Skocz do zawartości
kielkac

Prolink GF4 MX-440 Ultra albo Detonatory 40.72 Win2k

Rekomendowane odpowiedzi

To albo to, nie wiem w czym jest problem. Po zainstalowaniu sterownikow 40.72 jest wszystko bardzo fajnie, do czasu, kiedy wkladam do karty kabel s-video i podlaczam TV. W takim przypadku po uruchomieniu kompa w momencie inicjalizacji sterownika (???) monitor wylacza sie i obraz jest tylko na TV. Probowalem wielu rzeczy:

- czysty windows,

- instalacja sterownika bez podlaczonego tv,

- instalacja sterownika z podlaczonym tv,

nic nie pomaga.... PROSZE O POMOC !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To albo to, nie wiem w czym jest problem. Po zainstalowaniu sterownikow 40.72 jest wszystko bardzo fajnie, do czasu, kiedy wkladam do karty kabel s-video i podlaczam TV. W takim przypadku po uruchomieniu kompa w momencie inicjalizacji sterownika (???) monitor wylacza sie i obraz jest tylko na TV. Probowalem wielu rzeczy:

- czysty windows,

- instalacja sterownika bez podlaczonego tv,

- instalacja sterownika z podlaczonym tv,

nic nie pomaga.... PROSZE O POMOC !!!

Mogę się mylić, ale gdzieś w ustawieniach nview jest opcja KLONOWANIE, która dopiero pozwala na równoczesne oglądanie i na monitorze i na TV. No ale zasadniczo dziwne jest to, że automatycznie od razu przełącza się na TV. Hmmm muszę to u mnie oblookać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dARIO, licze na ciebie. mam nadzieje, ze mnie dobrze zrozumiales w czym problem. w miedzy czasie sprobowalem nastepujacych rzeczy:

1. zmienilem kabel z svideo-svideo na svdeo-chinch - nie pomoglo...

2. uruchomilem kompa bez podlaczonego tv. uruchomil sie poprawnie, obraz na monitorze. wtedy wlozylem na goraco kabel svideo (podlaczylem tv) i nacisnalem "wykryj urzadzenia" w opcjach sterownika. po chwili mialem "odsloniete" opcje klonowania i inne i moglem przelaczyc na tv i monitor jednoczesnie. po resecie to samo: obraz tylko na tv, monitor sie wylacza. w ogole nie widzi monitora !!! opcje klonowania sa nieaktywne....

wieczorem sproboje:

1. win98se

2. winxp

zaraz napisze:

1. list do prolinka :mrgreen:

pozdrawiam...

ps. dARIO, mialem taki problem przez chwile, ze starszym sterownikiem, ale poczytaj lepiej na http://www.kielkac.prv.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety chyba Ci niewiele pomogę, bo ... u mnie działa wszystko OK!

Tyle, że:

- Windows XP SP1 (świeżo po instalacji)

- nVidia 40.72

- Via 4in1 4.43

- Abit KX7-333

- Prolink GF4MX440 Ultra

Przeprowadziłem wszystkie operacje jak Ty i u mnie wszystko działa dobrze, więc ten problem leży gdzieś indziej (chyba, że trafiłeś na walnięty egzemplarz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...