mktiger Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 mam plyte z agp v2.0 x1 x2 x4 max zastanawiam sie czy bedzie u mnie chodzic karta grafiki agp x8 (czesto jest napisane x8 x4) oczywiscie jako x4 chodzi mi o zasilanie bo tu najwiekszy problem - mozna cos przypiec viem ze agp v1.0 mam zasilanie 3V a agp v3.0 1.5V ze strony producenta dowiedzialem sie ze moja plyta cyt: "This is Dual 3V/1,5V AGP Slot. This mainboard does NOT support AGP8x cards with AGP4x support. Just pure "old" AGP4x cards" wiec jakie jest to zasilanie?? i jak to jest z tymi kartami ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opentany Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 nie powinna sie spalic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Wydaje mi sie ze bedzie normalnie dzialac. A w tej instrukcji od mobo to chyba oni saminie wiedza co pisza. Raz jest napisane ze slot obsluguje napiecia 3v/1.5v czyli agp4x tez. A znowu na dole pisze ze karty z agp8x z obsluga agp4x nie podejda do tej mobo. Moze podaj jeszcze model tej plyty dla pewnosci. Z tego co tutaj jest napisane to bedzie dzialac: http://www.interfacebus.com/Design_Connector_AGP.html A jesli wyciecia sa zgodne to raczej na 100% bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Najlepiej byloby gdyby mozna bylo sprawdzic czy karta pojdzie przed kupnem. Mialem juz sytuacje gdzie Radeon 9600Pro(agpx8) od Gecube nie chcial pojsc na plycie Chaintecha z KT266 (z agpx4) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komarekpl Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Powinna iść , ale będzie działała AGP x4, hehe :grin: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) mam plyte z agp v2.0 x1 x2 x4 max zastanawiam sie czy bedzie u mnie chodzic karta grafiki agp x8 (czesto jest napisane x8 x4) oczywiscie jako x4 chodzi mi o zasilanie bo tu najwiekszy problem - mozna cos przypiec viem ze agp v1.0 mam zasilanie 3V a agp v3.0 1.5V ze strony producenta dowiedzialem sie ze moja plyta cyt: "This is Dual 3V/1,5V AGP Slot. This mainboard does NOT support AGP8x cards with AGP4x support. Just pure "old" AGP4x cards" wiec jakie jest to zasilanie?? i jak to jest z tymi kartami ?? 1264905[/snapback] ja bym nie ryzykował x8 jest kompatybilne w dół do x4 (standard agp 3.0) Jeżeli producent mówi że nie pójdzie to nie pójdzie ;) no chyba że masz wolną kasę na nową płytę główną Edytowane 9 Lutego 2005 przez Ouara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Powinna dzialac, sam mam wlozona karte, ktora obsluguje AGPx8 do plyty glownej z AGPx4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1980 Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Słuchja powiem ci z własnego doświadczenie mam Płyte główna Abit BX133 RAID i na niej mam karte graficzna GF 4 MX440 8x AGP i dzila bez zastrzeżeń. Pozdrawiam. I to jest płyta wiekowa i jeszcze ma AGP 4x i jest oki. Wsadzaj i jedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...