Skocz do zawartości
Lenin2

Monitor Gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

mam windowsa XP Prof z. Moim problemem jest to że monitor sie wyłącza - komputer dalej chodzi i wykonuje prace np. mam włączonego winampa , nie resetuje się, ale nic się nie da zrobić i w konsekwencji sam muszę go zresetować. Czasami jest tak że monitor wyłączy się tylko raz dziennie, czasem że wogóle się nie wyłącza, a czasem że nawet do 4 - 5 razy dziennie. Jest to uciążliwe ponieważ pisząc np. prace w wordzie, niemam możliwości jej zapisania bo monitor wylącza się bez ostrzeżenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ww komentarz odnosi sie do procesu bezczynnosci ale jak mowisz ze cos piszesz to problem lezy po stronie sprzetowej. imo karta graficzna lapie zbyt wielka temperature i przez to monitor nie dostaje odpowiedzi. imo dzial podstawowe zagadnienia i ktos w miare szybko rozwiaze twoj problem.

Edytowane przez OrGiUsZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam windowsa XP Prof z. Moim problemem jest to że monitor sie  wyłącza  - komputer dalej chodzi i wykonuje prace np. mam włączonego winampa ,  nie resetuje się, ale nic się nie da zrobić i w konsekwencji sam muszę go zresetować. Czasami jest tak że monitor wyłączy się tylko raz dziennie, czasem że wogóle się nie wyłącza, a czasem że nawet do 4 - 5 razy dziennie. Jest to uciążliwe ponieważ pisząc np. prace w wordzie, niemam możliwości jej zapisania bo monitor wylącza się bez ostrzeżenia.

1265817[/snapback]

W panelu sterowania masz opcje zasilania. Pozycję 'wyłącz monitor' ustaw na 'nigdy'.

1265873[/snapback]

mam ustawione w opjach zasilania mam k.grafiki gf2 mx 440 64 mb , używam stery 40.72 win xp na windows 98 SE nie gaśnie mi monitor..a też używam na 98 sterów 40.72 pod win98

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod Me używałem do gf2 mx400 64MB/128bit sterów 30.82 (98/ME) i wszystko było miodzio. Jak się przsiadłem na 2k/XP to też chciałem używać 30.82 (2k/XP) ale jak wchodziłem w zaawansowane ustawienia karty to cały komp stawał dęba i restart. Jedyne wyjście to znaleźć stery które są równie wydajne pod Twoją kartę i dobrze współpracują w systemie jaki posiadasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod Me używałem do gf2 mx400 64MB/128bit sterów 30.82 (98/ME) i wszystko było miodzio. Jak się przsiadłem na 2k/XP to też chciałem używać 30.82 (2k/XP) ale jak wchodziłem w zaawansowane ustawienia karty to cały komp stawał dęba i restart. Jedyne wyjście to znaleźć stery które są równie wydajne pod Twoją kartę i dobrze współpracują w systemie jaki posiadasz.

1265963[/snapback]

spr. 40.71 jak mówisz ze 30.82 się kwaśi ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi