kielkac Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 To albo to, nie wiem w czym jest problem. Po zainstalowaniu sterownikow 40.72 jest wszystko bardzo fajnie, do czasu, kiedy wkladam do karty kabel s-video i podlaczam TV. W takim przypadku po uruchomieniu kompa w momencie inicjalizacji sterownika (???) monitor wylacza sie i obraz jest tylko na TV. Probowalem wielu rzeczy: - czysty windows, - instalacja sterownika bez podlaczonego tv, - instalacja sterownika z podlaczonym tv, nic nie pomaga.... PROSZE O POMOC !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 To albo to, nie wiem w czym jest problem. Po zainstalowaniu sterownikow 40.72 jest wszystko bardzo fajnie, do czasu, kiedy wkladam do karty kabel s-video i podlaczam TV. W takim przypadku po uruchomieniu kompa w momencie inicjalizacji sterownika (???) monitor wylacza sie i obraz jest tylko na TV. Probowalem wielu rzeczy: - czysty windows, - instalacja sterownika bez podlaczonego tv, - instalacja sterownika z podlaczonym tv, nic nie pomaga.... PROSZE O POMOC !!! Mogę się mylić, ale gdzieś w ustawieniach nview jest opcja KLONOWANIE, która dopiero pozwala na równoczesne oglądanie i na monitorze i na TV. No ale zasadniczo dziwne jest to, że automatycznie od razu przełącza się na TV. Hmmm muszę to u mnie oblookać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 dARIO, licze na ciebie. mam nadzieje, ze mnie dobrze zrozumiales w czym problem. w miedzy czasie sprobowalem nastepujacych rzeczy: 1. zmienilem kabel z svideo-svideo na svdeo-chinch - nie pomoglo... 2. uruchomilem kompa bez podlaczonego tv. uruchomil sie poprawnie, obraz na monitorze. wtedy wlozylem na goraco kabel svideo (podlaczylem tv) i nacisnalem "wykryj urzadzenia" w opcjach sterownika. po chwili mialem "odsloniete" opcje klonowania i inne i moglem przelaczyc na tv i monitor jednoczesnie. po resecie to samo: obraz tylko na tv, monitor sie wylacza. w ogole nie widzi monitora !!! opcje klonowania sa nieaktywne.... wieczorem sproboje: 1. win98se 2. winxp zaraz napisze: 1. list do prolinka :mrgreen: pozdrawiam... ps. dARIO, mialem taki problem przez chwile, ze starszym sterownikiem, ale poczytaj lepiej na http://www.kielkac.prv.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Niestety chyba Ci niewiele pomogę, bo ... u mnie działa wszystko OK! Tyle, że: - Windows XP SP1 (świeżo po instalacji) - nVidia 40.72 - Via 4in1 4.43 - Abit KX7-333 - Prolink GF4MX440 Ultra Przeprowadziłem wszystkie operacje jak Ty i u mnie wszystko działa dobrze, więc ten problem leży gdzieś indziej (chyba, że trafiłeś na walnięty egzemplarz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 dzieki... dodam jeszcze, ze na win 98 jest to samo i to samo jest na sterownikach 30.82, 40.41 i 40.72. na 30.30 i starszych jest ok.... moze ktos jeszcze mial cos takiego? prolink narazie milczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 nareszcie jest rozwiazanie: sterowniki 41.03. dieki wszystkim, ktorzy probowali pomoc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 nareszcie jest rozwiazanie: sterowniki 41.03. dieki wszystkim, ktorzy probowali pomoc...Więc jednak coś z 40.72 było nie tak :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 co beta to beta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...