venepl Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Jak wylaczyc autosterowanie wentyli na mojeje plycie?? chcialbym sterowac wentylem a nie mam kasy na regulator i dowiedzialem sie o speed fanie... tylko nie dzialal i dowiedzialem sie ze trzeba wylaczy autosterowanie wentylami w BIOSIE?! wie ktos jka toi zrobic?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 nie musisz wylaczac auto sterowania ( teoretycznie u mnie dziala) wystarczy ze w speedfanie uaktywinsz ta opcje domyslnie jest chyba wylaczona wez w advanced i w menu chip znajdziesz odpowiednia dla swojej plyty opce i przestawiszna on . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) vbo ja mam 3 opcjke w biose sterowania wentyli WM, AUTO, VOLTAGE .... hmmm ktore ustawic?? bo za kazdym razem jak przestalem to ciach!a dawalo a jak wylaczylem opcje calkiem to wentyle byly na full... zaraz przetestuje podpowiedz kolegi wyzej EDIT: do kolegi wyzej: a skad mam wiedziec jaki mam chip?? hmmm... kuzde... dziwne to Edytowane 9 Lutego 2005 przez venepl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 ściągnij everest tam sie dowiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) okej sciagam home edition ustawie wedlug tego :P EDIT: Z JAKIEJ ZAKLADKI MAM TO ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>? Edytowane 9 Lutego 2005 przez venepl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) KUDRE SOR ZA NASTEPNEGO POSTA ALE: - ZNALAZLEM W EVERESCIE COS O ACPI.. HMMM W SPED FANIE W ADVENCAD BYLO TAKIE COS ALE KUZDE JAKA WARTOSC USTAWIC LICZBOWA... A POZATYM USTAWILEM NA 0 I NIC NIE DZIALA :D NADAL SIE NIE RGULUJE EDIT: hmmm mam ustawione na PWM w biosie a nie auto.... Edytowane 9 Lutego 2005 przez venepl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) odpalasz speedfan -> configure -> advanced -> menu chip rozwijasz i wybierasz oznaczenie mostka ( na nforce jest to winboard W83627 itd. ) szukasz odpowiedni do swojego -> szukasz opcji Reverse PWM01 logic i przestawiasz na ON i regulujesz obroty. 0% najszybciej 100 wylaczony. na mojej plycie mam maly zakres regulacji od 3200 do 2800 ale zawsze cos. moze na twojej jest inaczej. wszystko tez zalezy od wentyla. Edytowane 10 Lutego 2005 przez luki_pc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 ja mam boxowy cooler i chyba nie nie moge kontrolować obrotów. zrobiłem tak jak napisałeś luki ale nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 asloe ja zadalem pytaniue gdzie mam to sprawdzic jakie mam oznaczenie... nie mam nforca tylko Intel 865PE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 nikt nie wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...