 Delta ILSR

Co byście wy wybrali czy pojsc w jakość czy ilość?

Bo nie chce pozniej dojsc do wniosku a trzeba bylo kupic kingstona fakt ze mniejszy ale lepszy.

Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie...ciężko wybrać. Zależy co oczekujesz od pamięci i ile jej potrzebujesz (zakładam, ze minimum 512). Po aspiracjach i tym ramie co już masz to rozumiem, że podkręcasz sprzęt :) ?

Ja na twoim miejscu chyba bym sprzedał to co teraz masz i kupił jakieś 2 x 512 400 MHz. Za tą kase co masz/będziesz miał ramów wyczynowych nie kupisz, ale miałbyś ten 1 GB w dualu.

Ja bym postawił na ilość. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ilosc a jakosc w przypadku pamieci ma znaczenie ale zalezy o jakich wielkosciach mowimy

Jezeli masz do wyboru miec 768MB o lepszych timingach i lepiej sie podkrecajaca niz 1GB o gorszych parametrach to wybral bym ta pierwsza opcje, jednak gdy taki wybor jest juz np przy 512 a 1GB to wybral bym 2 opcje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi